No- Chtěla jsem to zkusit a moc tomu nevěřila už předem. A jak to dopadlo? někdy kolem 1minuty mikrovlnění jsem to podruhé promíchávala a konzistence byla úžasná, vážně úžasná. Jenže jsem měla pocit, že když to autorka receptu vaří 2,5minuty, tak já musím taky, a pak se mi to už zdrclo. Někdy, až budu mít náladu, tak to zkusím znovu.
...s touto omackou pres mikrovlnku jsem byl velky skeptik take. Byl jsem vsak sokovan jak konzistenci,chuti tak i barvou. Barva,krasne zluta. Chut? Vite jak,100 lidi,100 chuti ale mi fakticky chutnala. A opravdu byla krasne jemna,hladce kremova az jsem tomu nechtel verit. Mozna se mi podarilo dat ingredience dohromady tak aby se mi nesrazila. Delal jsem ji takto jen jednou ze zvedavosti,tak nevim,treba tu priste budu na ni nadavat. A lidi,kdyz holandska,tak jedine zluta! Pekny den Roman Mikula
Měla jsem o tomto recepty pochyby hned po přečtení.Holanská omáčka, která je založenana přesném postupu a teplotách surovin se právě proto dělá ve vodní lázni.Zkusila jsem ji a jak jinaksrazila se.Prostě holandská v mikrovlnce je blbost!Leda, že ji nikdo nikdy nejedl a připadá mu normální,když je sražená
Kazda holandska omacka kterou jsem kdy jedla v restauraci anebo delala doma byla nazloutla, prave proto, ze se do ni davaji zloutky. Zloutky daji testu ci omacce barvu. Podle meho nazoru se Veronika myli co se barvy holandske omacky tyka. Na druhe strane ne kazda syrova omacka je zluta, zalezi na tom jaky syr se do omacky prida.
Já tedy také dělám holanskou omáčku ze žloutků podobně jako Laďka - 4 žloutky osolím a rozšlehám. Přidám 1/8 l vlažného hovězího vývaru (v nejhorším vody) s rozmíchanými 10 g bramborové moučky (může být i hladká mouka) a hrnek postavím do vodní lázně, kde směs zahřívám a míchám. Po kouscích přidávám 100g másla. Zahříváním omáčka začne houstnout. Odstavím, přildám šťávu z 1/2 citrónu a kvedlám až do vychladnutí. Vím, že tato omáčka je považována za královnu oméček a pečlivé šlehání je považováno za nutnost. Proto si nedovedu představit, jak je možní ji udělat v MWT a ani jak může býr bílé... Snad z´nějaké polotovarové směsi, ale ze žloutků a másla asi těžko.
Tak nevím,děvčata a chlapci,poraďte - bílá nebo žlutá? Já ji dělám ze 4 žloutků,15dkg másla,půlky citronu,lžíci octa,malilinko vody,sůl,bílý pepř, worčestr nebo cayenský pepř - to mám od mé přímo modly Viléma Vrabce a jeho Velké kuchařky,který mě nikdy nezklamal,ale ta omáčka je nažloutlá - jak díky žloutkům,tak i máslu,ne ?Nebo mě opravte,ale jinak jsem ji nedělala a je skvělá.Laďka
no na to, ze ziji uz 8let v holandsku, tak s timto receptem jsem se jeste nesetkala. spravna holandska omacka ma byt bila! Jinak kdyz je nazloutla, tak to je syrova omacka ze jo.
Holandská omáčka je právě ze žloutků, tudíž je žlutá.
nemala by byt holandska omacka biela? zo zltkov sa asi biela farba moc nevycaruje.