• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Holubce v bešamelu - plněné zelné listy
Napište svůj komentář k receptu

Holubce v bešamelu - plněné zelné listy

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 35
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Holubce v bešamelu - plněné zelné listy
Holubce v bešamelu - plněné zelné listy
Holubce v bešamelu - plněné zelné listy
Holubce v bešamelu - plněné zelné listy
Holubce v bešamelu - plněné zelné listy
Holubce v bešamelu - plněné zelné listy
Holubce v bešamelu - plněné zelné listy
Holubce v bešamelu - plněné zelné listy
Holubce v bešamelu - plněné zelné listy
Holubce v bešamelu - plněné zelné listy
Holubce v bešamelu - plněné zelné listy
9fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

5 porce
    • 1
      ks hlávkové zelí - listy
    • 600
      g mleté maso - vepřové cca
    • koření na mleté maso nebo jen sůl a pepř dle chuti
    • 600
      g vařená rýže dle návodu na obalu, cca
    • 3
      ks vejce
    • 3
      ks cibule větší
    • sádlo nebo olej
    • 3
      lžíce hladká mouka plnější
    • 1,50
      l vývar nebo voda s jednou kostkou bujonu, cca
    • 1
      sklenice kysané zelí velké

Postup přípravy receptu

1
Hlávku zelí dáme do hrnce s vroucí vodou a vždy po spaření a změknutí vrchních listů ji vyndáme, odřízneme listy od košťálu a opatrně je sejmeme, aby se nepotrhaly. Takto postupujeme až do té chvíle, než máme cca 10-15 zelných listů, které budeme plnit. Ze zbylé hlávky můžeme udělat klasické dušené zelí.
2
Na sádle nebo oleji necháme osmažit pokrájenou cibuli dozlatova, přidáme mleté maso, které také osmažíme a poté dochutíme kořením na mletá masa nebo jen solí a pepřem. Hotové maso smícháme s vařenou rýží a necháme vychladnout. Pak přidáme vejce, osolíme a umícháme kompaktní směs, kterou naplníme osušené spařené zelné listy, ze kterých jsme naplocho odřízli tvrdou část a pevně je zabalíme.
3
Pevně zabalené naplněné zelné listy osmažíme ze všech stran dozlatova, dbáme na to, aby byly listy suché, jinak budou při smažení dost prskat. Osmažené je vkládáme natěsno jeden vedle druhého do pekáče. Vše zasypeme velkou sklenicí kysaného zelí i s nálevem.
4
Do výpeku po smažení nasypeme 3-4 lžíce mouky, kterou osmažíme dorůžova (uděláme jíšku) a poté zalijeme vývarem nebo vodou s bujonem, necháme krátce provařit a pak nalijeme do pekáče na zelí.
5
Pekáč zakryjeme poklicí nebo alobalem a dáme do předehřáté trouby na 180 stupňů zapéct na cca 1 hodinu. Po upečení necháme 5-10 minut odstát, pak podáváme.
6
Důležité: Rýži používáme obyčejnou natural, která je lepivější a zajistí nám kompaktnost směsi. Parboiled by se sypala i při přidání vajec a listy by se špatně balily a při smažení se rozpadaly.
7
Nejlepší Holubce jsou přímo z hlávky kysaného zelí, které nakládáme na dno sudů s kysaným zelím, ale když hlávky dojdou, jde i takto.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kroupové holubce v bešamelu - plněné zelné listy

Kroupové holubce v bešamelu - plněné…

Pečené nadívané kapustové (zelné) listy

Pečené nadívané kapustové (zelné)…

Jarpag dolma - masem plněné vinné listy

Jarpag dolma - masem plněné vinné…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Radka | 31. 1. 2016 15:33

    Móc dobré.

  • Sabina | 24. 10. 2015 13:22

    Bezvadné jídlo. Vařívala nám je maminka a teď už to je bohužel jen na mně.

  • rodina Olšákova | 5. 4. 2015 14:01

    Na talíři holubci nebudily moc důvěryhodný dojem, ale po prvním soustu se z nich stala celoživotní láska. <3 Jsou prostě a jasně vynikající.

  • Lenka | 31. 12. 2014 15:24

    Našla jsem to, co jsem myslela že už snad nikdy neochutnám. Jedla jsem je před několika roky na návštěvě příbuzných na ukrajině. Myslím že to až tak nic složitého nebylo a nakonec se všechno peče spolu., takže se stihne umýt špinavé nádobí než je to hotové. A je to výborné a to nejlepší je, že mi zbylo i na zítra a tak můžeme vyspávat.

  • Irena Donátová | 16. 9. 2014 19:37

    Jsem ráda za objev holubcú. Trochu práce za takový dobrý jídlo za to stálo. Bylo to neobvyklý a vynikající. Děkuju.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Rýže Maso & ryby & mořské plody Karbanátky Zelenina
Maso Pokrmy Mleté Z rýže Ze zeleniny Oběd Večeře Pečení Smažení Vaření Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hladká mouka Hlávkové zelí Koření na mleté maso Kysané zelí Mleté maso - vepřové Sádlo Vařená rýže Vejce Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Lahůdková sekaná

Lahůdková sekaná

Divoká sekaná

Divoká sekaná

Dresing hami mňami

Dresing hami mňami

Mufínky

Mufínky

Drobenková bublanina

Drobenková bublanina

Řízky v ovesných vločkách

Řízky v ovesných vločkách

Autíčka k snídani

Autíčka k snídani

Koláč s jablečným tvarohem

Koláč s jablečným tvarohem

Jidáše - sádlové

Jidáše - sádlové

Doporučujeme

90 minut
Husí prsa s nádivkou

Husí prsa s nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

13
Kuřecí (nejen) s rajčaty a rýží
Kuřecí (nejen) s rajčaty…
13
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
13
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
11
Guláš (nejen) se žampiony
Guláš (nejen) se žampiony
11
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…

Zajímavé články

Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
AHA.cz Tohle se v seriálu Polabí fakt povedlo: Cibulkovou nahradí Cibulková!

Tohle se v seriálu Polabí fakt povedlo: Cibulkovou nahradí Cibulková!

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Martina Preissová připustila: Plánovala nemocnému manželovi pohřeb

Martina Preissová připustila: Plánovala nemocnému manželovi pohřeb

SportRevue.cz VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Denní horoskop na středu 12. 11. 2025: Koho čeká den plný překvapení a komu hvězdy zamíchají city?

Denní horoskop na středu 12. 11. 2025: Koho čeká den plný překvapení a komu hvězdy zamíchají city?

Další doporučené recepty:

Holandský řízek a šťouchané brambory
Holandský řízek a šťouchané brambory
Holandský řízek v housce
Holandský řízek v housce
Holoubě s nádivkou
Holoubě s nádivkou
Honzíkovo kuřecí s medem
Honzíkovo kuřecí s medem
Honzíkovy ranečky
Honzíkovy ranečky
Honzovy buchty
Honzovy buchty
  • Recepty.cz
  • Holubce v bešamelu - plněné zelné listy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact