• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Holandská omáčka v mikrovlnce
Napište svůj komentář k receptu

Holandská omáčka v mikrovlnce

autor: Pastis
0.0
moje hodnoceni
1.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Holandská omáčka v mikrovlnce
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 125
      ml voda
    • 3
      lžíce máslo
    • 1
      lžíce citronová šťáva
    • 4
      ks žloutek
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

1
Narada používám vodní lázeň nezbytnou pto tuto omáčku a tak ji dělám s úspěchem v mikrovlnce (800 W). V misce vhodné pro mikrovlnku nechám rozpustit máslo.
2
Pak přidám žloutky, citronovou šťávu, vodu, sůl a promíchám. Vařím 2-2,5 minuty a během té doby 4x promíchám. Dochutím bílým pepřem.Výborné ke chřestu, brokolici a na pečená masa.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Holandská omáčka

Holandská omáčka

Výborná holandská omáčka ala svíčková

Výborná holandská omáčka ala svíčková

Holandská omáčka

Holandská omáčka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Irena | 12. 4. 2012 13:10

    No- Chtěla jsem to zkusit a moc tomu nevěřila už předem. A jak to dopadlo? někdy kolem 1minuty mikrovlnění jsem to podruhé promíchávala a konzistence byla úžasná, vážně úžasná. Jenže jsem měla pocit, že když to autorka receptu vaří 2,5minuty, tak já musím taky, a pak se mi to už zdrclo. Někdy, až budu mít náladu, tak to zkusím znovu.

  • Roman Mikula | 5. 2. 2011 22:09

    ...s touto omackou pres mikrovlnku jsem byl velky skeptik take. Byl jsem vsak sokovan jak konzistenci,chuti tak i barvou. Barva,krasne zluta. Chut? Vite jak,100 lidi,100 chuti ale mi fakticky chutnala. A opravdu byla krasne jemna,hladce kremova az jsem tomu nechtel verit. Mozna se mi podarilo dat ingredience dohromady tak aby se mi nesrazila. Delal jsem ji takto jen jednou ze zvedavosti,tak nevim,treba tu priste budu na ni nadavat. A lidi,kdyz holandska,tak jedine zluta! Pekny den Roman Mikula

  • Zuzana Kroupová | 21. 1. 2010 12:28

    Měla jsem o tomto recepty pochyby hned po přečtení.Holanská omáčka, která je založenana přesném postupu a teplotách surovin se právě proto dělá ve vodní lázni.Zkusila jsem ji a jak jinaksrazila se.Prostě holandská v mikrovlnce je blbost!Leda, že ji nikdo nikdy nejedl a připadá mu normální,když je sražená

  • Hrbek Apina | 24. 6. 2008 20:00

    Kazda holandska omacka kterou jsem kdy jedla v restauraci anebo delala doma byla nazloutla, prave proto, ze se do ni davaji zloutky. Zloutky daji testu ci omacce barvu. Podle meho nazoru se Veronika myli co se barvy holandske omacky tyka. Na druhe strane ne kazda syrova omacka je zluta, zalezi na tom jaky syr se do omacky prida.

  • Simča Sládková | 24. 6. 2008 19:49

    Já tedy také dělám holanskou omáčku ze žloutků podobně jako Laďka - 4 žloutky osolím a rozšlehám. Přidám 1/8 l vlažného hovězího vývaru (v nejhorším vody) s rozmíchanými 10 g bramborové moučky (může být i hladká mouka) a hrnek postavím do vodní lázně, kde směs zahřívám a míchám. Po kouscích přidávám 100g másla. Zahříváním omáčka začne houstnout. Odstavím, přildám šťávu z 1/2 citrónu a kvedlám až do vychladnutí. Vím, že tato omáčka je považována za královnu oméček a pečlivé šlehání je považováno za nutnost. Proto si nedovedu představit, jak je možní ji udělat v MWT a ani jak může býr bílé... Snad z´nějaké polotovarové směsi, ale ze žloutků a másla asi těžko.

  • ladislava staffenová | 24. 6. 2008 16:51

    Tak nevím,děvčata a chlapci,poraďte - bílá nebo žlutá? Já ji dělám ze 4 žloutků,15dkg másla,půlky citronu,lžíci octa,malilinko vody,sůl,bílý pepř, worčestr nebo cayenský pepř - to mám od mé přímo modly Viléma Vrabce a jeho Velké kuchařky,který mě nikdy nezklamal,ale ta omáčka je nažloutlá - jak díky žloutkům,tak i máslu,ne ?Nebo mě opravte,ale jinak jsem ji nedělala a je skvělá.Laďka

  • veronika | 24. 6. 2008 16:32

    no na to, ze ziji uz 8let v holandsku, tak s timto receptem jsem se jeste nesetkala. spravna holandska omacka ma byt bila! Jinak kdyz je nazloutla, tak to je syrova omacka ze jo.

  • Anonym | 21. 3. 2007 13:14

    Holandská omáčka je právě ze žloutků, tudíž je žlutá.

  • Anonym | 21. 3. 2007 12:15

    nemala by byt holandska omacka biela? zo zltkov sa asi biela farba moc nevycaruje.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše
Ostatní Zálivky a omáčky Oběd Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Máslo Pepř mletý Sůl Voda Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dušené vepřové v zelí

Dušené vepřové v zelí

Kuřecí prsíčka Nenasyta

Kuřecí prsíčka Nenasyta

Řezy s jablky, ořechy a smetanou

Řezy s jablky, ořechy a smetanou

Zeleninový salát se sýrem

Zeleninový salát se sýrem

Krkovička pečená s játry a cibulí

Krkovička pečená s játry a cibulí

Čočka netradičně

Čočka netradičně

Kořeněná dýně - pečená nebo grilovaná

Kořeněná dýně - pečená nebo grilovaná

Velikonoční nádivka dle časopisu F.O.O.D.

Velikonoční nádivka dle časopisu F.O…

Bylinkové (nejen) hovězí maso na houbách

Bylinkové (nejen) hovězí maso na…

Doporučujeme

35 minut
Těstovinový salát z grilu

Těstovinový salát z grilu

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

37
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
31
Dýňová tortila
Dýňová tortila
31
Domácí rybízová marmeláda
Domácí rybízová marmeláda
28
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
27
TZATZIKI - originální řecký recept
TZATZIKI - originální…

Zajímavé články

Zdravý, lehký a jednoduchý na přípravu. Bulgur si jednoduše zamilujete!
Zdravý, lehký a jednoduchý na přípravu. Bulgur si…
Nepečený dort 3x jinak: Oslaďte si víkend ideálním dezertem do vedra
Nepečený dort 3x jinak: Oslaďte si víkend…
Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je ještě můžete natrhat
Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je…
Grilovaný sýr, který chutná famózně. Recept a osvědčený postup!
Grilovaný sýr, který chutná famózně. Recept a…
Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni? Tyhle 4 způsoby jsou nejlepší
Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni…
AHA.cz Kuchařová po tahanicích s Brzobohatým: Dramatická změna vzhledu

Kuchařová po tahanicích s Brzobohatým: Dramatická změna vzhledu

Mimibazar Oblíbené evropské destinace: Připravte se na nová pravidla

Oblíbené evropské destinace: Připravte se na nová pravidla

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Módní souboj z Varů: Které hvězdy se utkaly ve výběru nejkrásnějších šatů?

Módní souboj z Varů: Které hvězdy se utkaly ve výběru nejkrásnějších šatů?

Ženy.cz Jak zvládnout nezávaznou konverzaci? Small talk láme ledy

Jak zvládnout nezávaznou konverzaci? Small talk láme ledy

Blesk.cz Tajemství zásnub Kamily Nývltové (36): Jedna velmi drahá tradice!

Tajemství zásnub Kamily Nývltové (36): Jedna velmi drahá tradice!

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Nejlepší léčivé rituály pro každé znamení zvěrokruhu. Co pomůže právě vám?

Nejlepší léčivé rituály pro každé znamení zvěrokruhu. Co pomůže právě vám?

  • Recepty.cz
  • Holandská omáčka v mikrovlnce
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact