strouhanka
lze smíchat s panko nebo kukuřičnou strouhankou
2
ks
houska
briošky
olej
na smažení
tatarská omáčka
1
nakládané okurky
salát
dle chuti
Postup přípravy receptu
1
Nakrájejte slaninu a začněte ji na pánvi nahřívat. Orestujte ji a přidejte k ní šalvěj.
2
Mleté maso osolte, opepřete, přidejte slaninu se šalvějí, trochu vychlazené šlehačky, najemno nakrájenou petrželku, nastrouhaný tavitelný sýr (gouda, pecorino, parmazán). Všechno smíchejte a dejte odpočinout do ledničky.
3
Připravte si trojobal: hladkou mouku, osolené a rozkvedlané vajíčko se šlehačkou, strouhanku (smíchanou třeba s panko strouhankou nebo kukuřičnou s lupínky).
4
Rozřízněte burgerovou housku, lehce ji opečte na pánvi a vložte do trouby předehřáté na 70 °C.
Pomažte spodní stranu housky domácí tatarkou, vložte nakládané okurky nakrájené najemno, potom odpočatý holandský řízek, trochu rukoly, polníčku. Tatarka přijde i na vrchní stranu housky.