plátek
plátky krkovičky bez kosti
no kotlety, kýty či plece
2
lžíce
hořčice plnotučná
sůl
pepř mletý
olej
1
ks
cibule
větší
1
ks
červená paprika
menší
1
ks
paprika - žlutá
menší
2
stroužek
česnek
100
g
řapíkatý celer
cca
100
g
hlíva ústřičná
1
lžíce
rajský protlak
plnější
1
hrst
mražený hrášek
chilli omáčka
dle chuti, nemusí být
1
lžíce
sojová omáčka
cca
Postup přípravy receptu
1
Plátky masa po stranách nakrojíme, aby se nám při dušení nekroutily, osolíme je, opepříme a potřeme z obou stran hořčicí. Naklepávat je nemusíme, ale kdo je tak naučený...
2
V kastrolu s troškou rozpáleného oleje si osmažíme pokrájenou cibuli lehce dozlatova. K ní pak přidáme a z obou stran osmažíme připravené hořčicové plátky.
Po osmažení masa přidáme krátce osmažit i nasekaný česnek a na kostky nebo širší nudličky pokrájené papriky. Přisypeme pokrájenou hlívu, řapíkatý celer, promícháme, přilijeme protlak, který jsme rozmíchali v cca decilitru vody nebo vývaru, dle chuti přidáme chilli pastu nebo papričku, ochutíme sojovou omáčkou a dusíme do změknutí masa za občasného podlití. Podléváme minimálně, abychom nemuseli nakonec omáčku zahušťovat.