• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Hořčicoví utopenci se zelím
Napište svůj komentář k receptu

Hořčicoví utopenci se zelím

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 31
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hořčicoví utopenci se zelím
Hořčicoví utopenci se zelím
Hořčicoví utopenci se zelím
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Množství dle chuti
    • špekáček
    • cibule
    • hořčice plnotučná
    • kysané zelí
    • pepř mletý
  • Nálev
    • ocet
    • voda
    • nové koření
    • pepř celý
    • bobkový list

Postup přípravy receptu

1
Pokud nám vadí střívko na uzenině, špekáčky oloupeme. Poté hluboko prořízneme, ale nedokrojíme. Špekáčky uvnitř opepříme, potřeme hořčicí (může být i pikantní, křenová, dijonská...), vložíme půlkolečko cibule a co dovolí místo v průřezu, přidáme i zelí. Špekáčky naskládáme natěsno do sklenice, dle chuti proložíme zelím a cibulí. Vše zalijeme lákem, který jsme po svaření nechali vychladnout.
2
Nálev:
3
Vodu a ocet můžeme dát v poměru 1:1, ale pokud nemáme rádi utopence příliš kyselé, tak vody dáme o něco více. Na dva decilitry nálevu dáváme zhruba 3 kuličky nového koření, 6 kuliček pepře a jeden bobkový list. Koření můžeme ponechat v nálevu nebo ho vyndáme.
4
Utopence necháme alespoň dva dny v chladu proležet. Podáváme s chlebem a pivem.
5
Pokud chceme mít utopence naplněné co nejvíce, můžeme do nich vykrojit klínek. Vykrojený klínek můžeme vložit do sklenice s utopenci, zelím a cibulí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Utopenci z vajec

Utopenci z vajec

Utopenci speciál

Utopenci speciál

Utopenci ze slezské klobásy

Utopenci ze slezské klobásy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Radek | 18. 7. 2016 21:30

    Super utopení! Bezvadný.

  • Vašek | 16. 9. 2015 16:16

    Na proležení jsem jim dal šest dnů a pak jsme jim dali za uši.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Jednohubky Maso & ryby & mořské plody Uzeniny & mleté maso Utopenci Zelenina
Maso Pokrmy Chuťovky Ze zeleniny Slané Uzeniny Dopolední svačina Svačina Večeře Chlazení Narozeniny Výjimečný den Posvícení Oslava Silvestr Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Cibule Hořčice plnotučná Kysané zelí Nové koření Ocet Pepř celý Pepř mletý Špekáček Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Selské brambory

Selské brambory

Anglické zázvorové sušenky

Anglické zázvorové sušenky

Tvarohová pomazánka

Tvarohová pomazánka

Pampeliškový med III.

Pampeliškový med III.

Tortelloni alla panna

Tortelloni alla panna

Medovník z Počernic

Medovník z Počernic

Adžika masovo-zeleninové ragú

Adžika masovo-zeleninové ragú

Houbová smetanová omáčka

Houbová smetanová omáčka

Tvarohové lívance

Tvarohové lívance

Doporučujeme

35 minut
Kuřecí na medu s kuskusem

Kuřecí na medu s kuskusem

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

45 minut
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou

Grilovaná zelenina s omáčkou…

Poslední sledované recepty

44
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…
38
Koprová omáčka se ztraceným vejcem
Koprová omáčka se…
34
Risotto s chřestem
Risotto s chřestem
33
Smažený bílý chřest
Smažený bílý chřest
32
Poctivá kuřecí polévka
Poctivá kuřecí polévka

Zajímavé články

Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární pečené špagety z jednoho hrnce
Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární…
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji správně připravit?
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji…
Přírodní spalovače tuků: Víte, jak zhubnout za pomoci jídla?
Přírodní spalovače tuků: Víte, jak zhubnout za…
Od pondělí do pátku: 5 jarních večeří, které zvládnete do 30 minut
Od pondělí do pátku: 5 jarních večeří, které…
Iva Janžurová slaví narozeniny! Oslavte je s ní a jejím nadýchaným dortem bez mouky
Iva Janžurová slaví narozeniny! Oslavte je s ní a…
AHA.cz Proč skončila Patrasová v Bohnicích: Mrazivé důvody

Proč skončila Patrasová v Bohnicích: Mrazivé důvody

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Loučení s filmovým králem Bartoškou: Za stovky rolí mu tleská celý národ!

Loučení s filmovým králem Bartoškou: Za stovky rolí mu tleská celý národ!

Ženy.cz Chcete zeštíhlit obličej nebo zmenšit nos? Stačí oprášit štětce a oblíbenou beauty techniku

Chcete zeštíhlit obličej nebo zmenšit nos? Stačí oprášit štětce a oblíbenou beauty techniku

Blesk.cz Top momenty z loučení s Bartoškou (†78): Havlová poslala světlo od Redforda! A rodina?

Top momenty z loučení s Bartoškou (†78): Havlová poslala světlo od Redforda! A rodina?

SportRevue.cz FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Numerologie lásky: Jaká životní čísla se k sobě hodí a komu to naopak příliš neladí?

Numerologie lásky: Jaká životní čísla se k sobě hodí a komu to naopak příliš neladí?

Další doporučené recepty:

Hořčicové kuře na smetaně
Hořčicové kuře na smetaně
Hořčicové plátky se zeleninou a hlívou
Hořčicové plátky se zeleninou a hlívou
Hořčicové řízky - rychle a chutně
Hořčicové řízky - rychle a chutně
Hořčičná omáčka
Hořčičná omáčka
Hořčičná pečená mrkev
Hořčičná pečená mrkev
Hořčičné kapustičky
Hořčičné kapustičky
  • Recepty.cz
  • Hořčicoví utopenci se zelím
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact