• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Holubce
Napište svůj komentář k receptu

Holubce

autor: vranova
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 78
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Holubce
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks vejce
    • 1
      balíček kysané zelí
    • sůl
    • pepř mletý
    • muškátový oříšek
    • kmín
    • 1
      kg mleté maso směsové
    • 0,50
      kg rýže uvařená - může být i pohanka
    • 1
      ks hlávkové zelí bílé
    • sádlo slanina

Postup přípravy receptu

1
Mleté maso smícháme s uvařenou rýží, vejci a kořením. Vznikne kompaktní hmota. Hlávkové zelí očistíme, nařízneme košťál a dáme do poloměkka uvařit do osolené vody. Po vychladnutí opatrně rozebereme na jednotlivé listy, do kterých vkládáme masovou směs.
2
Pekáč si vymastíme sádlem či vylijeme olejem a vkládáme do něj řádně utažené zelné listy s masem. Těsně vedle sebe. Po zaplnění celé nádoby, dáme na vrch scezené a překrájené kysané zelí. Pokmínujeme, na vrch přidáme trochu sádla, podlijeme vodou a můžeme přidat najemno nakrájenou slaninu. Zakryté pečeme při 150 °C asi 1/2 hodiny. Poté necháme lehce uzlátnout povrch. Během pečení holubce nijak neotáčíme, pokud máme málo šťávy, můžeme doplnit vývarem.
3
Podáváme holubce a kysané zelí přelité vzniklou šťávou. Vhodná příloha je čerstvý chléb a nebo vařený brambor.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Holubce v bešamelu - plněné zelné listy

Holubce v bešamelu - plněné zelné…

Kroupové holubce v bešamelu - plněné zelné listy

Kroupové holubce v bešamelu - plněné…

Holubce - zelné závitky

Holubce - zelné závitky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tina | 22. 6. 2014 18:55

    Pravé holubce to opravdu nejsou,sice je recept podobný,ale pořád to není ono ;-)

  • recepty73
    recepty73 | 28. 10. 2010 21:53

    Tohle je nejvíc podobný recept Holubců tomu,který znám od kamarádky-ukrajinky.Muškátový oříšek nedávám.Používám zelné listy z kysané hlávky.Když dojdou,dělám z hlávkového bílého zelí a také zasypávám kysaným zelím.Než balíčky vložím do pekáčku,tak je nejdřív ze všech stran osmažím(ikdyž to dost prská)a navíc dělám bešamelovou omáčku,kterou opečené holubce zalévám a peču společně s ní,přikryté,bez podlévání;-) :-P :-D ....bože,už mám zase hlad :-P :-D :-D :-D

  • irena Kucharřova | 30. 11. 2007 16:45

    Neni to špatny recept,ale pojmenovat ho HOLUBCE je verchol netaktnosti.Kuptesy ukrainsku nebo rusku kuchařku,a tam je ten spravny recept.

  • Maruš | 19. 12. 2006 16:02

    Vyzkouším v římském hrnci.S kysaným zelím jsem nikdy nedělala,ale bude to určitě dobré.Dělám tak,že se maso chvíli orestuje na cibuli a po zchladnutí se přidá vejce,rýže a tím se plní zelné listy.Rychlejší verze je,že se do vymaš.pekáčku rozloží listy,na to maso a zas listy.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Karbanátky
Maso Mleté Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hlávkové zelí Kmín Kysané zelí Mleté maso Muškátový oříšek Pepř mletý Rýže Sádlo Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Špagety s houbami a sýrovou omáčkou

Špagety s houbami a sýrovou omáčkou

Zapékané plněné brambory

Zapékané plněné brambory

Fazolový salát univerzál

Fazolový salát univerzál

Jablečný koláč s ořechy

Jablečný koláč s ořechy

Kuře s rýží na kari

Kuře s rýží na kari

(nejen) Vepřová uzenářská pečeně

(nejen) Vepřová uzenářská pečeně

Domácí chléb z pekárny

Domácí chléb z pekárny

Máslové řízky - sváteční

Máslové řízky - sváteční

Margot řezy ....Danča

Margot řezy ....Danča

Doporučujeme

35 minut
Masové kuličky s pečenou dýní a petrželovým pyré

Masové kuličky s pečenou dýní a…

50 minut
Dršťková z bedel

Dršťková z bedel

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

55 minut
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

45 minut
Nakládané houbičky

Nakládané houbičky

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

65 minut
Jablkový koláč s drobenkou

Jablkový koláč s drobenkou

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

121
Linecké cukroví krok za krokem
Linecké cukroví krok za…
48
Frýdecká kotleta v alobalu
Frýdecká kotleta v…
36
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
31
Chili con carne
Chili con carne
31
Bezpřílohové pečené plněné papriky v rajské omáčce
Bezpřílohové pečené…

Zajímavé články

Nepřekonatelný dýňový krém: Uvařte si skvělou polévku podle známé foodblogerky
Nepřekonatelný dýňový krém: Uvařte si skvělou…
Vesnické polévky 7x jinak: Poctivé české recepty, které se dědí po generace
Vesnické polévky 7x jinak: Poctivé české recepty,…
Víte, co je „rozcuchaná nevěsta"? Ochutnejte sladký recept ze starých krajových kuchařek
Víte, co je „rozcuchaná nevěsta"? Ochutnejte…
Znáte jablečné máslo? Zkuste další skvělý způsob, jak zužitkovat úrodu jablek
Znáte jablečné máslo? Zkuste další skvělý způsob,…
Jak správně usušit houby, aby nezplesnivěly
Jak správně usušit houby, aby nezplesnivěly
AHA.cz Mladý Polívka v seriálu Bratři a sestry: Neskutečná podoba s otcem

Mladý Polívka v seriálu Bratři a sestry: Neskutečná podoba s otcem

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Pamela Anderson překvapila novým účesem! Vynesla hit letošního podzimu

Pamela Anderson překvapila novým účesem! Vynesla hit letošního podzimu

Ženy.cz Po ránu mluvit prostě nebudu!

Po ránu mluvit prostě nebudu!

Blesk.cz Kieran Culkin, bratr Kevina ze Sám doma: Bude trojnásobným tátou!

Kieran Culkin, bratr Kevina ze Sám doma: Bude trojnásobným tátou!

SportRevue.cz FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Velký horoskop lásky na říjen: Kdo ustojí krizi, kdo otěhotní a na koho čeká osudový vztah?

Velký horoskop lásky na říjen: Kdo ustojí krizi, kdo otěhotní a na koho čeká osudový vztah?

  • Recepty.cz
  • Holubce
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact