• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Holubce v bešamelu - plněné zelné listy
Napište svůj komentář k receptu

Holubce v bešamelu - plněné zelné listy

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 35
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Holubce v bešamelu - plněné zelné listy
Holubce v bešamelu - plněné zelné listy
Holubce v bešamelu - plněné zelné listy
Holubce v bešamelu - plněné zelné listy
Holubce v bešamelu - plněné zelné listy
Holubce v bešamelu - plněné zelné listy
Holubce v bešamelu - plněné zelné listy
Holubce v bešamelu - plněné zelné listy
Holubce v bešamelu - plněné zelné listy
Holubce v bešamelu - plněné zelné listy
Holubce v bešamelu - plněné zelné listy
9fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

5 porce
    • 1
      ks hlávkové zelí - listy
    • 600
      g mleté maso - vepřové cca
    • koření na mleté maso nebo jen sůl a pepř dle chuti
    • 600
      g vařená rýže dle návodu na obalu, cca
    • 3
      ks vejce
    • 3
      ks cibule větší
    • sádlo nebo olej
    • 3
      lžíce hladká mouka plnější
    • 1,50
      l vývar nebo voda s jednou kostkou bujonu, cca
    • 1
      sklenice kysané zelí velké

Postup přípravy receptu

1
Hlávku zelí dáme do hrnce s vroucí vodou a vždy po spaření a změknutí vrchních listů ji vyndáme, odřízneme listy od košťálu a opatrně je sejmeme, aby se nepotrhaly. Takto postupujeme až do té chvíle, než máme cca 10-15 zelných listů, které budeme plnit. Ze zbylé hlávky můžeme udělat klasické dušené zelí.
2
Na sádle nebo oleji necháme osmažit pokrájenou cibuli dozlatova, přidáme mleté maso, které také osmažíme a poté dochutíme kořením na mletá masa nebo jen solí a pepřem. Hotové maso smícháme s vařenou rýží a necháme vychladnout. Pak přidáme vejce, osolíme a umícháme kompaktní směs, kterou naplníme osušené spařené zelné listy, ze kterých jsme naplocho odřízli tvrdou část a pevně je zabalíme.
3
Pevně zabalené naplněné zelné listy osmažíme ze všech stran dozlatova, dbáme na to, aby byly listy suché, jinak budou při smažení dost prskat. Osmažené je vkládáme natěsno jeden vedle druhého do pekáče. Vše zasypeme velkou sklenicí kysaného zelí i s nálevem.
4
Do výpeku po smažení nasypeme 3-4 lžíce mouky, kterou osmažíme dorůžova (uděláme jíšku) a poté zalijeme vývarem nebo vodou s bujonem, necháme krátce provařit a pak nalijeme do pekáče na zelí.
5
Pekáč zakryjeme poklicí nebo alobalem a dáme do předehřáté trouby na 180 stupňů zapéct na cca 1 hodinu. Po upečení necháme 5-10 minut odstát, pak podáváme.
6
Důležité: Rýži používáme obyčejnou natural, která je lepivější a zajistí nám kompaktnost směsi. Parboiled by se sypala i při přidání vajec a listy by se špatně balily a při smažení se rozpadaly.
7
Nejlepší Holubce jsou přímo z hlávky kysaného zelí, které nakládáme na dno sudů s kysaným zelím, ale když hlávky dojdou, jde i takto.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kroupové holubce v bešamelu - plněné zelné listy

Kroupové holubce v bešamelu - plněné…

Pečené nadívané kapustové (zelné) listy

Pečené nadívané kapustové (zelné)…

Jarpag dolma - masem plněné vinné listy

Jarpag dolma - masem plněné vinné…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Radka | 31. 1. 2016 15:33

    Móc dobré.

  • Sabina | 24. 10. 2015 13:22

    Bezvadné jídlo. Vařívala nám je maminka a teď už to je bohužel jen na mně.

  • rodina Olšákova | 5. 4. 2015 14:01

    Na talíři holubci nebudily moc důvěryhodný dojem, ale po prvním soustu se z nich stala celoživotní láska. <3 Jsou prostě a jasně vynikající.

  • Lenka | 31. 12. 2014 15:24

    Našla jsem to, co jsem myslela že už snad nikdy neochutnám. Jedla jsem je před několika roky na návštěvě příbuzných na ukrajině. Myslím že to až tak nic složitého nebylo a nakonec se všechno peče spolu., takže se stihne umýt špinavé nádobí než je to hotové. A je to výborné a to nejlepší je, že mi zbylo i na zítra a tak můžeme vyspávat.

  • Irena Donátová | 16. 9. 2014 19:37

    Jsem ráda za objev holubcú. Trochu práce za takový dobrý jídlo za to stálo. Bylo to neobvyklý a vynikající. Děkuju.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Rýže Maso & ryby & mořské plody Karbanátky Zelenina
Maso Pokrmy Mleté Z rýže Ze zeleniny Oběd Večeře Pečení Smažení Vaření Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hladká mouka Hlávkové zelí Koření na mleté maso Kysané zelí Mleté maso - vepřové Sádlo Vařená rýže Vejce Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mleté maso s kysaným zelím

Mleté maso s kysaným zelím

Těstoviny s kozím sýrem

Těstoviny s kozím sýrem

Růžičky z listového těsta

Růžičky z listového těsta

Pařížský dort Eli

Pařížský dort Eli

Kuřecí guláš na černém pivu s knedlíkem

Kuřecí guláš na černém pivu s…

Telecí líčka na víně

Telecí líčka na víně

Borůvkové muffiny - rumové

Borůvkové muffiny - rumové

Dušené kuře se zeleninou (tajine / tažín)

Dušené kuře se zeleninou (tajine /…

Ukrajinský boršč

Ukrajinský boršč

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

45 minut
Meruňkový kompot

Meruňkový kompot

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

74
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
26
Hrnková bábovka s citronovou kůrou a mákem
Hrnková bábovka s…
24
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
23
Plnotučná hořčice s bílým vínem
Plnotučná hořčice s…
22
Guláš s hráškem
Guláš s hráškem

Zajímavé články

Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na bagety baví Instagram
Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na…
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy Pilarové nebo Jiřiny Šejbalové
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy…
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně a vaše tělo vám poděkuje
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně…
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel, která vám připomenou prázdniny na venkově
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel,…
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek, které oceníte nejen o letních prázdninách
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek,…
AHA.cz Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Mimibazar Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Ženy.cz Jste neustále bez energie? Bacha na čtyři typy lidí, co vás tajně vysávají

Jste neustále bez energie? Bacha na čtyři typy lidí, co vás tajně vysávají

Blesk.cz Prestižní CarTec party ve Varech: Rozzáření Chladovi a »recyklovaná« Dragounová

Prestižní CarTec party ve Varech: Rozzáření Chladovi a »recyklovaná« Dragounová

SportRevue.cz FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

Maminka.cz Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: &#039;Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...&#039;

Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: &#039;Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...&#039;

Blesk Horoskopy Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Další doporučené recepty:

Holandský řízek a šťouchané brambory
Holandský řízek a šťouchané brambory
Holandský řízek v housce
Holandský řízek v housce
Holoubě s nádivkou
Holoubě s nádivkou
Honzíkovo kuřecí s medem
Honzíkovo kuřecí s medem
Honzíkovy ranečky
Honzíkovy ranečky
Honzovy buchty
Honzovy buchty
  • Recepty.cz
  • Holubce v bešamelu - plněné zelné listy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact