cukr
3-4 lžíce - záleží na tom, jak moc sladké to pokušení chcete mít
amaretto
dá se nahradit rumem a pár kapkami mandlové tresti
pomerančová kůra
asi tak z 1/4 pomeranče
sůl
na špičku nože
jahody
na ozdobení
Postup přípravy receptu
1
Ricottu nebo tvaroh ušleháme se žloutky, cukrem, amarettem, pomerančovou kůrou a šťávou, rozpuštěnou čokoládou a solí. Do hladkého krému opatrně vmícháme sníh ze 2 bílků. Směs plníme do žáruvzdorných keramických misek (průměr asi 8 cm) vylitých studenou vodou.
2
Misky postavíme na plech nebo pekáč, do kterého pak nalijeme asi 2 cm vody a dáme do trouby předehřáté na max. 200 °C. Pečeme 15-20 minut. Podáváme vychlazené v lednici, polité rozmixovanými čerstvými jahodami (nejlepší bez cukru, ale i ten může být).
3
Tato dobrota má zajímavou chuť, najdete zde od sladké přes kyselou, až po tu hořkou. Výborné zakončení prosluněného dne.