• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Holubce - zelné závitky
Napište svůj komentář k receptu

Holubce - zelné závitky

autor: zuzkagor
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Holubce - zelné závitky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks bílé zelí menší hlávky
    • 2,50
      ks rýže varné sáčky
    • 1
      ks cibule
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 300
      g mleté maso dle chuti
    • 1
      lžička knorr aromat
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      pepř mletý
    • 2
      ks rajčata menší
    • 1
      kelímek rama cremefine zakysaný krém
    • uzené maso nebo uzená žebírka - dle možností

Postup přípravy receptu

1
Do vroucí vody vložíme zelí a postupně odtrháváme celé lístky, které si dáme do misky. Na oleji osmahneme cibuli nakrájenou na kostičky a přidáme nakrájená rajčátka na kostky, přidáme Knorr Aromat a stáhneme. Do misky vysypeme rýži, přidáme syrové mleté maso a polijeme vychladlou směsí z rajčat, rukama řádně promačkáme. Vezmeme lístek zelí a dáme na spod doprostřed lžíci směsi a zabalíme do psaníčka. Do většího hrnce na dno nakrájíme na kousíčky zbylé zelí a na něj vkládáme holubce, namačkáme je k sobě, aby se nerozpadly a vkládáme vrstvy. Nakonec navrh opět nakrájíme trochu zbylého zelí a posypeme bud nakrájeným uzeným, nebo masem z žebírek a zalijeme buď vývarem z žebírek nebo vodou a zatěžkáme talířem, který otočíme. Vaříme asi 45 minut, do změknutí rýže. Vodu neslíváme.
2
Podáváme s kysanou smetanou. Pokud holubce zbydou jsou výborné opečené na sádle.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Holubce v bešamelu - plněné zelné listy

Holubce v bešamelu - plněné zelné…

Kroupové holubce v bešamelu - plněné zelné listy

Kroupové holubce v bešamelu - plněné…

Zelné závitky s mletým masem

Zelné závitky s mletým masem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza J. | 30. 5. 2008 09:49

    Deniska, prečo by sa malo niečo vyhadzovať ? Listy celé séparíš vo vode a tým zmäknú, nič sa nevyhadzuje. Plním podobne, recept mám pod názvom Plněné zelí, u nás tomu hovoríme plnená kapusta.

  • denisa hakenova | 29. 5. 2008 22:30

    Já kupuji jednu větší hlavu zelí,lístky poté půlím-je to sice pracné,ale ubalenim mi vznikne "jednohubka" a nic se nevyhazuje! Směs hodne přesolim a místo rajčat používám rajský protlak. Lístky pak stočím do kornoutku-začínám tou tvrdši stranou listu a vršek pak založím dovnitř a nikdy se mi nerozpadnou.

  • Ivana | 29. 8. 2006 17:25

    Já dělám něco podobného.Do pekáče kysané zelí,koule mletého masa s rýží,solí,pepřem,vegetou.Koule nedávám do zelných listů,protože mi je rodina stejně nejí a kvůli 5 listům nechci kupovat celou hlávku zelí.Na koule dám zase vrstvu kysan.zelí a zaliji rajčat.protlakem,který trochu zředím vodou.Peču v troubě.Příloha je u nás čerstvý chléb.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Karbanátky
Maso Mleté Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé zelí Cibule Knorr Aromat Mleté maso Pepř mletý Rajčata Rama Cremefine Rostlinný olej Rýže Sůl Uzené maso
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněné bramborové knedlíky

Plněné bramborové knedlíky

Vepřová pečeně na rozmarýnu

Vepřová pečeně na rozmarýnu

Babiččiny "Francky"

Babiččiny "Francky"

Nekynutý závin

Nekynutý závin

Marináda na králíka nebo kuře

Marináda na králíka nebo kuře

Zapečená ryba s přílohou

Zapečená ryba s přílohou

Karbenátky po našem

Karbenátky po našem

Jidáše - sádlové

Jidáše - sádlové

Červené zelí s jablky

Červené zelí s jablky

Doporučujeme

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

Meruňková marmeláda (džem)

Meruňková marmeláda (džem)

30 minut
Báječná cuketová polévka

Báječná cuketová polévka

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

100 minut
Kynuté borůvkové knedlíky

Kynuté borůvkové knedlíky

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

45 minut
Hrnkový cuketový perník

Hrnkový cuketový perník

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

Poslední sledované recepty

125
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
76
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách
41
Jablečný Lotus řez - nepečený
Jablečný Lotus řez -…
39
Kynutý švestkový závin (štrůdl)
Kynutý švestkový závin …
36
Chlebíčky s vejcem
Chlebíčky s vejcem

Zajímavé články

Velký nakládačkový speciál: Vše, co potřebujete vědět, když chcete zavařovat okurky
Velký nakládačkový speciál: Vše, co potřebujete…
Rychlé buchty na plech ze sezonního ovoce: 7 receptů nejen na víkend
Rychlé buchty na plech ze sezonního ovoce: 7…
Tvarohové knedlíky jen ze dvou surovin: Nadýchaná sladká dobrota, kterou zvládne i naprostý začátečník
Tvarohové knedlíky jen ze dvou surovin: Nadýchaná…
Hrnkový koláč podle Lucie Borhyové: Ovocné mámení, které si zamilujete na první sousto
Hrnkový koláč podle Lucie Borhyové: Ovocné mámení…
Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču si zamilujete!
Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču…
AHA.cz Absolonová oznámila konec: Slzy jako hrachy

Absolonová oznámila konec: Slzy jako hrachy

Mimibazar Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Žhavá manikúra letošního léta: Minimalistické i divoké puntíky vládnou trendům

Žhavá manikúra letošního léta: Minimalistické i divoké puntíky vládnou trendům

Ženy.cz Nedovolte, aby vaše dítě vyrůstalo bez otce. Vážně jste si jistá, že jste našla toho pravého?

Nedovolte, aby vaše dítě vyrůstalo bez otce. Vážně jste si jistá, že jste našla toho pravého?

Blesk.cz Bolest Jasněnky Kuklové: Smrt parťáka

Bolest Jasněnky Kuklové: Smrt parťáka

SportRevue.cz FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy Jaký tvar a barvu si vyberete? Prozradí to vaši povahu a co máte rádi!

Jaký tvar a barvu si vyberete? Prozradí to vaši povahu a co máte rádi!

  • Recepty.cz
  • Holubce - zelné závitky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact