Obsah jitrnice vymačkáme do misky, přidáme strouhanku, vejce, sýr a promícháme. Vzniklou směs stejnoměrně navrstvíme do tukem vymazané a strouhankou vysypané zapékací misky a v předehřáté troubě upečeme dozlatova. Podáváme s bramborovou přílohou nebo jako chuťovku s chlebem.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Vágnerová
|16. 12. 2014 21:01
Výborné syté rychlé na jedničku.
Ája
|22. 11. 2013 14:03
Přítel nemá rád nic takového jako jaternice, prejt, tlačenka a tak. Já to naopak zbožňuju. Tentokrát si dal říct, teda né, že by skákal do stropu ale už to, že oběd snědl byl megální úspěch :-D .
Jitka Suchá
|10. 1. 2013 11:46
Jitrnice jsem dostala od našich ze zabijačky a tak jsem si řekla, že za zkoušku nic nedám, když sýr s vajíčky mám taky. Bylo to perfektní, prudce žravé a i kdybych si měla až nám dojdou domácí na tuhle baštu jitrnice koupit, tak to udělám. Za mě velká pochvala :))
Ročková Věra
|1. 4. 2012 19:15
Vynikající a nečekaně výborné spojení ingrediencí.Manžel si dával navíc tatarku ale s okurkovým salátem je jitrnička nejlepší.Název se odvíjí asi spíš od sýru třeba jako holandský řízek který taky dělávám.