• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Holštýnská slaninová polévka
Napište svůj komentář k receptu

Holštýnská slaninová polévka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Holštýnská slaninová polévka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 50
      g slanina
    • 40
      g máslo
    • 40
      g hladká mouka
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks pórek
    • 1
      ks petržel
    • 1
      ks mrkev
    • celer kousek
    • 3
      ks řapíkatý celer nebo větší kousek obyčejného celeru
    • 3
      ks brambory 2-3
    • masox
    • sůl
    • pepř mletý
    • římský kmín

Postup přípravy receptu

1
V hrnci rozpustíme máslo a slaninu a osmahneme na něm veškerou zeleninu (i brambory), očištěnou a nakrájenou na kousky.
2
Pak zasypeme moukou a když zezlátne, zalijeme horkou vodou a dobře rozšleháme. Přivedeme k varu, přidáme masox, pepř a římský kmín.
3
Za občasného míchání povaříme 20-30 minut. Ozdobíme čerstvou petrželovou natí.
4
Tato polévka patří k těm "hustým" a sytivým, s dobrým pečivem se může podávat jako samostatné jídlo.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Česnekovo-slaninová roláda s žampionovou omáčkou

Česnekovo-slaninová roláda s…

Slaninová vinná klobása na pivu

Slaninová vinná klobása na pivu

Polévka z kořenové zeleniny

Polévka z kořenové zeleniny

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Dan Pešek | 29. 6. 2013 14:50

    Polévka byla výborná, ale dal bych tam možná více té slaniny, protože jsem ji takhle skoro vůbec necítil.

  • Kuchař | 3. 9. 2012 17:43

    Nejlepší volba: Uděláte jíšku, poté drobet zalijete vlažnou vodou a šleháte a zbytek dolijete horkým vývarem. Je to mnohem rychlejší a po jíšce není žádné nádobí ;)

  • Zdeňka Raindlová | 8. 2. 2007 17:50

    Hedviko a Zdeno, tohle pravidlo mě maminka učila taky, ale v dnešní době různých skvělých šlehacích metel to vůbec není zapotřebí. Když jíšku hned rozšleháte metlou, žádné žmolky nebudou, vařila jsem tuto polévku už nejméně stokrát. Navíc - není to klasická jíška, je tam přece už ta zelenina. Vyzkoušejte a uvidíte.Ale jinak dělejte dle vlastní úvahy, já tam horkou vodu dávám proto, že se jednak urychlí příprava a jednak se polévka začne rychle vařit a tím se šetří vitaminy v zelenině. Je to jen drobný detail, spíš by mě zajímalo, jak vám polévka chutnala.

  • Hedvika | 5. 2. 2007 23:42

    Ano souhlasím.Horká jíška se musí zalít studenou vodou(nebo naopak),jinak se dělají žmolky.

  • Zdena z JM | 5. 2. 2007 07:33

    Mě maminka učila,že se buď do horké polévky přidává studená jíška nebo se horká jíška zalévá studenou vodou.Raději bych tedy osmahnutou mouku zalila studenou vodou,aby se nenadělaly žmolky.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Celer Cibule Hladká mouka Máslo Masox Mrkev Pepř mletý Petržel Pórek Řapíkatý celer Římský kmín Slanina Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Šumavský králík

Šumavský králík

Nadívaná kuřecí, kachní nebo krůtí prsa

Nadívaná kuřecí, kachní nebo krůtí…

Povidlové rohlíčky II

Povidlové rohlíčky II

Palačinkové rolky (roládky)

Palačinkové rolky (roládky)

Vajíčkový salát se salámem

Vajíčkový salát se salámem

Tom Kha Gai

Tom Kha Gai

Fitness jogurtový koláč nepečený

Fitness jogurtový koláč nepečený

Banánové smoothie s avokádem

Banánové smoothie s avokádem

Smetanovo - čokoládový dort

Smetanovo - čokoládový dort

Doporučujeme

30 minut
Buřtguláš podle časopisu F.O.O.D.

Buřtguláš podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

30 minut
Těstovinový salát Caprese

Těstovinový salát Caprese

5 minut
Aperol Spritz

Aperol Spritz

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

51
Dýňová tortila
Dýňová tortila
42
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
37
Zeleninový salát s lososem a jogurtovým dresingem
Zeleninový salát s…
34
Máslové řízky
Máslové řízky
22
YESenická kuřecí prsa
YESenická kuřecí prsa

Zajímavé články

Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule? Naučte se ji připravit jako šéfkuchař!
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule?…
Zmrzliny podle znamení zvěrokruhu: Jakou mraženou dobrotu vám hvězdy doporučují?
Zmrzliny podle znamení zvěrokruhu: Jakou mraženou…
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější asijské nudle a jak je použít
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější…
Jak poznat dobrý meloun? 6 způsobů, díky kterým zjistíte, že je zralý a sladký
Jak poznat dobrý meloun? 6 způsobů, díky kterým…
Recepty s voňavou levandulí: Vychutnejte si ji v bábovce, zmrzlině nebo s grilovaným masem
Recepty s voňavou levandulí: Vychutnejte si ji v…
AHA.cz Vondráčková vyzvedla sestru v domově seniorů: Chtěla ji mít na narozeninách!

Vondráčková vyzvedla sestru v domově seniorů: Chtěla ji mít na narozeninách!

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Blesk pro ženy Kuchařová královnou večera! Které další krásky zazářily na oslavě nadace Lilie Khousnoutdinové?

Kuchařová královnou večera! Které další krásky zazářily na oslavě nadace Lilie Khousnoutdinové?

Ženy.cz Léto na horách pro celou rodinu: Objevte Katschberg s hotely Falkensteiner

Léto na horách pro celou rodinu: Objevte Katschberg s hotely Falkensteiner

Blesk.cz Starosti Veroniky Žilkové s pejskem: Vážné zdravotní obtíže!

Starosti Veroniky Žilkové s pejskem: Vážné zdravotní obtíže!

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

Maminka.cz Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která se nejčastěji rozvádí: Kdo v manželství nevydrží?

5 znamení zvěrokruhu, která se nejčastěji rozvádí: Kdo v manželství nevydrží?

  • Recepty.cz
  • Holštýnská slaninová polévka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact