• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Hořčicové řízky - rychle a chutně
Napište svůj komentář k receptu

Hořčicové řízky - rychle a chutně

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 58
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hořčicové řízky - rychle a chutně
Hořčicové řízky - rychle a chutně
Hořčicové řízky - rychle a chutně
Hořčicové řízky - rychle a chutně
Hořčicové řízky - rychle a chutně
Hořčicové řízky - rychle a chutně
Hořčicové řízky - rychle a chutně
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
  • Množství dle chuti
    • 1
      kg vepřová kýta nebo krkovice, plec...
    • 100
      g hořčice plnotučná
    • sůl
    • pepř mletý
    • hladká mouka
    • olej

Postup přípravy receptu

1
Plátky masa po stranách nakrojíme, aby se při smažení nekroutily a do plátků uděláme ostrým nožem několik zářezů (neprořezávat úplně). Čím silnější řízek máme, tím více uděláme zářezů. Plátky jemně osolíme, opepříme a potřeme z obou stran hořčicí tak, aby se dostala i do zářezů. Potřené plátky necháme krátce proležet a těsně před smažením je obalíme v hladké mouce.

RADA: Tip, jak na dokonalé trhané vepřové

2
Smažíme v rozpáleném oleji z obou stran dozlatova. Neobracíme dřív, než je právě smažená strana zlatavá, čili obrátíme pouze jednou, dosmažíme a podáváme, nejlépe s bramborovou přílohou a zeleninovým salátem.
3
Pokud máme menší kousky masa, dáme je ho mísy osolené a opepřené, přidáme hořčici (na 100 gramů masa 10 gramů hořčice), promícháme a necháme odležet. Pak kousky vytahujeme, obalujeme a smažíme dozlatova. Řízky můžeme udělat tímto způsobem i z drůbežího nebo králičího masa.

RADA: VIDEO, jak naporcovat králíka

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hořčičné kotlety na tompě

Hořčičné kotlety na tompě

Hořčičné kuře

Hořčičné kuře

Hořčicové kuře (králík) na slanině

Hořčicové kuře (králík) na slanině

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lenka | 1. 11. 2016 13:42

    Řízečky naprosto luxusní ;-) tento recept si musím zapamatovat :) moooooc nám s přítelem chutnalo :)

  • Lenka | 1. 11. 2016 13:41

    Řízečky naprosto luxusní ;-) tento recept si musím zapamatovat :) moooooc nám s přítelem chutnalo :)

  • Jitka | 27. 9. 2016 12:23

    Byla to mňamka :-* !!

  • Eva | 13. 12. 2015 07:20

    Včera jsem vyzkoušela tyto řízky. Chutnaly výborně a nebylo s nimi hlavně tolik nepořádku jako při obalování v hladké, vajíčku a strouhance. Určitě brzy zopakuji.

  • Janina | 18. 10. 2014 19:56

    To bylo dóbrýý! <:-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové Kuřecí Králičí
Maso Králičí Vepřové Drůbeží Oběd Večeře Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Hořčice plnotučná Olej Pepř mletý Sůl Vepřová kýta

Pravý holandský řízek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kapustové placičky

Kapustové placičky

Krůtí prso jedna báseň

Krůtí prso jedna báseň

Drožďová polévka křečka Josífka s vločkami

Drožďová polévka křečka Josífka s…

Dušené hovězí s mrkví a fazolkami

Dušené hovězí s mrkví a fazolkami

Ovocný koláč z pomazánkového másla

Ovocný koláč z pomazánkového másla

Maso zapékané s cuketou a nivou

Maso zapékané s cuketou a nivou

Lokše (langoše)

Lokše (langoše)

Okoun na másle a kmínu

Okoun na másle a kmínu

Bezlepkový tvarohový mazanec

Bezlepkový tvarohový mazanec

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Pravý holandský řízek

Poslední sledované recepty

31
Jednoduché zeleninové lečo s fazolemi
Jednoduché zeleninové…
25
Asijské nudle s restovanou zeleninou
Asijské nudle s…
24
Guláš s hráškem
Guláš s hráškem
20
Houbovo-smetanová krkovička
Houbovo-smetanová…
16
Pstruzi s bylinkami, citrony a salsou
Pstruzi s bylinkami,…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Konvičková, Bagárová a Bendig: Přiznali toxické vztahy!

Konvičková, Bagárová a Bendig: Přiznali toxické vztahy!

SportRevue.cz „Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

„Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Hořčicové kuře (králík) na slanině
Hořčicové kuře (králík) na slanině
Hořčicové kuře na smetaně
Hořčicové kuře na smetaně
Hořčicové plátky se zeleninou a hlívou
Hořčicové plátky se zeleninou a hlívou
Hořčicoví utopenci se zelím
Hořčicoví utopenci se zelím
Hořčičná omáčka
Hořčičná omáčka
Hořčičná pečená mrkev
Hořčičná pečená mrkev
  • Recepty.cz
  • Hořčicové řízky - rychle a chutně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact