• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Holandský řízek v housce
Napište svůj komentář k receptu

Holandský řízek v housce

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 35 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Holandský řízek v housce
Holandský řízek v housce
Holandský řízek v housce
Holandský řízek v housce
Holandský řízek v housce
Holandský řízek v housce
Holandský řízek v housce
5fotografií
Nahrát fotku
 

Báječný holandský řízek z telecího masa v housce, s domácí tatarkou a nakládanými okurkami chutná naprosto skvěle. Vyzkoušejte a přesvědčte se sami!

Suroviny

2 porce
    • 200
      g telecí maso na burgery
    • 2
      plátek anglická slanina
    • 4
      ks šalvěj
    • sůl
    • pepř mletý čerstvý
    • 25
      ml šlehačka 30%
    • petrželka
    • 60
      g sýr gouda nebo ementál
    • 10
      g parmazán
  • Na trojobal
    • hladká mouka
    • vejce
    • šlehačka
    • sůl
    • strouhanka lze smíchat s panko nebo kukuřičnou strouhankou
    • 2
      ks houska briošky
    • olej na smažení
    • tatarská omáčka
    • 1
      nakládané okurky
    • salát dle chuti

Postup přípravy receptu

1
Nakrájejte slaninu a začněte ji na pánvi nahřívat. Orestujte ji a přidejte k ní šalvěj.
2
Mleté maso osolte, opepřete, přidejte slaninu se šalvějí, trochu vychlazené šlehačky, najemno nakrájenou petrželku, nastrouhaný tavitelný sýr (gouda, pecorino, parmazán). Všechno smíchejte a dejte odpočinout do ledničky.
3
Připravte si trojobal: hladkou mouku, osolené a rozkvedlané vajíčko se šlehačkou, strouhanku (smíchanou třeba s panko strouhankou nebo kukuřičnou s lupínky).
4
Rozřízněte burgerovou housku, lehce ji opečte na pánvi a vložte do trouby předehřáté na 70 °C.

RADA: Jak na domácí burgerové housky?

5
Vytvarujte maso na větší průměr, než má houska a obalte v trojobalu.
6
Do pánve, kde jste restovali slaninu, přidejte půlcentimetrovou vrstvu oleje na smažení a řízky pozvolna smažte asi tři minuty z každé strany.

RADA: Vyzkoušejte také holandský řízek s brambory.

7
Pomažte spodní stranu housky domácí tatarkou, vložte nakládané okurky nakrájené najemno, potom odpočatý holandský řízek, trochu rukoly, polníčku. Tatarka přijde i na vrchní stranu housky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pikantní gyros v housce

Pikantní gyros v housce

Ryba v housce

Ryba v housce

Vinná klobása v housce

Vinná klobása v housce

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso
Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Hladká mouka Houska Nakládané okurky Olej Parmazán Pepř mletý Petrželka Salát Šalvěj Šlehačka Strouhanka Sůl Sýr Gouda Tatarská omáčka Telecí maso Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí kapsa

Kuřecí kapsa

Bulharská pomazánka

Bulharská pomazánka

Tvarohová bábovka III.

Tvarohová bábovka III.

Chalupářské brambory

Chalupářské brambory

Květákový nákyp jako příloha

Květákový nákyp jako příloha

Špagety se šunkou

Špagety se šunkou

Řezy s černým rybízem

Řezy s černým rybízem

Domácí Trdelník

Domácí Trdelník

Italské Tiramisu (Florencie)

Italské Tiramisu (Florencie)

Doporučujeme

40 minut
Masové koule zapečené v rajčatech

Masové koule zapečené v rajčatech

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

52
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
44
Míša řezy
Míša řezy
38
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
36
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
31
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…

Zajímavé články

Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s…
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
AHA.cz Neskutečná proměna Morávkové: Hubne díky melounům!

Neskutečná proměna Morávkové: Hubne díky melounům!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Blesk pro ženy Na návštěvě u Heidi Janků: Knírač Eda je můj bodyguard do postele!

Na návštěvě u Heidi Janků: Knírač Eda je můj bodyguard do postele!

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Vzpomínka vdovy po Žbirkovi (†69): Navštívila jejich první společné bydlení!

Vzpomínka vdovy po Žbirkovi (†69): Navštívila jejich první společné bydlení!

SportRevue.cz FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

Maminka.cz Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Další doporučené recepty:

Holandské řízky s nivou
Holandské řízky s nivou
Holandský řízek - sekaný vepřový řízek se sýrem
Holandský řízek - sekaný vepřový řízek…
Holandský řízek a šťouchané brambory
Holandský řízek a šťouchané brambory
Holoubě s nádivkou
Holoubě s nádivkou
Holubce v bešamelu - plněné zelné listy
Holubce v bešamelu - plněné zelné listy
Honzíkovo kuřecí s medem
Honzíkovo kuřecí s medem
  • Recepty.cz
  • Holandský řízek v housce
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact