Mleté vepřové maso dáme do mísy a zalijeme cca 100 ml studené vody. Poté řádně promícháme, aby se nám maso s vodou dobře spojilo. Přidáme nastrouhaný Gouda sýr (lze použít i tučný Eidam), nasekanou plocholistou petrželovou nať a trošku osolíme, opepříme.
Vše opět dobře propracujeme a mokrou rukou tvarujeme karbanátky (placičky), které obalíme v mouce, vejci a strouhance. Smažíme ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje dozlatova z obou stran.
smetana nebo mléko je standart, nevím kdo tu co píše, že stačí voda, najděte si originální recepty. dodá krémovitou chuť. ale jinak každému dle chuti, jen nepište že to tam nepatří, to, že to tam nedáváte vy, neznamená, že to ostatní dělají špatně.
:) otas43: ...recept není dogma a každý vaří podle vlastních chutí. Nám podle receptu, od Kluků v akci chutnalo a vy klidně přidejte a podělte se o vlastní recept :P :3 hezký večer!
Použila jsem krůtí maso, ale jinak přesně podle receptu. Řízky byly skvělé, dávám 1.
Jura
|27. 9. 2016 11:46
Do Holandských řízků se žádné mléko ani smetana nedává. Směs musí být chlazená, voda studená a pěkně to rukama vmasírovat.
Václav Nanuk
|27. 8. 2016 18:33
Rychlé, Chutné. Postupovaly jsme podle receptu. Řízky byly skvělé pochutnaly jsme si celá rodina měly jsme je s bramborovou kaší. Super recept doporučuji :-)
panky
|5. 8. 2016 13:05
vyborny
Šumová
|25. 5. 2016 13:44
Moc dobré řízky!
Itulka
|12. 5. 2016 21:35
Skvele, stavnate rizecky :-* . Dlouho jsem je nedelala a dneska jsme si na nich vsichni moc pochutnali.
Karol
|11. 5. 2016 14:57
vůbec mi nešly obalovat, v mouce ještě dobré, ale když jsem je dala do vajíčka, tak ztratily tvar nešlo mi je ani uchopit. natož obalit ve strouhance.... :-S :-S
co bylo špatně, bylo to moc řídké ? v mouce to ale ještě celkem šlo...
...reagoval jsem hlavně na to, že se nedávají bodíky, ale známky! ..."bodíkama" (jak několikrát píšete) kazíte hodnocení, i když je v komentářích pochválíte ...vraťte se ke známkám, jako jste to dělala dříve ;-)
...recepty 73 - máte se jen radovat a nikoliv se bát, já totiž nejsem úplně celý život vegetarián.
Ale je třeba si připomenout, že vegetáriánů je několik typů a připomínám, že ujet může někdy
I VEGETARIÁN !
...nevím, zda se mám radovat, nebo se bát :-\ ...Vaše hodnocení je poněkud zvláštní, zvlášť když jste vegetariánkou (Váš komentář u receptu Severoafrická cizrnová polévka)
Chutnalo nám všem, jak maso tak i kaše.A hlavně s vyhraným kořením od Kotányi za pětistovku !
A od uživatele recepty 73 vyzkouším i další recepty.
Laura
|14. 4. 2016 11:43
Holanďáky jsem smažila včera k bramkaši a neměly chybu. Postupovala jsem přesně podle receptu.
karl
|29. 2. 2016 11:28
no to bude šmakuláda :-D
Jana Zajícová
|25. 1. 2016 06:30
Byly vynikající.
Tereza
|11. 1. 2016 17:46
Když to tak dělají kluci v akci tak to tak je. Koukni se na video. Nebo jsi snad lepší než ty dva :-D . Budu je dělat zítra a podle receptu, tak mi nekaž chuť.
Kristýna
|8. 1. 2016 12:54
Vyzkoušený a výborný :-*
Marty
|6. 12. 2015 13:49
Voda???? Kdyz uz tak mleko nebo smetana.
andělová
|18. 10. 2015 09:15
dneska je budu dělát jsem zvědavá ;
;-)
Holubová
|21. 7. 2015 10:58
Včera jsem s nima uděla všem radost. :-)
Radka Radová
|16. 3. 2015 10:27
Luxusní a za pár kaček. A my je máme teda nejradši s bramborem a tatarkou.