• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Hop do vody - přílohové noky
Napište svůj komentář k receptu

Hop do vody - přílohové noky

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 48
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hop do vody - přílohové noky
Hop do vody - přílohové noky
Hop do vody - přílohové noky
Hop do vody - přílohové noky
Hop do vody - přílohové noky
Hop do vody - přílohové noky
Hop do vody - přílohové noky
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

3 porce
    • 350
      g hrubá mouka
    • prášek do pečiva půl sáčku
    • sůl půl lžičky
    • 1
      ks vejce
    • 3
      lžíce olej
    • 250
      ml mléko
    • máslo nebo olej

Postup přípravy receptu

1
Vejce vyšleháme se solí, přidáme olej, mléko a téměř 300 gramů mouky. Vše promícháme na hustější kašičku, kterou necháme stát asi 15-20 minut odstát. Pak přisypeme a dobře promícháme zbylou mouku smíchanou s kypřidlem a dáme vařit mírně osolenou vodu do většího hrnce.

RADA: Jak vařit těstoviny, aby se neslepily? Mrkněte na VIDEO

2
Do vroucí vody házíme svižně nočky, které odkrajujeme hranou lžičky z těsta v míse. Po vyplavání už jen krátce povaříme. Čas je relativní, záleží na velikosti nočků a nejlépe to zjistíme tak, když jeden noček vyndáme, rozkrojíme a ochutnáme.
3
Pokud je hotový, všechny slijeme do cedníku a necháme okapat. Aby se neslepily přidáme do nich rozpustit kousek másla na slabé plátky nebo pokapeme mírně olejem a zatřepáním v cedníku promícháme. Nebo je po scezení můžeme promíchat rovnou se sosem z masa nebo dušeným zelím. To už záleží na chuti každého.
4
Podáváme všude tam, kde se hodí kynutý nebo bramborový knedlík či gnocchi. S pečeným nebo dušeným masem, špenátem, zelím...

RADA: VIDEO, jak na houskový knedlík

5
V některých receptech se doporučuje hotové noky propláchnout studenou vodou, ale to nedoporučuji. Zkazí to chuť.
6
Nočky pro zpestření můžeme dochutit a obarvit jemně nasekanými bylinkami, kurkumou nebo špetičkou šafránu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Noky se špenátem a ricottou

Noky se špenátem a ricottou

Nočky se špenátem a slaninou

Nočky se špenátem a slaninou

Nadýchané domácí noky s rajčatovou omáčkou

Nadýchané domácí noky s rajčatovou…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Noky
Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hrubá mouka Máslo Mléko Olej Prášek do pečiva Sůl Vejce

Jak vařit těstoviny, aby se neslepily

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Prošívaná deka

Prošívaná deka

Mleté maso s kysaným zelím

Mleté maso s kysaným zelím

Rychlý, levný oběd

Rychlý, levný oběd

Gulášová polévka II.

Gulášová polévka II.

Škvarkové placičky

Škvarkové placičky

Mléčná rýže se skořicí

Mléčná rýže se skořicí

Hrách a kroupy

Hrách a kroupy

Čokoládový dort s broskvemi

Čokoládový dort s broskvemi

Polévka s uzenými žebry a kroupami

Polévka s uzenými žebry a kroupami

Doporučujeme

30 minut
Citronové těstoviny s hráškem a lososem

Citronové těstoviny s hráškem a…

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

80 minut
Cheesecake s třešněmi a drobenkou

Cheesecake s třešněmi a drobenkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Jak vařit těstoviny, aby se neslepily

Poslední sledované recepty

76
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
60
Dýňová tortila
Dýňová tortila
53
Hrnková bublanina s třešněmi
Hrnková bublanina s…
49
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
37
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)

Zajímavé články

Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka vyrábí roztomilé sladké dvojníky pejsků a kočiček
Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka…
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze dvou surovin!
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze…
7 nejlepších rizot: Od klasického přes luxusní až po sladké. Které si vyberete?
7 nejlepších rizot: Od klasického přes luxusní až…
Perfektní ledová káva: Návod, jak ji připravit, a nejčastější chyby, které ji mohou pokazit
Perfektní ledová káva: Návod, jak ji připravit, a…
V hlavní roli sladká drobenka: Upečte si ovocný koláč, bublaninu, crumble, šneky nebo palačinky
V hlavní roli sladká drobenka: Upečte si ovocný…
AHA.cz Zpráva o Bohdalové vhání slzy do očí: Stašová promluvila

Zpráva o Bohdalové vhání slzy do očí: Stašová promluvila

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Opravdu je jí 76? Tohle je 7 důvodů, proč Meryl Streep vypadá tak úžasně!

Opravdu je jí 76? Tohle je 7 důvodů, proč Meryl Streep vypadá tak úžasně!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Houbařka Kateřina Brožová se raduje: Hurá rostou!

Houbařka Kateřina Brožová se raduje: Hurá rostou!

SportRevue.cz Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vzdát večerního přejídání a kdo by měl vážit slova?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vzdát večerního přejídání a kdo by měl vážit slova?

Další doporučené recepty:

Honzíkovy ranečky
Honzíkovy ranečky
Honzovy buchty
Honzovy buchty
Honzovy buchty
Honzovy buchty
Horácké knedlíky
Horácké knedlíky
Horká čokoláda s lískovými oříšky
Horká čokoláda s lískovými oříšky
Horká čokoláda se šlehačkou
Horká čokoláda se šlehačkou
  • Recepty.cz
  • Hop do vody - přílohové noky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact