• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Holandské řízky
Napište svůj komentář k receptu

Holandské řízky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 78
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Holandské řízky
Holandské řízky
Holandské řízky
Holandské řízky
Holandské řízky
Holandské řízky
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • sůl
    • 1
      ks vejce
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 2
      dl mléko
    • 1
      hrnek strouhanka
    • 1
      hrnek polohrubá mouka
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 500
      g vepřové maso
    • 200
      g sýr

Postup přípravy receptu

1
Maso očistíme, zbavíme chrupavek a umeleme na masovém strojku, přidáme sůl, pepř a mléko, rozmícháme a necháme odležet v chladničce. Do odleželého masa vmícháme strouhaný sýr a tvoříme oválné placičky. Obalujeme je v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Řízky smažíme na oleji. Podáváme s brambory nebo bramborovou kaší a se zeleninovým salátem.

RADA: Jak vybrat kvalitní maso

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mleté na špejli

Mleté na špejli

Mleté v hotdogu

Mleté v hotdogu

Lečo s mletým masem

Lečo s mletým masem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Al | 24. 9. 2014 15:34

    P. Vocílka ale neexistuje :) je to prostě kterákoliv masna, která zrovna dá cenu, která se v Bille líbí ;-)

  • jana | 24. 8. 2014 16:02

    Vyzkouším! :-D :-D

  • Maso | 8. 2. 2014 11:40

    Vocílka ? Tfuj, největší zloděj v ČR, koupil jsem to maso jenom jednou, přivezl domů a rovnou vyhodil do koše, protože takový smrad to jsem. Maso bylo zkažené, nikdy více, navíc to složení ? :-D už chodím jenom k řezníkovy pro maso, což p. Vocílka očividně není.

  • Jarka | 23. 1. 2014 12:41

    Já tyto řízky dělám často. Do té doby než jsem viděla vařit kuchaře, byl to nějaký dobrý kuchař, ale už bohužel neznám jméno. Vždy jsem dala na 1/2 kg masa 20 dkg sýru a l šlehačku ke šlehání. Podle toho kuchaře to stejné, pouze místo smetany studenou vodu a přidávat a hníst do té doby, než maso není tak tuhé. Dále bez vejce a pouze sůl a pepř. Někdy méně je více a řízky jsou velmi dobré. Pokud Vám třeba ještě namelou ochotně půl na půl bůček a plecko, tak není co řešit. Dnes dělám z masa od Vocílky, má krásné mleté maso, náchané hovězí-vepřové. Tak uvidím. Maso nechám odležet a pokud ještě snese, tak přihnětu další vodu. Dobrou chuť.

  • maso | 31. 10. 2013 18:42

    Bomba gábl <:-)

  • maso | 31. 10. 2013 18:42

    Bomba gábl <:-)

  • franni | 17. 8. 2013 11:24

    protože to je rozbitý :)

  • mourek a fousek | 20. 6. 2013 07:06

    Proč jsou tam ty řízky spálený?????? :-$

  • vevuna | 1. 3. 2013 21:00

    Do směsi pomletého masa a sýru nemusíte přidávat vejce. Pokud je směs hodně tuhá a při hnětení se drobí, přidejte trochu mléka. Já tyto řízky dělám z bůčku. Pokud je hodně libový, tak se směs rozsypává a je potřeba vejce přidat - je to pojivo. Když je bůček mastnější, není třeba vejce do směsi přidávat. Sýr je dost dobré pojivo. U nás doma jsou tyto "řízky" velmi oblíbené. Přidávám do nich petrželku a jíme je s bramborovou kaší, zeleninovým salátem, nebo kompotem.

  • Jarka | 15. 2. 2013 15:48

    Taky se mi nelíbí matoucí recepty.S těmi vyfocenými vejci v mase .... nevím, :'(

  • Jampi
    Jampi | 10. 2. 2013 08:26

    Dávám jedničku, jsou výborné.

  • Jana | 9. 11. 2012 10:21

    Patří do masa vejce nebo ne? V receptu je 1 kus, ale to je asi na to obalení, protože v textu nikde "přidáme vejce" není. Ale na fotce se v masu válí rovnou dvě... Tak jak to tedy je? díky

  • nerusa | 7. 11. 2012 12:51

    Já měla holandský řízek spojený se školní kuchyní, jako nepříliš vábnou záležitost, tak jsem se jim dlouho vyhýbala. Ale pak jsem se nechala přesvědčit tímto receptem a komentáři pod ním a musím říci, že škoda, že jsem se nenechala přesvědčit dřív :-D Moc dobré!

  • Lenka | 2. 9. 2012 15:57

    řízky výborné taky tak dělam a ještě přidam nasekanou petrzelku :-)

  • jmuell1 | 21. 8. 2012 18:26

    Jednoduché, rychlé a moc dobré! Děkuji za fajn receptík!

  • recepty73
    recepty73 | 7. 12. 2011 19:19

    ...fotka mimo recept...

  • Čajen | 26. 11. 2011 15:12

    Výborné, dělám z mletého bůčku a přidávám 1-2 polévkové lžíce solamylu na 500 g masa a 2 dcl mléka a asi 150 g eidamu. Když je tam ten solamyl, pojme směs více mléka a řízky jsou pak jemnější.

  • MartikK
    MartikK | 1. 6. 2011 19:03

    Již jsem hodnotila recept "Holandský řízek", který byl nejspíš jako duplicitní smazán. Takže hodnotím znovu zde za 1.

  • lubos | 10. 3. 2011 16:27

    recept v oho hlavne pre juniorov na vecere ked nemate cas

  • Jitka | 2. 1. 2011 14:58

    jj Holandský je vždy se sýrem 8-)

  • Jitka | 2. 1. 2011 14:57

    no já dávám tedy mletý mix,je to lepší,ale ještě jsem to nikdy nezkoušela se smradlavějším sýrem,ale asi vyzkouším : ;-)

  • Ladia
    Ladia | 28. 10. 2010 16:47

    Zase špetka soli :'( :'( a kolik mléka?

  • recepty73
    recepty73 | 28. 10. 2010 16:44

    ...to už jsem kdysi psal :-\ ,proto jsem foto tenkrát také vložil 2x ;-) :-D

  • Daniella O. | 28. 10. 2010 16:40

    Jaky rozdil je mezi timto receptem a receptem Holandsky rizek??? Jsou naprosto totozne, dokonce i fotografie. :-\ =-O

  • eva | 25. 10. 2010 19:00

    Nejlepší jsou z vep.bůčku,jsou mnohem št´avnat´ejší :-)

  • recepty73
    recepty73 | 17. 10. 2010 14:50

    1*

  • recepty 73 | 18. 8. 2010 10:57

    Tentokrát jsem dal do poloviny mletého eidam uzený a do poloviny klasickou eidam cihlu.Určitě brzy zopakuji!Jiří

  • Petr Němec | 27. 10. 2007 20:20

    Vynikající jídlo, celá rodina s pochutnala :) Místo emetálu lze použít i "smardlavé" sýry. Dávám 1***

  • Simča Sládková | 28. 1. 2007 23:22

    Řekla bych, že mlatý řízek je bez sýru, holandský se sýrem.

  • Anonym | 28. 1. 2007 10:39

    zkuste místo mléka tvaroh

  • Tereza Jarčušková | 28. 3. 2006 13:04

    U nás sa to tiež volá mletý rezeň.

  • Zuzana Bugárová | 28. 3. 2006 12:28

    Tieto rezne robievam uz velmi dlho, ale u nas sa im hovori jednoducho "Mlete rezne" a su vyborne

  • Jitka Malinová | 18. 1. 2006 09:14

    Mě se osvědčilo poctivě zapracovat do sebe najednou jemně mleté maso, sýr a mléka tolik, kolik si směs vezme. Bez soli !!! Sýr je slaný dost. Rozložit na plech, nebo hlubší tác a dát ztuhnout do lednice. Namočenou rukou tvaruju karbanátky a ihned obaluju.

  • Di | 17. 1. 2006 08:58

    Mléko stahuje tuk z mletého bůčku nebo tučnějšího masa a činí tak fašírku kompaktnější.

  • Jindrich | 17. 1. 2006 08:47

    ... prijde mi ze diky tomu mleku je to takove kyprejsi. Bez nej by to bylo podle me takove tuhe. Myslim, ze i z toho duvodu se do karbanatku (casto) pridava tvrde bile pecivo namocene v mleku.

  • Sabrina | 22. 12. 2005 10:16

    skvela jedinecna chut, je to o hodne lepsi nez karbenatky, chutnalo ke bramborum, jenom bych se chtela zeptat, proc musi do masa to mleko prijit ? dekuji Sabrina

  • eva | 20. 4. 2005 16:05

    robila som z bociku, je to vynikajuce...

  • Dobroslav Janko | 6. 12. 2004 21:03

    Jídlo je skutečně skvělé, jen místo mléka doporučuji vyzkoušet smetanu nebo smetanu ke šlehání.

  • Petr Richter | 27. 11. 2004 11:49

    recept je velmi vinikajici.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové Řízky
Maso Vepřové Oběd Večeře Smažení Belgie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Mléko Pepř mletý Polohrubá mouka Rostlinný olej Strouhanka Sůl Sýr Vejce Vepřové maso

Pravý holandský řízek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Selské brambory

Selské brambory

Metrový koláč

Metrový koláč

Knedlíčky s bylinkami ze strouhanky

Knedlíčky s bylinkami ze strouhanky

Pikantní vepřová pečínka

Pikantní vepřová pečínka

Grilovaná tortilla s kuřecím masem a jogurtovobazalkovým dressingem

Grilovaná tortilla s kuřecím masem a…

Muffiny na více způsobů

Muffiny na více způsobů

Borůvkový koláč II. - jednoduchý a výborný

Borůvkový koláč II. - jednoduchý a…

Tortilly s fazolovou směsí

Tortilly s fazolovou směsí

Uzena polévka se zeleninou a bramborem.

Uzena polévka se zeleninou a…

Doporučujeme

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Pravý holandský řízek

Poslední sledované recepty

100
Jednoduché bramborovo-rohlíkové knedlíky
Jednoduché bramborovo…
51
Zeleninový salát s bílým (salátovým) sýrem
Zeleninový salát s bílým…
43
Rybí polévka podle Zdeňka Pohlreicha
Rybí polévka podle…
25
Kuřecí roláda se špenátem
Kuřecí roláda se špenátem
19
Vosí hnízda
Vosí hnízda

Zajímavé články

Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento geniální podzimní dezert v pečené i nepečené verzi
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
AHA.cz Ornella Koktová v maléru? Případ pro sociálku, kleje babička Monika

Ornella Koktová v maléru? Případ pro sociálku, kleje babička Monika

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Nezdárný Andrew (65) přišel o titul i bydlení, ale… Doživotní renta od krále!

Nezdárný Andrew (65) přišel o titul i bydlení, ale… Doživotní renta od krále!

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Velký horoskop financí na listopad: Štíry a Lvy čekají zlaté časy, Střelci by měli šetřit

Velký horoskop financí na listopad: Štíry a Lvy čekají zlaté časy, Střelci by měli šetřit

Další doporučené recepty:

Holandská omáčka
Holandská omáčka
Holandská omáčka
Holandská omáčka
Holandská omáčka
Holandská omáčka
Holandské řízky - smetanové
Holandské řízky - smetanové
Holandské řízky s nivou
Holandské řízky s nivou
Holandský řízek - sekaný vepřový řízek se sýrem
Holandský řízek - sekaný vepřový řízek…
  • Recepty.cz
  • Holandské řízky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact