• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Holandské řízky - smetanové
Napište svůj komentář k receptu

Holandské řízky - smetanové

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 193
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Holandské řízky - smetanové
Holandské řízky - smetanové
Holandské řízky - smetanové
Holandské řízky - smetanové
Holandské řízky - smetanové
Holandské řízky - smetanové
Holandské řízky - smetanové
Holandské řízky - smetanové
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • sůl
    • muškátový květ dle chuti
    • pepř mletý
    • 500
      g mleté maso - vepřové z bůčku nebo plecka
    • 150
      ml smetana ke šlehání
    • 200
      g sýr - Eidam, Gouda...
    • ingredience na trojobal - hladká mouka, vejce, strouhanka
    • olej na smažení

Postup přípravy receptu

1
Mleté maso dáme do mísy, zalijeme smetanou ke šlehání a dobře propracujeme. Osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým květem, přidáme hrubě strouhaný sýr dle vlastní chuti a dobře promícháme.

RADA: Zkuste sekanou 5x jinak

2
Když máme směs kompaktní, tvarujeme z ní mokrou rukou placičky, které obalujeme v mouce, vejci a strouhance. Smažíme ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje z obou stran dozlatova.
3
Ihned podáváme s bramborovou přílohou, tatarkou nebo kyselou okurkou.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak na bramborovou kaši

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Karbanátky s řepou

Karbanátky s řepou

Karbanátky nebo sekaná s patizonem

Karbanátky nebo sekaná s patizonem

Karbanátky s cuketou

Karbanátky s cuketou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Alex | 23. 3. 2017 10:52

    Vyborne <3 <3 <3 musim pochvalit ten muskatovy orisek, s tim jsem varila poprve a je uzasny :-* .

  • nolan | 24. 9. 2016 17:25

    Moc dobrý, ještě jsem si ale do masa přidal cibulku 8-)

  • ČAKOVSKÁ | 3. 8. 2016 17:01

    BYLY VYNIKAJÍCÍ

  • Ráďa | 24. 4. 2016 10:43

    Měli jsme je k večeři a byly jedna báseň <3 dík za recept.

  • Pavlína Polanská | 25. 1. 2016 21:18

    Výborné řízky :-* nešizené strouhankou a pořádně šťavnaté :-*

  • Leona | 21. 5. 2015 11:36

    Vynikající a rychlý rřecept

  • Katka | 11. 1. 2015 14:11

    Byly vynikající!

  • Marcela | 30. 7. 2014 14:00

    Stará dobrá prověřená klasika :)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové Uzeniny & mleté maso Karbanátky
Maso Pokrmy Mleté Z mléka / sýra Vepřové Oběd Večeře Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Ingredience na trojobal Mleté maso - vepřové Muškátový květ Olej Pepř mletý Smetana ke šlehání Sůl Sýr

Pravý holandský řízek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuličky Raffaelo krok za krokem

Kuličky Raffaelo krok za krokem

Crepes suzette - palačinky po francouzsku

Crepes suzette - palačinky po…

Opékané pikantní bramborové plátky

Opékané pikantní bramborové plátky

Skvělá šunková pomazánka

Skvělá šunková pomazánka

Vaječná pomazánka s Vysočinou

Vaječná pomazánka s Vysočinou

Teplý ovocný koláč - rohlíkový

Teplý ovocný koláč - rohlíkový

Dršťková polévka podle mojí babičky

Dršťková polévka podle mojí babičky

Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

Červené špagety

Červené špagety

Doporučujeme

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Pravý holandský řízek

Poslední sledované recepty

45
Porn Star Martini
Porn Star Martini
37
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
28
Lovošská topinka
Lovošská topinka
17
Klasické lečo
Klasické lečo
13
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…

Zajímavé články

Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou foccaciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se vyplatí, odměnou vám bude opravdová lahůdka
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
AHA.cz Brodská sbalila kufry: Životní kapitola končí

Brodská sbalila kufry: Životní kapitola končí

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Blesk pro ženy Denní horoskop na úterý 16. 9. 2025: Kdo konečně dostane zasloužený kompliment a koho přepadne nostalgie?

Denní horoskop na úterý 16. 9. 2025: Kdo konečně dostane zasloužený kompliment a koho přepadne nostalgie?

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Decastelo zalovila v archivu: Jak staré jsou tyhle Zlatokopky?!

Decastelo zalovila v archivu: Jak staré jsou tyhle Zlatokopky?!

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Holandská omáčka
Holandská omáčka
Holandská omáčka
Holandská omáčka
Holandské řízky
Holandské řízky
Holandské řízky s nivou
Holandské řízky s nivou
Holandský řízek - sekaný vepřový řízek se sýrem
Holandský řízek - sekaný vepřový řízek…
Holandský řízek a šťouchané brambory
Holandský řízek a šťouchané brambory
  • Recepty.cz
  • Holandské řízky - smetanové
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact