• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Holubce - zelné závitky
Napište svůj komentář k receptu

Holubce - zelné závitky

autor: zuzkagor
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Holubce - zelné závitky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks bílé zelí menší hlávky
    • 2,50
      ks rýže varné sáčky
    • 1
      ks cibule
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 300
      g mleté maso dle chuti
    • 1
      lžička knorr aromat
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      pepř mletý
    • 2
      ks rajčata menší
    • 1
      kelímek rama cremefine zakysaný krém
    • uzené maso nebo uzená žebírka - dle možností

Postup přípravy receptu

1
Do vroucí vody vložíme zelí a postupně odtrháváme celé lístky, které si dáme do misky. Na oleji osmahneme cibuli nakrájenou na kostičky a přidáme nakrájená rajčátka na kostky, přidáme Knorr Aromat a stáhneme. Do misky vysypeme rýži, přidáme syrové mleté maso a polijeme vychladlou směsí z rajčat, rukama řádně promačkáme. Vezmeme lístek zelí a dáme na spod doprostřed lžíci směsi a zabalíme do psaníčka. Do většího hrnce na dno nakrájíme na kousíčky zbylé zelí a na něj vkládáme holubce, namačkáme je k sobě, aby se nerozpadly a vkládáme vrstvy. Nakonec navrh opět nakrájíme trochu zbylého zelí a posypeme bud nakrájeným uzeným, nebo masem z žebírek a zalijeme buď vývarem z žebírek nebo vodou a zatěžkáme talířem, který otočíme. Vaříme asi 45 minut, do změknutí rýže. Vodu neslíváme.
2
Podáváme s kysanou smetanou. Pokud holubce zbydou jsou výborné opečené na sádle.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Holubce v bešamelu - plněné zelné listy

Holubce v bešamelu - plněné zelné…

Kroupové holubce v bešamelu - plněné zelné listy

Kroupové holubce v bešamelu - plněné…

Zelné závitky s mletým masem

Zelné závitky s mletým masem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza J. | 30. 5. 2008 09:49

    Deniska, prečo by sa malo niečo vyhadzovať ? Listy celé séparíš vo vode a tým zmäknú, nič sa nevyhadzuje. Plním podobne, recept mám pod názvom Plněné zelí, u nás tomu hovoríme plnená kapusta.

  • denisa hakenova | 29. 5. 2008 22:30

    Já kupuji jednu větší hlavu zelí,lístky poté půlím-je to sice pracné,ale ubalenim mi vznikne "jednohubka" a nic se nevyhazuje! Směs hodne přesolim a místo rajčat používám rajský protlak. Lístky pak stočím do kornoutku-začínám tou tvrdši stranou listu a vršek pak založím dovnitř a nikdy se mi nerozpadnou.

  • Ivana | 29. 8. 2006 17:25

    Já dělám něco podobného.Do pekáče kysané zelí,koule mletého masa s rýží,solí,pepřem,vegetou.Koule nedávám do zelných listů,protože mi je rodina stejně nejí a kvůli 5 listům nechci kupovat celou hlávku zelí.Na koule dám zase vrstvu kysan.zelí a zaliji rajčat.protlakem,který trochu zředím vodou.Peču v troubě.Příloha je u nás čerstvý chléb.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Karbanátky
Maso Mleté Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé zelí Cibule Knorr Aromat Mleté maso Pepř mletý Rajčata Rama Cremefine Rostlinný olej Rýže Sůl Uzené maso
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Uhlířské špagety

Uhlířské špagety

Pomazánka z paštiky

Pomazánka z paštiky

Domácí perník

Domácí perník

Kozí brada - novoroční zelňačka

Kozí brada - novoroční zelňačka

Pečený kapr

Pečený kapr

Rohlíčky s nutelou

Rohlíčky s nutelou

Fazolková omáčka

Fazolková omáčka

Domácí langoše

Domácí langoše

Pečená řepa s česnekem a fetou

Pečená řepa s česnekem a fetou

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

57
Čevapčiči po našem
Čevapčiči po našem
36
Plněné batáty
Plněné batáty
23
Krémová polévka z řapíkatého celeru
Krémová polévka z…
22
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
21
Křehký koláč s krémem a hruškami
Křehký koláč s krémem a…

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Česká odpověď na slavné andílky Vicotira's Secret: Jsme víc sexy!

Česká odpověď na slavné andílky Vicotira's Secret: Jsme víc sexy!

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

Maminka.cz Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

  • Recepty.cz
  • Holubce - zelné závitky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact