• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Hořčicové hovězí na špeku a zelenině
Napište svůj komentář k receptu

Hořčicové hovězí na špeku a zelenině

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 71
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hořčicové hovězí na špeku a zelenině
Hořčicové hovězí na špeku a zelenině
Hořčicové hovězí na špeku a zelenině
Hořčicové hovězí na špeku a zelenině
Hořčicové hovězí na špeku a zelenině
Hořčicové hovězí na špeku a zelenině
Hořčicové hovězí na špeku a zelenině
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 800
      g hovězí maso : zadní, kližka, přední, podplečí...
    • nit
    • 3
      lžíce hořčice plnotučná
    • hladká mouka
    • 100
      g uzený špek
    • 2
      ks cibule
    • 1
      ks mrkev velká
    • 1
      ks malý celer
    • 1
      ks petržel menší
    • sůl
    • pepř mletý
    • 4
      ks nové koření - kuličky
    • 1
      lžíce rajský protlak
    • 1
      dl červené víno
    • vepřový vývar nebo bujon

Postup přípravy receptu

1
Hovězí maso dle vlastního výběru očistíme, rozkrojíme na plát, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, zabalíme a pevně zavážeme nití. Necháme alespoň 2 hodiny proležet. Pak poprášíme moukou.
2
Špek pokrájíme na malé kousky a nasucho v hrnci vyškvaříme, během toho přidáme osmažit pokrájenou cibuli. Na vyškvařeném špeku s cibulí ze všech stran zprudka orestujeme maso. Pak přidáme i protlak, očištěnou a pokrájenou zeleninu a také ji orestujeme. Vše zalijeme vínem, přidáme vývar, nové koření a dusíme doměkka.
3
Maso poté vyjmeme, sundáme nit, pokrájíme na plátky. Vyndáme z vývaru nové koření a zeleninu buď rozmixujeme, propasírujeme nebo necháme tak, jak je, a vývar zahustíme trochou mouky rozmíchané v malém množství studené vody. Vše pak ještě provaříme. Případně dochutíme solí a pepřem dle chuti. Plátky masa vrátíme prohřát zpět do omáčky.
4
Podáváme s knedlíkem, rýží, noky nebo bramborem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Houbové hovězí na špeku a bylinkách

Houbové hovězí na špeku a bylinkách

Rozmarýnové hovězí na špeku

Rozmarýnové hovězí na špeku

Dušená hovězí kližka na špeku

Dušená hovězí kližka na špeku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anna Součková | 23. 3. 2017 10:35

    Skvělé. Určitě ráda a brzy zopakuji.

  • Petra | 18. 9. 2016 15:25

    Nebyla jsem si ze začátku moc jistá, nevěděla jsem jak dlouho maso dělat, aby nebylo tuhé, ale výsledek byl výborný. Doba dušení byla podle rady mamky necelé 2 hoďky až dost, ale to prý záleží jaké je hovězí.

  • Aneta | 8. 12. 2015 15:00

    Prostě senzace <3

  • Týna | 15. 4. 2015 15:14

    Maso se mi při pokusu o plát masa rozpadlo a tak jsem všechno nakrájela natřela hořčici a bylo. Výborné to bylo i tak, takže děkuji za povedený oběd.

  • katuusss | 17. 1. 2015 14:27

    Děkuji za super recept

  • Helena Vokrackova | 3. 1. 2015 17:11

    Vynikající

  • Marek | 15. 1. 2014 18:21

    Vařil jsem přesně podle instrukcí a je to dokonalé.

  • SylvaZb | 1. 6. 2013 08:24

    Moc dobrý recept v kombinaci s vlastním domácím hovězím - obrovská mňamka :-) Děkuji za recept a dávám 1!

  • Josef Burián2210 | 22. 2. 2013 13:15

    Je to vinikajici kdybych mel hodnotit od 1 do 10 dal bych 10 bodu :-))

  • Dočekalová | 6. 1. 2013 18:52

    Děkuji hlavně za manžela, protože je od oběda v naprosté euforii a o ničem jiném nemluví než o tom, jak jsem mu dnes báječně uvařila. Má pravdu, bylo to výborné maso i s omáčkou.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše Maso & ryby & mořské plody Hovězí Zelenina
Maso Pokrmy Ostatní Hovězí Ze zeleniny Zálivky a omáčky Oběd Večeře Vaření Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červené víno Cibule Hladká mouka Hořčice plnotučná Hovězí maso Malý celer Mrkev Nit Nové koření Pepř mletý Petržel Rajský protlak Sůl Uzený špek Vepřový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Černá buchta jednička

Černá buchta jednička

Francouzský ořechový koláč

Francouzský ořechový koláč

Pikantní pečená kuřecí stehna

Pikantní pečená kuřecí stehna

Zmrzlinové palačinky s lesním ovocem

Zmrzlinové palačinky s lesním ovocem

Pomazánka z červené řepy II.

Pomazánka z červené řepy II.

Jednoduché lečo po našem

Jednoduché lečo po našem

Provensálské kuřecí paličky s cuketou

Provensálské kuřecí paličky s cuketou

Jednoduchá špenátová polévka se sýrem

Jednoduchá špenátová polévka se sýrem

Risotto s medvědím česnekem

Risotto s medvědím česnekem

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

32
Cuketovo-brokolicový krém
Cuketovo-brokolicový krém
31
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
25
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
23
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
22
Guláš na pivu a hrubozrnné hořčici
Guláš na pivu a…

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz Misska Tomanová ukázala své »hnízdo«: Bydlím v kuchyni!

Misska Tomanová ukázala své »hnízdo«: Bydlím v kuchyni!

SportRevue.cz FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Další doporučené recepty:

Hornický guláš
Hornický guláš
Hořčicová krkovička a zelný salát s dipem
Hořčicová krkovička a zelný salát s…
Hořčicové fazolky
Hořčicové fazolky
Hořčicové kuře (králík) na slanině
Hořčicové kuře (králík) na slanině
Hořčicové kuře na smetaně
Hořčicové kuře na smetaně
Hořčicové plátky se zeleninou a hlívou
Hořčicové plátky se zeleninou a hlívou
  • Recepty.cz
  • Hořčicové hovězí na špeku a zelenině
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact