Cibuli pokrájíme na měsíčky, slaninu na slabší hranolky nebo kostičky, česnek nasekáme, stehna nasolíme a opepříme a hořčici naředíme cca lžícemi vody.
2
V pekáčku nebo zapékací misce promícháme cibuli slaninu a česnek, na ně položíme stehna, která přelijeme hořčicí a necháme cca hodinu odležet při pokojové teplotě.
3
Pak ke stehnům přidáme pokrájené máslo, podlijeme troškou vody a za občasného podlití a přelití výpekem, pečeme cca 40 - 60 minut, dle druhu masa.
4
Následně odklopíme a za občasného přelití výpekem a podlitím dle potřeby dopečeme bez zakrytí doměkka a dozlatova.
5
Podáváme s bramborovou přílohou.
6
Kdo rád žampiony, přidá na začátku pečení pod kuře (králíka) cca 150 gramů na měsíčky pokrájených žampionů a neudělá chybu :-) .