Necháme rozpustit máslo, naklepané plátky masa osolíme, opepříme, obalíme v mouce a vložíme do rozpáleného másla (nesmí prančit). Maso osmahneme, otočíme a zalejeme vejci. Na jeden plátek masa jedno vejce. Pečeme v troubě 30-40 minut, dokud vajíčka nejsou do zlatova.
2
Potom vyřežeme plátky masa pokryté vejci a dáme bokem. Zbytek vajíček oškrabeme a zamícháme do uvařených, pomačkaných brambor.
Podělte se s přáteli o recept
Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Jana
|8. 8. 2007 11:44
Recept se mi líbí, chtěla bych ho vyzkoušet, ale mám strach že když naliji vajíčka na maso, že mi "sjedou" z masa a na mase žádné vajíčko nezůstane. Jak to dělátě?
Kristina
|8. 8. 2007 09:44
To je recept na vše, Helo, jak na maso, tak na brambory a vajíčka v nich. Prančit znamená už skoro škvařit, dát pozor,aby máslo nebylo hnědé. Nemám recept vyzkoušený, ale nedovedu si představit, že se bez podlití tak dlouho maso peče, aniž by se připálilo.
Jana Remková
|7. 8. 2007 13:44
taky nevím,co je to prančit!!Chááááááá!!!
Anonym
|7. 8. 2007 12:39
To je snad jasné, ne ? Ty brambory s vejci jsou jako příloha k tomu masu.
Hela -
|7. 8. 2007 12:03
Tak z toho nejsem moc moudrá. Jednak nevím co je to "prančit" - asi prskat? A to je recept na co? Na ty vajíčka v bramborách nebo to maso se není?