• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Hořčicové hovězí na špeku a zelenině
Napište svůj komentář k receptu

Hořčicové hovězí na špeku a zelenině

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 71
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hořčicové hovězí na špeku a zelenině
Hořčicové hovězí na špeku a zelenině
Hořčicové hovězí na špeku a zelenině
Hořčicové hovězí na špeku a zelenině
Hořčicové hovězí na špeku a zelenině
Hořčicové hovězí na špeku a zelenině
Hořčicové hovězí na špeku a zelenině
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 800
      g hovězí maso : zadní, kližka, přední, podplečí...
    • nit
    • 3
      lžíce hořčice plnotučná
    • hladká mouka
    • 100
      g uzený špek
    • 2
      ks cibule
    • 1
      ks mrkev velká
    • 1
      ks malý celer
    • 1
      ks petržel menší
    • sůl
    • pepř mletý
    • 4
      ks nové koření - kuličky
    • 1
      lžíce rajský protlak
    • 1
      dl červené víno
    • vepřový vývar nebo bujon

Postup přípravy receptu

1
Hovězí maso dle vlastního výběru očistíme, rozkrojíme na plát, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, zabalíme a pevně zavážeme nití. Necháme alespoň 2 hodiny proležet. Pak poprášíme moukou.
2
Špek pokrájíme na malé kousky a nasucho v hrnci vyškvaříme, během toho přidáme osmažit pokrájenou cibuli. Na vyškvařeném špeku s cibulí ze všech stran zprudka orestujeme maso. Pak přidáme i protlak, očištěnou a pokrájenou zeleninu a také ji orestujeme. Vše zalijeme vínem, přidáme vývar, nové koření a dusíme doměkka.
3
Maso poté vyjmeme, sundáme nit, pokrájíme na plátky. Vyndáme z vývaru nové koření a zeleninu buď rozmixujeme, propasírujeme nebo necháme tak, jak je, a vývar zahustíme trochou mouky rozmíchané v malém množství studené vody. Vše pak ještě provaříme. Případně dochutíme solí a pepřem dle chuti. Plátky masa vrátíme prohřát zpět do omáčky.
4
Podáváme s knedlíkem, rýží, noky nebo bramborem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Houbové hovězí na špeku a bylinkách

Houbové hovězí na špeku a bylinkách

Rozmarýnové hovězí na špeku

Rozmarýnové hovězí na špeku

Dušená hovězí kližka na špeku

Dušená hovězí kližka na špeku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anna Součková | 23. 3. 2017 10:35

    Skvělé. Určitě ráda a brzy zopakuji.

  • Petra | 18. 9. 2016 15:25

    Nebyla jsem si ze začátku moc jistá, nevěděla jsem jak dlouho maso dělat, aby nebylo tuhé, ale výsledek byl výborný. Doba dušení byla podle rady mamky necelé 2 hoďky až dost, ale to prý záleží jaké je hovězí.

  • Aneta | 8. 12. 2015 15:00

    Prostě senzace <3

  • Týna | 15. 4. 2015 15:14

    Maso se mi při pokusu o plát masa rozpadlo a tak jsem všechno nakrájela natřela hořčici a bylo. Výborné to bylo i tak, takže děkuji za povedený oběd.

  • katuusss | 17. 1. 2015 14:27

    Děkuji za super recept

  • Helena Vokrackova | 3. 1. 2015 17:11

    Vynikající

  • Marek | 15. 1. 2014 18:21

    Vařil jsem přesně podle instrukcí a je to dokonalé.

  • SylvaZb | 1. 6. 2013 08:24

    Moc dobrý recept v kombinaci s vlastním domácím hovězím - obrovská mňamka :-) Děkuji za recept a dávám 1!

  • Josef Burián2210 | 22. 2. 2013 13:15

    Je to vinikajici kdybych mel hodnotit od 1 do 10 dal bych 10 bodu :-))

  • Dočekalová | 6. 1. 2013 18:52

    Děkuji hlavně za manžela, protože je od oběda v naprosté euforii a o ničem jiném nemluví než o tom, jak jsem mu dnes báječně uvařila. Má pravdu, bylo to výborné maso i s omáčkou.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše Maso & ryby & mořské plody Hovězí Zelenina
Maso Pokrmy Ostatní Hovězí Ze zeleniny Zálivky a omáčky Oběd Večeře Vaření Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červené víno Cibule Hladká mouka Hořčice plnotučná Hovězí maso Malý celer Mrkev Nit Nové koření Pepř mletý Petržel Rajský protlak Sůl Uzený špek Vepřový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ořechová bábovka - ideální na beránka

Ořechová bábovka - ideální na beránka

Dušené vepřové na provensálském koření

Dušené vepřové na provensálském koření

Listový závin se špenátem a balkánským sýrem

Listový závin se špenátem a…

Jablečná přesnídávka z papiňáku

Jablečná přesnídávka z papiňáku

Bramborové noky s dušeným kysaným zelím a pečenou krkovicí

Bramborové noky s dušeným kysaným…

Pórková lehká polévka

Pórková lehká polévka

Cuketové placičky (nejen) s vločkami

Cuketové placičky (nejen) s vločkami

Jednoduchý koláč s rebarborou a drobenkou

Jednoduchý koláč s rebarborou a…

Cuketové nudle

Cuketové nudle

Doporučujeme

30 minut
Obalovaný asijský květák z trouby

Obalovaný asijský květák z trouby

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

70 minut
Gyoza knedlíčky

Gyoza knedlíčky

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

54
Křupavé hovězí nudličky s brokolicí
Křupavé hovězí nudličky…
30
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
29
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
29
Virgin Mojito (nealko)
Virgin Mojito (nealko)
27
Hovězí guláš s domácím Bavorským knedlíkem
Hovězí guláš s domácím…

Zajímavé články

Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
AHA.cz Hvězda Polabí Vilma Cibulková: Akutní převoz do nemocnice!

Hvězda Polabí Vilma Cibulková: Akutní převoz do nemocnice!

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Premiéra filmu Springsteen: Setkání vdov Žbirkové a Patejdlové

Premiéra filmu Springsteen: Setkání vdov Žbirkové a Patejdlové

SportRevue.cz FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

Další doporučené recepty:

Hornický guláš
Hornický guláš
Hořčicová krkovička a zelný salát s dipem
Hořčicová krkovička a zelný salát s…
Hořčicové fazolky
Hořčicové fazolky
Hořčicové kuře (králík) na slanině
Hořčicové kuře (králík) na slanině
Hořčicové kuře na smetaně
Hořčicové kuře na smetaně
Hořčicové plátky se zeleninou a hlívou
Hořčicové plátky se zeleninou a hlívou
  • Recepty.cz
  • Hořčicové hovězí na špeku a zelenině
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact