• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Holštýnská slaninová polévka
Napište svůj komentář k receptu

Holštýnská slaninová polévka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Holštýnská slaninová polévka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 50
      g slanina
    • 40
      g máslo
    • 40
      g hladká mouka
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks pórek
    • 1
      ks petržel
    • 1
      ks mrkev
    • celer kousek
    • 3
      ks řapíkatý celer nebo větší kousek obyčejného celeru
    • 3
      ks brambory 2-3
    • masox
    • sůl
    • pepř mletý
    • římský kmín

Postup přípravy receptu

1
V hrnci rozpustíme máslo a slaninu a osmahneme na něm veškerou zeleninu (i brambory), očištěnou a nakrájenou na kousky.
2
Pak zasypeme moukou a když zezlátne, zalijeme horkou vodou a dobře rozšleháme. Přivedeme k varu, přidáme masox, pepř a římský kmín.
3
Za občasného míchání povaříme 20-30 minut. Ozdobíme čerstvou petrželovou natí.
4
Tato polévka patří k těm "hustým" a sytivým, s dobrým pečivem se může podávat jako samostatné jídlo.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Česnekovo-slaninová roláda s žampionovou omáčkou

Česnekovo-slaninová roláda s…

Slaninová vinná klobása na pivu

Slaninová vinná klobása na pivu

Drůbková polévka

Drůbková polévka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Dan Pešek | 29. 6. 2013 14:50

    Polévka byla výborná, ale dal bych tam možná více té slaniny, protože jsem ji takhle skoro vůbec necítil.

  • Kuchař | 3. 9. 2012 17:43

    Nejlepší volba: Uděláte jíšku, poté drobet zalijete vlažnou vodou a šleháte a zbytek dolijete horkým vývarem. Je to mnohem rychlejší a po jíšce není žádné nádobí ;)

  • Zdeňka Raindlová | 8. 2. 2007 17:50

    Hedviko a Zdeno, tohle pravidlo mě maminka učila taky, ale v dnešní době různých skvělých šlehacích metel to vůbec není zapotřebí. Když jíšku hned rozšleháte metlou, žádné žmolky nebudou, vařila jsem tuto polévku už nejméně stokrát. Navíc - není to klasická jíška, je tam přece už ta zelenina. Vyzkoušejte a uvidíte.Ale jinak dělejte dle vlastní úvahy, já tam horkou vodu dávám proto, že se jednak urychlí příprava a jednak se polévka začne rychle vařit a tím se šetří vitaminy v zelenině. Je to jen drobný detail, spíš by mě zajímalo, jak vám polévka chutnala.

  • Hedvika | 5. 2. 2007 23:42

    Ano souhlasím.Horká jíška se musí zalít studenou vodou(nebo naopak),jinak se dělají žmolky.

  • Zdena z JM | 5. 2. 2007 07:33

    Mě maminka učila,že se buď do horké polévky přidává studená jíška nebo se horká jíška zalévá studenou vodou.Raději bych tedy osmahnutou mouku zalila studenou vodou,aby se nenadělaly žmolky.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Celer Cibule Hladká mouka Máslo Masox Mrkev Pepř mletý Petržel Pórek Řapíkatý celer Římský kmín Slanina Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ovocné knedlíky z tvarohového těsta

Ovocné knedlíky z tvarohového těsta

Míchaná vejce s avokádem

Míchaná vejce s avokádem

Ořechovo-ananasová buchta

Ořechovo-ananasová buchta

Buřty s cibulí

Buřty s cibulí

Česnekové těstoviny se sýrovými rajčátky

Česnekové těstoviny se sýrovými…

Ředkvičková pomazánka s okurkami

Ředkvičková pomazánka s okurkami

Banánovo-jahodový dort

Banánovo-jahodový dort

Nejlehčí pečené kuře a brambory

Nejlehčí pečené kuře a brambory

Meruňkové čatní s cibulí

Meruňkové čatní s cibulí

Doporučujeme

30 minut
Kotlety s rajčaty a bramborami

Kotlety s rajčaty a bramborami

20 minut
Pizza Margherita

Pizza Margherita

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

30 minut
Jihočeská kulajda podle časopisu F.O.O.D.

Jihočeská kulajda podle časopisu F.O…

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

20 minut
Jahodový cheesecake do skleničky

Jahodový cheesecake do skleničky

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

40 minut
Sněhová roláda

Sněhová roláda

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

Poslední sledované recepty

335
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
178
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
41
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
41
Dýňová tortila
Dýňová tortila
40
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda

Zajímavé články

Jídlo a pití do letadla: Co si můžete vzít s sebou na palubu a co je zakázané?
Jídlo a pití do letadla: Co si můžete vzít s…
Lehčí a křupavější než pizza? To je pinsa, seznamte se
Lehčí a křupavější než pizza? To je pinsa,…
3 osvědčené triky, díky kterým vám čerstvé jahody nezplesniví
3 osvědčené triky, díky kterým vám čerstvé jahody…
Sladké léto podle Pepy Maršálka: Vyzkoušejte jeho recept na bublaninu nebo tvarohové vafle
Sladké léto podle Pepy Maršálka: Vyzkoušejte jeho…
Jak zpracovat celé kuře? Využijte ho na polévku, hlavní jídlo i salát
Jak zpracovat celé kuře? Využijte ho na polévku,…
AHA.cz Poslední varování pro Partyšovou: Lékaři jí dali jasnou stopku

Poslední varování pro Partyšovou: Lékaři jí dali jasnou stopku

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Nejzlobivější děti podle znamení: Kdo přivádí rodiče k šílenství?

Nejzlobivější děti podle znamení: Kdo přivádí rodiče k šílenství?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Rána pro Absolonovou po zisku ceny: Pohroma v divadle!

Rána pro Absolonovou po zisku ceny: Pohroma v divadle!

SportRevue.cz FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Nejzlobivější děti podle znamení: Kdo přivádí rodiče k šílenství?

Nejzlobivější děti podle znamení: Kdo přivádí rodiče k šílenství?

  • Recepty.cz
  • Holštýnská slaninová polévka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact