• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Hop do vody - přílohové noky
Napište svůj komentář k receptu

Hop do vody - přílohové noky

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 102
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hop do vody - přílohové noky
Hop do vody - přílohové noky
Hop do vody - přílohové noky
Hop do vody - přílohové noky
Hop do vody - přílohové noky
Hop do vody - přílohové noky
Hop do vody - přílohové noky
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

3 porce
    • 350
      g hrubá mouka
    • prášek do pečiva půl sáčku
    • sůl půl lžičky
    • 1
      ks vejce
    • 3
      lžíce olej
    • 250
      ml mléko
    • máslo nebo olej

Postup přípravy receptu

1
Vejce vyšleháme se solí, přidáme olej, mléko a téměř 300 gramů mouky. Vše promícháme na hustější kašičku, kterou necháme stát asi 15-20 minut odstát. Pak přisypeme a dobře promícháme zbylou mouku smíchanou s kypřidlem a dáme vařit mírně osolenou vodu do většího hrnce.

RADA: Jak vařit těstoviny, aby se neslepily? Mrkněte na VIDEO

2
Do vroucí vody házíme svižně nočky, které odkrajujeme hranou lžičky z těsta v míse. Po vyplavání už jen krátce povaříme. Čas je relativní, záleží na velikosti nočků a nejlépe to zjistíme tak, když jeden noček vyndáme, rozkrojíme a ochutnáme.
3
Pokud je hotový, všechny slijeme do cedníku a necháme okapat. Aby se neslepily přidáme do nich rozpustit kousek másla na slabé plátky nebo pokapeme mírně olejem a zatřepáním v cedníku promícháme. Nebo je po scezení můžeme promíchat rovnou se sosem z masa nebo dušeným zelím. To už záleží na chuti každého.
4
Podáváme všude tam, kde se hodí kynutý nebo bramborový knedlík či gnocchi. S pečeným nebo dušeným masem, špenátem, zelím...

RADA: VIDEO, jak na houskový knedlík

5
V některých receptech se doporučuje hotové noky propláchnout studenou vodou, ale to nedoporučuji. Zkazí to chuť.
6
Nočky pro zpestření můžeme dochutit a obarvit jemně nasekanými bylinkami, kurkumou nebo špetičkou šafránu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Noky se špenátem a ricottou

Noky se špenátem a ricottou

Nočky se špenátem a slaninou

Nočky se špenátem a slaninou

Nadýchané domácí noky s rajčatovou omáčkou

Nadýchané domácí noky s rajčatovou…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Noky
Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hrubá mouka Máslo Mléko Olej Prášek do pečiva Sůl Vejce

Jak vařit těstoviny, aby se neslepily

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Holandské řízky

Holandské řízky

Valašská kyselica

Valašská kyselica

Skvělá ryba se zeleninou

Skvělá ryba se zeleninou

Karamelové řezy s mandlemi

Karamelové řezy s mandlemi

100% rajská šťáva - sterilovaná

100% rajská šťáva - sterilovaná

Bylinková bešamelová omáčka (přeliv)

Bylinková bešamelová omáčka (přeliv)

Zapečené cukety se šunkou a sýrem

Zapečené cukety se šunkou a sýrem

Rajská polévka se špeclemi

Rajská polévka se špeclemi

Bramborovo-ledový salát

Bramborovo-ledový salát

Doporučujeme

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Jak vařit těstoviny, aby se neslepily

Poslední sledované recepty

583
Rychlé zelené karí s mrkví a cizrnou
Rychlé zelené karí s…
291
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
29
Plec pečená (nejen) se zelím
Plec pečená (nejen) se…
19
Pikantní pečený bůček
Pikantní pečený bůček
18
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce
Cuketové kuličky v…

Zajímavé články

7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
AHA.cz Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Blesk pro ženy Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Ženy.cz Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Blesk.cz Seriálová hvězda Veronika Gajerová (62): Soud kvůli insolvenci!

Seriálová hvězda Veronika Gajerová (62): Soud kvůli insolvenci!

SportRevue.cz Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Maminka.cz Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Blesk Horoskopy Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Další doporučené recepty:

Honzíkovy ranečky
Honzíkovy ranečky
Honzovy buchty
Honzovy buchty
Honzovy buchty
Honzovy buchty
Horácké knedlíky
Horácké knedlíky
Horká čokoláda s lískovými oříšky
Horká čokoláda s lískovými oříšky
Horká čokoláda se šlehačkou
Horká čokoláda se šlehačkou
  • Recepty.cz
  • Hop do vody - přílohové noky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact