• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Holubce v bešamelu - plněné zelné listy
Napište svůj komentář k receptu

Holubce v bešamelu - plněné zelné listy

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 35
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Holubce v bešamelu - plněné zelné listy
Holubce v bešamelu - plněné zelné listy
Holubce v bešamelu - plněné zelné listy
Holubce v bešamelu - plněné zelné listy
Holubce v bešamelu - plněné zelné listy
Holubce v bešamelu - plněné zelné listy
Holubce v bešamelu - plněné zelné listy
Holubce v bešamelu - plněné zelné listy
Holubce v bešamelu - plněné zelné listy
Holubce v bešamelu - plněné zelné listy
Holubce v bešamelu - plněné zelné listy
9fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

5 porce
    • 1
      ks hlávkové zelí - listy
    • 600
      g mleté maso - vepřové cca
    • koření na mleté maso nebo jen sůl a pepř dle chuti
    • 600
      g vařená rýže dle návodu na obalu, cca
    • 3
      ks vejce
    • 3
      ks cibule větší
    • sádlo nebo olej
    • 3
      lžíce hladká mouka plnější
    • 1,50
      l vývar nebo voda s jednou kostkou bujonu, cca
    • 1
      sklenice kysané zelí velké

Postup přípravy receptu

1
Hlávku zelí dáme do hrnce s vroucí vodou a vždy po spaření a změknutí vrchních listů ji vyndáme, odřízneme listy od košťálu a opatrně je sejmeme, aby se nepotrhaly. Takto postupujeme až do té chvíle, než máme cca 10-15 zelných listů, které budeme plnit. Ze zbylé hlávky můžeme udělat klasické dušené zelí.
2
Na sádle nebo oleji necháme osmažit pokrájenou cibuli dozlatova, přidáme mleté maso, které také osmažíme a poté dochutíme kořením na mletá masa nebo jen solí a pepřem. Hotové maso smícháme s vařenou rýží a necháme vychladnout. Pak přidáme vejce, osolíme a umícháme kompaktní směs, kterou naplníme osušené spařené zelné listy, ze kterých jsme naplocho odřízli tvrdou část a pevně je zabalíme.
3
Pevně zabalené naplněné zelné listy osmažíme ze všech stran dozlatova, dbáme na to, aby byly listy suché, jinak budou při smažení dost prskat. Osmažené je vkládáme natěsno jeden vedle druhého do pekáče. Vše zasypeme velkou sklenicí kysaného zelí i s nálevem.
4
Do výpeku po smažení nasypeme 3-4 lžíce mouky, kterou osmažíme dorůžova (uděláme jíšku) a poté zalijeme vývarem nebo vodou s bujonem, necháme krátce provařit a pak nalijeme do pekáče na zelí.
5
Pekáč zakryjeme poklicí nebo alobalem a dáme do předehřáté trouby na 180 stupňů zapéct na cca 1 hodinu. Po upečení necháme 5-10 minut odstát, pak podáváme.
6
Důležité: Rýži používáme obyčejnou natural, která je lepivější a zajistí nám kompaktnost směsi. Parboiled by se sypala i při přidání vajec a listy by se špatně balily a při smažení se rozpadaly.
7
Nejlepší Holubce jsou přímo z hlávky kysaného zelí, které nakládáme na dno sudů s kysaným zelím, ale když hlávky dojdou, jde i takto.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kroupové holubce v bešamelu - plněné zelné listy

Kroupové holubce v bešamelu - plněné…

Pečené nadívané kapustové (zelné) listy

Pečené nadívané kapustové (zelné)…

Jarpag dolma - masem plněné vinné listy

Jarpag dolma - masem plněné vinné…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Radka | 31. 1. 2016 15:33

    Móc dobré.

  • Sabina | 24. 10. 2015 13:22

    Bezvadné jídlo. Vařívala nám je maminka a teď už to je bohužel jen na mně.

  • rodina Olšákova | 5. 4. 2015 14:01

    Na talíři holubci nebudily moc důvěryhodný dojem, ale po prvním soustu se z nich stala celoživotní láska. <3 Jsou prostě a jasně vynikající.

  • Lenka | 31. 12. 2014 15:24

    Našla jsem to, co jsem myslela že už snad nikdy neochutnám. Jedla jsem je před několika roky na návštěvě příbuzných na ukrajině. Myslím že to až tak nic složitého nebylo a nakonec se všechno peče spolu., takže se stihne umýt špinavé nádobí než je to hotové. A je to výborné a to nejlepší je, že mi zbylo i na zítra a tak můžeme vyspávat.

  • Irena Donátová | 16. 9. 2014 19:37

    Jsem ráda za objev holubcú. Trochu práce za takový dobrý jídlo za to stálo. Bylo to neobvyklý a vynikající. Děkuju.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Rýže Maso & ryby & mořské plody Karbanátky Zelenina
Maso Pokrmy Mleté Z rýže Ze zeleniny Oběd Večeře Pečení Smažení Vaření Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hladká mouka Hlávkové zelí Koření na mleté maso Kysané zelí Mleté maso - vepřové Sádlo Vařená rýže Vejce Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Koprová omáčka

Koprová omáčka

Cuketo-kokosový zákusek

Cuketo-kokosový zákusek

Vynikající kapr

Vynikající kapr

Citronová poleva

Citronová poleva

Smetanovo-bramborový krém

Smetanovo-bramborový krém

Škvarkové tyčinky

Škvarkové tyčinky

Chřestová polévka II.

Chřestová polévka II.

Borůvkové lívanečky

Borůvkové lívanečky

Domácí ovocná limonáda

Domácí ovocná limonáda

Doporučujeme

40 minut
Čevapčiči s brambory a žampiony na grilu

Čevapčiči s brambory a žampiony na…

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

92
Kynutý táč s ovocem a drobenkou
Kynutý táč s ovocem a…
87
Halušky z lososa v rajčatové omáčce
Halušky z lososa v…
58
Pepanovo sádlo se špekem a cibulkou
Pepanovo sádlo se špekem…
41
Babiččin rychlý jogurtový koláč
Babiččin rychlý…
24
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček: Usušte je, naložte nebo z nich uvařte džem
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček:…
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
AHA.cz Tsunami u Moniky Marešové a Leoše: Jde o malou Alex

Tsunami u Moniky Marešové a Leoše: Jde o malou Alex

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Blesk pro ženy Nejkrásnější české a slovenské zrzky: Která srší největším sex-appealem?

Nejkrásnější české a slovenské zrzky: Která srší největším sex-appealem?

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Krainová (52) ve slovní přestřelce: Nařčení z anorexie!

Krainová (52) ve slovní přestřelce: Nařčení z anorexie!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy 4 znamení zvěrokruhu, která vždy vyhrávají: Komu úspěch nikdy neuteče?

4 znamení zvěrokruhu, která vždy vyhrávají: Komu úspěch nikdy neuteče?

Další doporučené recepty:

Holandský řízek a šťouchané brambory
Holandský řízek a šťouchané brambory
Holandský řízek v housce
Holandský řízek v housce
Holoubě s nádivkou
Holoubě s nádivkou
Honzíkovo kuřecí s medem
Honzíkovo kuřecí s medem
Honzíkovy ranečky
Honzíkovy ranečky
Honzovy buchty
Honzovy buchty
  • Recepty.cz
  • Holubce v bešamelu - plněné zelné listy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact