• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Holubce - zelné závitky
Napište svůj komentář k receptu

Holubce - zelné závitky

autor: zuzkagor
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Holubce - zelné závitky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks bílé zelí menší hlávky
    • 2,50
      ks rýže varné sáčky
    • 1
      ks cibule
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 300
      g mleté maso dle chuti
    • 1
      lžička knorr aromat
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      pepř mletý
    • 2
      ks rajčata menší
    • 1
      kelímek rama cremefine zakysaný krém
    • uzené maso nebo uzená žebírka - dle možností

Postup přípravy receptu

1
Do vroucí vody vložíme zelí a postupně odtrháváme celé lístky, které si dáme do misky. Na oleji osmahneme cibuli nakrájenou na kostičky a přidáme nakrájená rajčátka na kostky, přidáme Knorr Aromat a stáhneme. Do misky vysypeme rýži, přidáme syrové mleté maso a polijeme vychladlou směsí z rajčat, rukama řádně promačkáme. Vezmeme lístek zelí a dáme na spod doprostřed lžíci směsi a zabalíme do psaníčka. Do většího hrnce na dno nakrájíme na kousíčky zbylé zelí a na něj vkládáme holubce, namačkáme je k sobě, aby se nerozpadly a vkládáme vrstvy. Nakonec navrh opět nakrájíme trochu zbylého zelí a posypeme bud nakrájeným uzeným, nebo masem z žebírek a zalijeme buď vývarem z žebírek nebo vodou a zatěžkáme talířem, který otočíme. Vaříme asi 45 minut, do změknutí rýže. Vodu neslíváme.
2
Podáváme s kysanou smetanou. Pokud holubce zbydou jsou výborné opečené na sádle.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Holubce v bešamelu - plněné zelné listy

Holubce v bešamelu - plněné zelné…

Kroupové holubce v bešamelu - plněné zelné listy

Kroupové holubce v bešamelu - plněné…

Zelné závitky s mletým masem

Zelné závitky s mletým masem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza J. | 30. 5. 2008 09:49

    Deniska, prečo by sa malo niečo vyhadzovať ? Listy celé séparíš vo vode a tým zmäknú, nič sa nevyhadzuje. Plním podobne, recept mám pod názvom Plněné zelí, u nás tomu hovoríme plnená kapusta.

  • denisa hakenova | 29. 5. 2008 22:30

    Já kupuji jednu větší hlavu zelí,lístky poté půlím-je to sice pracné,ale ubalenim mi vznikne "jednohubka" a nic se nevyhazuje! Směs hodne přesolim a místo rajčat používám rajský protlak. Lístky pak stočím do kornoutku-začínám tou tvrdši stranou listu a vršek pak založím dovnitř a nikdy se mi nerozpadnou.

  • Ivana | 29. 8. 2006 17:25

    Já dělám něco podobného.Do pekáče kysané zelí,koule mletého masa s rýží,solí,pepřem,vegetou.Koule nedávám do zelných listů,protože mi je rodina stejně nejí a kvůli 5 listům nechci kupovat celou hlávku zelí.Na koule dám zase vrstvu kysan.zelí a zaliji rajčat.protlakem,který trochu zředím vodou.Peču v troubě.Příloha je u nás čerstvý chléb.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Karbanátky
Maso Mleté Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé zelí Cibule Knorr Aromat Mleté maso Pepř mletý Rajčata Rama Cremefine Rostlinný olej Rýže Sůl Uzené maso
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sekané znojemské biftečky

Sekané znojemské biftečky

Domácí tlačenka

Domácí tlačenka

Bramborové krokety III.

Bramborové krokety III.

Loupáčky zadělávané v domácí pekárně

Loupáčky zadělávané v domácí pekárně

Hovězí na víně se zeleninou

Hovězí na víně se zeleninou

Čalamáda na špagety

Čalamáda na špagety

Škvarkové rohlíčky II.

Škvarkové rohlíčky II.

Makové muffiny s ovocem

Makové muffiny s ovocem

Brokolicová polévka

Brokolicová polévka

Doporučujeme

50 minut
Čočka na kyselo

Čočka na kyselo

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

403
Dušené kotlety na paprice
Dušené kotlety na paprice
101
Gratinované brambory (nejen) s kapustou
Gratinované brambory …
85
Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami
Pečené vepřové ocásky …
81
Kynutá skořicová bábovka
Kynutá skořicová bábovka
57
Cuketové lasagne
Cuketové lasagne

Zajímavé články

Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z křehkého těsta, s mandlemi nebo pudinkem
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z…
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak ho připravit doma
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak…
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně nejlepších obědů
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně…
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou focacciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
AHA.cz Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Jaké boty se nosily v roce, kdy jste se narodila?

Jaké boty se nosily v roce, kdy jste se narodila?

Ženy.cz Chlapi, takhle ne! 10 věcí, které zaručeně odradí každou ženu

Chlapi, takhle ne! 10 věcí, které zaručeně odradí každou ženu

Blesk.cz Krásná Sandeva a její postřižiny: Po nemoci přišla změna!

Krásná Sandeva a její postřižiny: Po nemoci přišla změna!

SportRevue.cz Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

  • Recepty.cz
  • Holubce - zelné závitky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact