Plátky masa po stranách nakrojíme, aby se při smažení nekroutily a do plátků uděláme ostrým nožem několik zářezů (neprořezávat úplně). Čím silnější řízek máme, tím více uděláme zářezů. Plátky jemně osolíme, opepříme a potřeme z obou stran hořčicí tak, aby se dostala i do zářezů. Potřené plátky necháme krátce proležet a těsně před smažením je obalíme v hladké mouce.
Smažíme v rozpáleném oleji z obou stran dozlatova. Neobracíme dřív, než je právě smažená strana zlatavá, čili obrátíme pouze jednou, dosmažíme a podáváme, nejlépe s bramborovou přílohou a zeleninovým salátem.
3
Pokud máme menší kousky masa, dáme je ho mísy osolené a opepřené, přidáme hořčici (na 100 gramů masa 10 gramů hořčice), promícháme a necháme odležet. Pak kousky vytahujeme, obalujeme a smažíme dozlatova. Řízky můžeme udělat tímto způsobem i z drůbežího nebo králičího masa.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Lenka
|1. 11. 2016 13:42
Řízečky naprosto luxusní ;-) tento recept si musím zapamatovat :) moooooc nám s přítelem chutnalo :)
Lenka
|1. 11. 2016 13:41
Řízečky naprosto luxusní ;-) tento recept si musím zapamatovat :) moooooc nám s přítelem chutnalo :)
Jitka
|27. 9. 2016 12:23
Byla to mňamka :-* !!
Eva
|13. 12. 2015 07:20
Včera jsem vyzkoušela tyto řízky. Chutnaly výborně a nebylo s nimi hlavně tolik nepořádku jako při obalování v hladké, vajíčku a strouhance. Určitě brzy zopakuji.