RADA: Jak vybrat kvalitní maso
P. Vocílka ale neexistuje :) je to prostě kterákoliv masna, která zrovna dá cenu, která se v Bille líbí ;-)
Vyzkouším! :-D :-D
Vocílka ? Tfuj, největší zloděj v ČR, koupil jsem to maso jenom jednou, přivezl domů a rovnou vyhodil do koše, protože takový smrad to jsem. Maso bylo zkažené, nikdy více, navíc to složení ? :-D už chodím jenom k řezníkovy pro maso, což p. Vocílka očividně není.
Já tyto řízky dělám často. Do té doby než jsem viděla vařit kuchaře, byl to nějaký dobrý kuchař, ale už bohužel neznám jméno. Vždy jsem dala na 1/2 kg masa 20 dkg sýru a l šlehačku ke šlehání. Podle toho kuchaře to stejné, pouze místo smetany studenou vodu a přidávat a hníst do té doby, než maso není tak tuhé. Dále bez vejce a pouze sůl a pepř. Někdy méně je více a řízky jsou velmi dobré. Pokud Vám třeba ještě namelou ochotně půl na půl bůček a plecko, tak není co řešit. Dnes dělám z masa od Vocílky, má krásné mleté maso, náchané hovězí-vepřové. Tak uvidím. Maso nechám odležet a pokud ještě snese, tak přihnětu další vodu. Dobrou chuť.
Bomba gábl <:-)
Bomba gábl <:-)
protože to je rozbitý :)
Proč jsou tam ty řízky spálený?????? :-$
Do směsi pomletého masa a sýru nemusíte přidávat vejce. Pokud je směs hodně tuhá a při hnětení se drobí, přidejte trochu mléka. Já tyto řízky dělám z bůčku. Pokud je hodně libový, tak se směs rozsypává a je potřeba vejce přidat - je to pojivo. Když je bůček mastnější, není třeba vejce do směsi přidávat. Sýr je dost dobré pojivo. U nás doma jsou tyto "řízky" velmi oblíbené. Přidávám do nich petrželku a jíme je s bramborovou kaší, zeleninovým salátem, nebo kompotem.
Taky se mi nelíbí matoucí recepty.S těmi vyfocenými vejci v mase .... nevím, :'(
Patří do masa vejce nebo ne? V receptu je 1 kus, ale to je asi na to obalení, protože v textu nikde "přidáme vejce" není. Ale na fotce se v masu válí rovnou dvě... Tak jak to tedy je? díky
Já měla holandský řízek spojený se školní kuchyní, jako nepříliš vábnou záležitost, tak jsem se jim dlouho vyhýbala. Ale pak jsem se nechala přesvědčit tímto receptem a komentáři pod ním a musím říci, že škoda, že jsem se nenechala přesvědčit dřív :-D Moc dobré!
řízky výborné taky tak dělam a ještě přidam nasekanou petrzelku :-)
Výborné, dělám z mletého bůčku a přidávám 1-2 polévkové lžíce solamylu na 500 g masa a 2 dcl mléka a asi 150 g eidamu. Když je tam ten solamyl, pojme směs více mléka a řízky jsou pak jemnější.
Již jsem hodnotila recept "Holandský řízek", který byl nejspíš jako duplicitní smazán. Takže hodnotím znovu zde za 1.
recept v oho hlavne pre juniorov na vecere ked nemate cas
jj Holandský je vždy se sýrem 8-)
no já dávám tedy mletý mix,je to lepší,ale ještě jsem to nikdy nezkoušela se smradlavějším sýrem,ale asi vyzkouším : ;-)
...to už jsem kdysi psal :-\ ,proto jsem foto tenkrát také vložil 2x ;-) :-D
Jaky rozdil je mezi timto receptem a receptem Holandsky rizek??? Jsou naprosto totozne, dokonce i fotografie. :-\ =-O
Nejlepší jsou z vep.bůčku,jsou mnohem št´avnat´ejší :-)
Tentokrát jsem dal do poloviny mletého eidam uzený a do poloviny klasickou eidam cihlu.Určitě brzy zopakuji!Jiří
Vynikající jídlo, celá rodina s pochutnala :) Místo emetálu lze použít i "smardlavé" sýry. Dávám 1***
Řekla bych, že mlatý řízek je bez sýru, holandský se sýrem.
zkuste místo mléka tvaroh
U nás sa to tiež volá mletý rezeň.
Tieto rezne robievam uz velmi dlho, ale u nas sa im hovori jednoducho "Mlete rezne" a su vyborne
Mě se osvědčilo poctivě zapracovat do sebe najednou jemně mleté maso, sýr a mléka tolik, kolik si směs vezme. Bez soli !!! Sýr je slaný dost. Rozložit na plech, nebo hlubší tác a dát ztuhnout do lednice. Namočenou rukou tvaruju karbanátky a ihned obaluju.
Mléko stahuje tuk z mletého bůčku nebo tučnějšího masa a činí tak fašírku kompaktnější.
... prijde mi ze diky tomu mleku je to takove kyprejsi. Bez nej by to bylo podle me takove tuhe. Myslim, ze i z toho duvodu se do karbanatku (casto) pridava tvrde bile pecivo namocene v mleku.
skvela jedinecna chut, je to o hodne lepsi nez karbenatky, chutnalo ke bramborum, jenom bych se chtela zeptat, proc musi do masa to mleko prijit ? dekuji Sabrina
robila som z bociku, je to vynikajuce...
Jídlo je skutečně skvělé, jen místo mléka doporučuji vyzkoušet smetanu nebo smetanu ke šlehání.
recept je velmi vinikajici.