• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Hop do vody - přílohové noky
Napište svůj komentář k receptu

Hop do vody - přílohové noky

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 156
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hop do vody - přílohové noky
Hop do vody - přílohové noky
Hop do vody - přílohové noky
Hop do vody - přílohové noky
Hop do vody - přílohové noky
Hop do vody - přílohové noky
Hop do vody - přílohové noky
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

3 porce
    • 350
      g hrubá mouka
    • prášek do pečiva půl sáčku
    • sůl půl lžičky
    • 1
      ks vejce
    • 3
      lžíce olej
    • 250
      ml mléko
    • máslo nebo olej

Postup přípravy receptu

1
Vejce vyšleháme se solí, přidáme olej, mléko a téměř 300 gramů mouky. Vše promícháme na hustější kašičku, kterou necháme stát asi 15-20 minut odstát. Pak přisypeme a dobře promícháme zbylou mouku smíchanou s kypřidlem a dáme vařit mírně osolenou vodu do většího hrnce.

RADA: Jak vařit těstoviny, aby se neslepily? Mrkněte na VIDEO

2
Do vroucí vody házíme svižně nočky, které odkrajujeme hranou lžičky z těsta v míse. Po vyplavání už jen krátce povaříme. Čas je relativní, záleží na velikosti nočků a nejlépe to zjistíme tak, když jeden noček vyndáme, rozkrojíme a ochutnáme.
3
Pokud je hotový, všechny slijeme do cedníku a necháme okapat. Aby se neslepily přidáme do nich rozpustit kousek másla na slabé plátky nebo pokapeme mírně olejem a zatřepáním v cedníku promícháme. Nebo je po scezení můžeme promíchat rovnou se sosem z masa nebo dušeným zelím. To už záleží na chuti každého.
4
Podáváme všude tam, kde se hodí kynutý nebo bramborový knedlík či gnocchi. S pečeným nebo dušeným masem, špenátem, zelím...

RADA: VIDEO, jak na houskový knedlík

5
V některých receptech se doporučuje hotové noky propláchnout studenou vodou, ale to nedoporučuji. Zkazí to chuť.
6
Nočky pro zpestření můžeme dochutit a obarvit jemně nasekanými bylinkami, kurkumou nebo špetičkou šafránu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Noky se špenátem a ricottou

Noky se špenátem a ricottou

Nočky se špenátem a slaninou

Nočky se špenátem a slaninou

Nadýchané domácí noky s rajčatovou omáčkou

Nadýchané domácí noky s rajčatovou…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Noky
Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hrubá mouka Máslo Mléko Olej Prášek do pečiva Sůl Vejce

Jak vařit těstoviny, aby se neslepily

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Palačinky s jablky

Palačinky s jablky

Smažený králík

Smažený králík

Blesková pomazánka

Blesková pomazánka

Med ze sedmikrásek

Med ze sedmikrásek

Slaná roláda jako dort

Slaná roláda jako dort

Chlebíčky s vejcem

Chlebíčky s vejcem

Jablečné těstoviny s tvarohem

Jablečné těstoviny s tvarohem

Buřty na pivu

Buřty na pivu

Maková bábovka hrníčková a rychlá

Maková bábovka hrníčková a rychlá

Doporučujeme

30 minut
Čočkový salát se sázeným vejcem

Čočkový salát se sázeným vejcem

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Jak vařit těstoviny, aby se neslepily

Poslední sledované recepty

32
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
16
Bábovka s mandarinkami-velká
Bábovka s mandarinkami…
14
Bramborový koláč s rozmarýnem
Bramborový koláč s…
12
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
11
Nudle s mákem a ovocem
Nudle s mákem a ovocem

Zajímavé články

Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů pro uspěchané matky
Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů…
Nadopujte se vitaminem C. Zapomeňte na citrony, tyto druhy zeleniny a ovoce ho mají mnohem víc!
Nadopujte se vitaminem C. Zapomeňte na citrony,…
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém si i pochutnáte
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní…
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
AHA.cz Šmoldas omdlel v Temelíně: Pád do reaktoru s kyselinou by mohl přežít

Šmoldas omdlel v Temelíně: Pád do reaktoru s kyselinou by mohl přežít

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Blesk pro ženy Prestižní galavečer LACMA Gala ovládly ženy 50+: Které to slušelo nejvíce?

Prestižní galavečer LACMA Gala ovládly ženy 50+: Které to slušelo nejvíce?

Ženy.cz Výběrové řízení: Klíč k úspěchu je autenticita a správná energie

Výběrové řízení: Klíč k úspěchu je autenticita a správná energie

Blesk.cz Trans zpěvačka Kim Petrasová odhodila zábrany: Nahá a blyštivá!

Trans zpěvačka Kim Petrasová odhodila zábrany: Nahá a blyštivá!

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Blesk Horoskopy Velký horoskop lásky na listopad: Komu to bude ve vztahu skřípat a kdo najde spřízněnou duši?

Velký horoskop lásky na listopad: Komu to bude ve vztahu skřípat a kdo najde spřízněnou duši?

Další doporučené recepty:

Honzíkovy ranečky
Honzíkovy ranečky
Honzovy buchty
Honzovy buchty
Honzovy buchty
Honzovy buchty
Horácké knedlíky
Horácké knedlíky
Horká čokoláda s lískovými oříšky
Horká čokoláda s lískovými oříšky
Horká čokoláda se šlehačkou
Horká čokoláda se šlehačkou
  • Recepty.cz
  • Hop do vody - přílohové noky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact