Holandská omáčka je tvořena z másla a žloutků dochucené pepřem a citronovou šťávou. Tuto lahodnou omáčku můžete podávat k rybám, a mořským plodům. Skvěle bude chutnat i k masu a zelenině.
Recept se dělá nad vodní lázní. Voda v hrnci by se měla držet těsně pod bodem varu.
3
Na hrnec dejte skleněnou mísu a přidejte do ní žloutky s vodou, hořčici, majonézu a pak postupně vedle rozpuštěné máslo. Malé množství dijonské nebo medové hořčice podpoří barvu omáčky. Za stálého míchání mějte nad párou zhruba 2 minuty a mezitím přidejte dle vašich chutí pepř, sůl a citrónovou šťávu.Pokud máte raději omáčku hustší, vyměňte klasické máslo za to přepuštěné, které zajistí hutnější konzistenci.
4
TIP: kdyby se omáčka začala srážet, zašlehejte do omáčky kostku ledu.