Z mouky,vajec,mléka a soli uděláme řidší těsto, které protlačíme cedníkem s většími kulatými oky do vroucí slané vody. Povaříme asi 2-3 minuty a scedíme. Sušené houby pokrájíme, dáme do kastrolku s vodou a povaříme doměkka, až se voda téměř odpaří. Pak přidáme máslo, sůl a pepř a vmícháme hotové nočky. Ihned podáváme například se zeleninovým salátem.
2
Pokrm můžeme dochutit i česnekem nebo drceným kmínem.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Anna B.
|18. 5. 2011 21:05
Jednoduché, dobré jídlo našich prarodičů. Hopdovody doporučuji dělat po menších dávkách, aby jsme ty dřív vhozené neměli převařené, protože to je velmi rychlé vaření. Tak mě to učila kdysi moje maminka. Jsou dobré i z čerstvě podušených hub.