• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Holandská hrachová kaše
Napište svůj komentář k receptu

Holandská hrachová kaše

autor: imagoimagor
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 5
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Holandská hrachová kaše
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 400
      g hrách
    • 500
      g vepřové kotlety
    • 1
      ks pórek
    • 4
      ks brambory
    • 1
      ks cibule
    • 200
      g uzená slanina
    • 1
      ks mrkev
    • 4
      stroužek česnek
    • sůl
    • pepř celý
    • 100
      g celer

Postup přípravy receptu

1
Půlený hrách pořádně propláchneme a namočíme si jej předem na několik hodin do studené vody. Pak ho v téže vodě dáme vařit. Nejdříve vaříme bez pokličky a vzniklou pěnu odebereme naběračkou. Po 10 min přikryjeme a vaříme dalších 15 min. Pak do hrnce přidáme kotletu s kostí a slaninu. Až maso změkne, vyndáme ho a vložíme do hrnce očištěný a nakrájený pórek, mrkev, brambory, cibuli a celer. Vaříme, dokud hrách a zelenina nejsou měkké a nevznikne hustá kaše. V případě potřeby musíme kaši v poslední fázi míchat, aby se nepřipálila, nebo naředit vodou. Nakonec kaši dochutíme solí, pepřem a prolisovaným česnekem a vložíme do ní pokrájené maso z kotlety.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hrachová kaše

Hrachová kaše

Klasická hrachová kaše

Klasická hrachová kaše

Hrachová kaše (moc dobrá)

Hrachová kaše (moc dobrá)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • renata | 16. 2. 2014 12:30

    Chci je podoktnout takou malickost , jestli to ma byt opravdu podle Holandanu tak tady to je polevka ktera je tak husta ze v ni stoji lzice a jmenuje se snert. Ale to je jedno, hlavne kdyz chutna. ;-)

  • Wolfik | 7. 4. 2011 19:13

    Chutna to skvele!!!

  • hanysek | 21. 1. 2011 12:54

    No nezkoušel jsem to,ale to musí být semtexový nápoj podle toho jen hrušková voda. :-D

  • Jarka O. | 11. 10. 2010 13:04

    To se mi líbí :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Hrách Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Zdravě i chutně Luštěniny Vepřové Leden Oběd Vaření Nizozemsko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Celer Česnek Cibule Hrách Mrkev Pepř celý Pórek Sůl Uzená slanina Vepřové kotlety
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Delikatesní salát

Delikatesní salát

Škvarková pomazánka III.

Škvarková pomazánka III.

Třené houskové knedlíky (nekynuté)

Třené houskové knedlíky (nekynuté)

Vajíčková pomazánka VI.

Vajíčková pomazánka VI.

Cookies z ovesných vloček

Cookies z ovesných vloček

Těstoviny se žampiony ala pizza

Těstoviny se žampiony ala pizza

Palačinky (na palačinkovač)

Palačinky (na palačinkovač)

Bageta se sýry - zapečená

Bageta se sýry - zapečená

Zbojnický salát

Zbojnický salát

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

50
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
49
Topinky s houbami a čedarem
Topinky s houbami a…
48
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
45
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…
40
Pavlova s amarreto krémem
Pavlova s amarreto krémem

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Překvapení u Jiřiny Bohdalové (94): Stane se prababičkou

Překvapení u Jiřiny Bohdalové (94): Stane se prababičkou

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Další doporučené recepty:

Hodolanská omáčka
Hodolanská omáčka
Hodslavská řezanka
Hodslavská řezanka
Hohenwartské fazole s uzeným
Hohenwartské fazole s uzeným
Holandská jitrnička (prejt)
Holandská jitrnička (prejt)
Holandská omáčka
Holandská omáčka
Holandská omáčka
Holandská omáčka
  • Recepty.cz
  • Holandská hrachová kaše
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact