• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Holandské řízky
Napište svůj komentář k receptu

Holandské řízky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 78
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Holandské řízky
Holandské řízky
Holandské řízky
Holandské řízky
Holandské řízky
Holandské řízky
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • sůl
    • 1
      ks vejce
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 2
      dl mléko
    • 1
      hrnek strouhanka
    • 1
      hrnek polohrubá mouka
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 500
      g vepřové maso
    • 200
      g sýr

Postup přípravy receptu

1
Maso očistíme, zbavíme chrupavek a umeleme na masovém strojku, přidáme sůl, pepř a mléko, rozmícháme a necháme odležet v chladničce. Do odleželého masa vmícháme strouhaný sýr a tvoříme oválné placičky. Obalujeme je v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Řízky smažíme na oleji. Podáváme s brambory nebo bramborovou kaší a se zeleninovým salátem.

RADA: Jak vybrat kvalitní maso

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mleté na špejli

Mleté na špejli

Mleté v hotdogu

Mleté v hotdogu

Lečo s mletým masem

Lečo s mletým masem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Al | 24. 9. 2014 15:34

    P. Vocílka ale neexistuje :) je to prostě kterákoliv masna, která zrovna dá cenu, která se v Bille líbí ;-)

  • jana | 24. 8. 2014 16:02

    Vyzkouším! :-D :-D

  • Maso | 8. 2. 2014 11:40

    Vocílka ? Tfuj, největší zloděj v ČR, koupil jsem to maso jenom jednou, přivezl domů a rovnou vyhodil do koše, protože takový smrad to jsem. Maso bylo zkažené, nikdy více, navíc to složení ? :-D už chodím jenom k řezníkovy pro maso, což p. Vocílka očividně není.

  • Jarka | 23. 1. 2014 12:41

    Já tyto řízky dělám často. Do té doby než jsem viděla vařit kuchaře, byl to nějaký dobrý kuchař, ale už bohužel neznám jméno. Vždy jsem dala na 1/2 kg masa 20 dkg sýru a l šlehačku ke šlehání. Podle toho kuchaře to stejné, pouze místo smetany studenou vodu a přidávat a hníst do té doby, než maso není tak tuhé. Dále bez vejce a pouze sůl a pepř. Někdy méně je více a řízky jsou velmi dobré. Pokud Vám třeba ještě namelou ochotně půl na půl bůček a plecko, tak není co řešit. Dnes dělám z masa od Vocílky, má krásné mleté maso, náchané hovězí-vepřové. Tak uvidím. Maso nechám odležet a pokud ještě snese, tak přihnětu další vodu. Dobrou chuť.

  • maso | 31. 10. 2013 18:42

    Bomba gábl <:-)

  • maso | 31. 10. 2013 18:42

    Bomba gábl <:-)

  • franni | 17. 8. 2013 11:24

    protože to je rozbitý :)

  • mourek a fousek | 20. 6. 2013 07:06

    Proč jsou tam ty řízky spálený?????? :-$

  • vevuna | 1. 3. 2013 21:00

    Do směsi pomletého masa a sýru nemusíte přidávat vejce. Pokud je směs hodně tuhá a při hnětení se drobí, přidejte trochu mléka. Já tyto řízky dělám z bůčku. Pokud je hodně libový, tak se směs rozsypává a je potřeba vejce přidat - je to pojivo. Když je bůček mastnější, není třeba vejce do směsi přidávat. Sýr je dost dobré pojivo. U nás doma jsou tyto "řízky" velmi oblíbené. Přidávám do nich petrželku a jíme je s bramborovou kaší, zeleninovým salátem, nebo kompotem.

  • Jarka | 15. 2. 2013 15:48

    Taky se mi nelíbí matoucí recepty.S těmi vyfocenými vejci v mase .... nevím, :'(

  • Jampi
    Jampi | 10. 2. 2013 08:26

    Dávám jedničku, jsou výborné.

  • Jana | 9. 11. 2012 10:21

    Patří do masa vejce nebo ne? V receptu je 1 kus, ale to je asi na to obalení, protože v textu nikde "přidáme vejce" není. Ale na fotce se v masu válí rovnou dvě... Tak jak to tedy je? díky

  • nerusa | 7. 11. 2012 12:51

    Já měla holandský řízek spojený se školní kuchyní, jako nepříliš vábnou záležitost, tak jsem se jim dlouho vyhýbala. Ale pak jsem se nechala přesvědčit tímto receptem a komentáři pod ním a musím říci, že škoda, že jsem se nenechala přesvědčit dřív :-D Moc dobré!

  • Lenka | 2. 9. 2012 15:57

    řízky výborné taky tak dělam a ještě přidam nasekanou petrzelku :-)

  • jmuell1 | 21. 8. 2012 18:26

    Jednoduché, rychlé a moc dobré! Děkuji za fajn receptík!

  • recepty73
    recepty73 | 7. 12. 2011 19:19

    ...fotka mimo recept...

  • Čajen | 26. 11. 2011 15:12

    Výborné, dělám z mletého bůčku a přidávám 1-2 polévkové lžíce solamylu na 500 g masa a 2 dcl mléka a asi 150 g eidamu. Když je tam ten solamyl, pojme směs více mléka a řízky jsou pak jemnější.

  • MartikK
    MartikK | 1. 6. 2011 19:03

    Již jsem hodnotila recept "Holandský řízek", který byl nejspíš jako duplicitní smazán. Takže hodnotím znovu zde za 1.

  • lubos | 10. 3. 2011 16:27

    recept v oho hlavne pre juniorov na vecere ked nemate cas

  • Jitka | 2. 1. 2011 14:58

    jj Holandský je vždy se sýrem 8-)

  • Jitka | 2. 1. 2011 14:57

    no já dávám tedy mletý mix,je to lepší,ale ještě jsem to nikdy nezkoušela se smradlavějším sýrem,ale asi vyzkouším : ;-)

  • Ladia
    Ladia | 28. 10. 2010 16:47

    Zase špetka soli :'( :'( a kolik mléka?

  • recepty73
    recepty73 | 28. 10. 2010 16:44

    ...to už jsem kdysi psal :-\ ,proto jsem foto tenkrát také vložil 2x ;-) :-D

  • Daniella O. | 28. 10. 2010 16:40

    Jaky rozdil je mezi timto receptem a receptem Holandsky rizek??? Jsou naprosto totozne, dokonce i fotografie. :-\ =-O

  • eva | 25. 10. 2010 19:00

    Nejlepší jsou z vep.bůčku,jsou mnohem št´avnat´ejší :-)

  • recepty73
    recepty73 | 17. 10. 2010 14:50

    1*

  • recepty 73 | 18. 8. 2010 10:57

    Tentokrát jsem dal do poloviny mletého eidam uzený a do poloviny klasickou eidam cihlu.Určitě brzy zopakuji!Jiří

  • Petr Němec | 27. 10. 2007 20:20

    Vynikající jídlo, celá rodina s pochutnala :) Místo emetálu lze použít i "smardlavé" sýry. Dávám 1***

  • Simča Sládková | 28. 1. 2007 23:22

    Řekla bych, že mlatý řízek je bez sýru, holandský se sýrem.

  • Anonym | 28. 1. 2007 10:39

    zkuste místo mléka tvaroh

  • Tereza Jarčušková | 28. 3. 2006 13:04

    U nás sa to tiež volá mletý rezeň.

  • Zuzana Bugárová | 28. 3. 2006 12:28

    Tieto rezne robievam uz velmi dlho, ale u nas sa im hovori jednoducho "Mlete rezne" a su vyborne

  • Jitka Malinová | 18. 1. 2006 09:14

    Mě se osvědčilo poctivě zapracovat do sebe najednou jemně mleté maso, sýr a mléka tolik, kolik si směs vezme. Bez soli !!! Sýr je slaný dost. Rozložit na plech, nebo hlubší tác a dát ztuhnout do lednice. Namočenou rukou tvaruju karbanátky a ihned obaluju.

  • Di | 17. 1. 2006 08:58

    Mléko stahuje tuk z mletého bůčku nebo tučnějšího masa a činí tak fašírku kompaktnější.

  • Jindrich | 17. 1. 2006 08:47

    ... prijde mi ze diky tomu mleku je to takove kyprejsi. Bez nej by to bylo podle me takove tuhe. Myslim, ze i z toho duvodu se do karbanatku (casto) pridava tvrde bile pecivo namocene v mleku.

  • Sabrina | 22. 12. 2005 10:16

    skvela jedinecna chut, je to o hodne lepsi nez karbenatky, chutnalo ke bramborum, jenom bych se chtela zeptat, proc musi do masa to mleko prijit ? dekuji Sabrina

  • eva | 20. 4. 2005 16:05

    robila som z bociku, je to vynikajuce...

  • Dobroslav Janko | 6. 12. 2004 21:03

    Jídlo je skutečně skvělé, jen místo mléka doporučuji vyzkoušet smetanu nebo smetanu ke šlehání.

  • Petr Richter | 27. 11. 2004 11:49

    recept je velmi vinikajici.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové Řízky
Maso Vepřové Oběd Večeře Smažení Belgie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Mléko Pepř mletý Polohrubá mouka Rostlinný olej Strouhanka Sůl Sýr Vejce Vepřové maso

Pravý holandský řízek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jarní polévka

Jarní polévka

Těstovinový salát s tuňákem

Těstovinový salát s tuňákem

Jogurtová jahodová zmrzlina

Jogurtová jahodová zmrzlina

Ďábelská směs na topinky

Ďábelská směs na topinky

Americké muffiny

Americké muffiny

Kokosky ze Salka

Kokosky ze Salka

Přírodní plátek se sýrovou zeleninou - minutka

Přírodní plátek se sýrovou zeleninou …

Hlíva (bedly, václavky) na smetaně - rychle a chutně

Hlíva (bedly, václavky) na smetaně -…

Mistrovský bramborový salát

Mistrovský bramborový salát

Doporučujeme

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

30 minut
Meruňková zavařenina s vanilkou

Meruňková zavařenina s vanilkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Lehký levandulový sirup

Lehký levandulový sirup

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

45 minut
Meruňkové knedlíky s marcipánem

Meruňkové knedlíky s marcipánem

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

55 minut
Višňový koláč s čokoládou

Višňový koláč s čokoládou

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

Pravý holandský řízek

Poslední sledované recepty

106
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
59
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
49
Dýňová tortila
Dýňová tortila
46
Guláš (nejen) se žampiony
Guláš (nejen) se žampiony
38
Švestkový závin s mandlemi
Švestkový závin s…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek, které oceníte nejen o letních prázdninách
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek,…
Superpotravina týdne: Okurka. 6 dobrých důvodů, proč ji jíst každý den, plus svěží recepty
Superpotravina týdne: Okurka. 6 dobrých důvodů,…
Maminka tří dětí vyrábí nádherné jedlé kytice z cupcakes. Všechno se naučila úplně sama!
Maminka tří dětí vyrábí nádherné jedlé kytice z…
Nejlepší saláty z těstovin: Vyzkoušejte tuňákový, s červenou řepou nebo zdravý tabouleh
Nejlepší saláty z těstovin: Vyzkoušejte tuňákový,…
Letní recepty s melounem: Využít se dá do dezertů, salátů i ke grilovanému masu a sýrům
Letní recepty s melounem: Využít se dá do dezertů…
AHA.cz Mareš už se rozhodl! Monice zbude prázdný dům

Mareš už se rozhodl! Monice zbude prázdný dům

Mimibazar Červený a černý rybíz: Dva klenoty vaší zahrady plné zdraví a chuti

Červený a černý rybíz: Dva klenoty vaší zahrady plné zdraví a chuti

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy Nejluxusnější večírek ve Varech: Kdo oblékl nejkrásnější šaty na UniCredit party?

Nejluxusnější večírek ve Varech: Kdo oblékl nejkrásnější šaty na UniCredit party?

Ženy.cz Jak se v létě cítit sexy ve svém těle? Nemusíte hubnout do plavek, stačí se řádně hýčkat!

Jak se v létě cítit sexy ve svém těle? Nemusíte hubnout do plavek, stačí se řádně hýčkat!

Blesk.cz Tereza Budková ohromila Korfu: Vražedné křivky!

Tereza Budková ohromila Korfu: Vražedné křivky!

SportRevue.cz FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy Velký horoskop zdraví na červenec: Komu hrozí úpal a koho potrápí zažívací potíže?

Velký horoskop zdraví na červenec: Komu hrozí úpal a koho potrápí zažívací potíže?

Další doporučené recepty:

Holandská omáčka
Holandská omáčka
Holandská omáčka
Holandská omáčka
Holandská omáčka
Holandská omáčka
Holandské řízky - smetanové
Holandské řízky - smetanové
Holandské řízky s nivou
Holandské řízky s nivou
Holandský řízek - sekaný vepřový řízek se sýrem
Holandský řízek - sekaný vepřový řízek…
  • Recepty.cz
  • Holandské řízky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact