Půlený hrách pořádně propláchneme a namočíme si jej předem na několik hodin do studené vody. Pak ho v téže vodě dáme vařit. Nejdříve vaříme bez pokličky a vzniklou pěnu odebereme naběračkou. Po 10 min přikryjeme a vaříme dalších 15 min. Pak do hrnce přidáme kotletu s kostí a slaninu. Až maso změkne, vyndáme ho a vložíme do hrnce očištěný a nakrájený pórek, mrkev, brambory, cibuli a celer. Vaříme, dokud hrách a zelenina nejsou měkké a nevznikne hustá kaše. V případě potřeby musíme kaši v poslední fázi míchat, aby se nepřipálila, nebo naředit vodou. Nakonec kaši dochutíme solí, pepřem a prolisovaným česnekem a vložíme do ní pokrájené maso z kotlety.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
renata
|16. 2. 2014 12:30
Chci je podoktnout takou malickost , jestli to ma byt opravdu podle Holandanu tak tady to je polevka ktera je tak husta ze v ni stoji lzice a jmenuje se snert. Ale to je jedno, hlavne kdyz chutna. ;-)
Wolfik
|7. 4. 2011 19:13
Chutna to skvele!!!
hanysek
|21. 1. 2011 12:54
No nezkoušel jsem to,ale to musí být semtexový nápoj podle toho jen hrušková voda. :-D