Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Dan Pešek
|29. 6. 2013 14:50
Polévka byla výborná, ale dal bych tam možná více té slaniny, protože jsem ji takhle skoro vůbec necítil.
Kuchař
|3. 9. 2012 17:43
Nejlepší volba: Uděláte jíšku, poté drobet zalijete vlažnou vodou a šleháte a zbytek dolijete horkým vývarem. Je to mnohem rychlejší a po jíšce není žádné nádobí ;)
Zdeňka Raindlová
|8. 2. 2007 17:50
Hedviko a Zdeno, tohle pravidlo mě maminka učila taky, ale v dnešní době různých skvělých šlehacích metel to vůbec není zapotřebí. Když jíšku hned rozšleháte metlou, žádné žmolky nebudou, vařila jsem tuto polévku už nejméně stokrát. Navíc - není to klasická jíška, je tam přece už ta zelenina. Vyzkoušejte a uvidíte.Ale jinak dělejte dle vlastní úvahy, já tam horkou vodu dávám proto, že se jednak urychlí příprava a jednak se polévka začne rychle vařit a tím se šetří vitaminy v zelenině. Je to jen drobný detail, spíš by mě zajímalo, jak vám polévka chutnala.
Hedvika
|5. 2. 2007 23:42
Ano souhlasím.Horká jíška se musí zalít studenou vodou(nebo naopak),jinak se dělají žmolky.
Zdena z JM
|5. 2. 2007 07:33
Mě maminka učila,že se buď do horké polévky přidává studená jíška nebo se horká jíška zalévá studenou vodou.Raději bych tedy osmahnutou mouku zalila studenou vodou,aby se nenadělaly žmolky.