• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Hodolanská omáčka
Napište svůj komentář k receptu

Hodolanská omáčka

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hodolanská omáčka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g brambory
    • 150
      g kořenová zelenina
    • 1
      ks pepř celý
    • 1
      ks nové koření
    • 1
      ks bobkový list
    • sůl
    • 100
      g sádlo
    • 1
      ks cibule
    • 80
      g hladká mouka
    • 500
      ml podmáslí
    • 250
      g klobása
    • 100
      g nakládané okurky

Postup přípravy receptu

1
V litru vody uvaříme oloupané brambory se zeleninou, kořením a solí. Zvlášť na tuku osmahneme cibulku, přisypeme mouku a zalijeme podmáslím. Krátce povaříme a vlijeme za stálého šlehání vařenou zeleninu i s vývarem. Koření vybereme. Do husté omáčky vsypeme na kostičky nakrájené okurky a klobásu. Podáváme s chlebovou plackou nebo těstovinami.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Cuketová omáčka se smetanou a krůtím masem

Cuketová omáčka se smetanou a krůtím…

Pórková omáčka

Pórková omáčka

Houbová omáčka s paprikou a karlovarskými knedlíky

Houbová omáčka s paprikou a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • helča
    helča | 14. 11. 2018 09:47

    :) Ahoj - já když jsem poznala mého manžela- a poprvé od jeho maminky ochutnala Hodolanskou omáčku " - / neznala jsem to i když jsem a byla :) vyučená kuchařka / tak jsem se tenkrát ptala- co k tomu bude za přílohu ? maminka mého manžela se smála - a říkala , že se to jí jen tak a třeba s chlebem a strašně se divila, že já - jako kuchařka tohle neznám...!

  • Marie | 19. 3. 2015 12:59

    V pondělí jsem ji zkusila ,chutnala ne jenom mě ,ale pochvalovala mi ji celá má rodina . :-)

  • Bláža | 19. 1. 2013 16:23

    On se ten rodinný recept asi vždycky trochu liší, babička dávala i vajíčka na tvrdo, a místo klobásy byl vždycky junior... Teď ji vaří i dcera, a taky ji má trošku jinou, ale taky moc dobrou.. :-)

  • Veronika | 1. 8. 2012 11:50

    V Hodolanech jsem se narodila a skoro šestadvacet let žila, tuto omáčku dělávala prababička, babička, maminka a teď ji dceři vařím já, ovšem s kořenovou zeleninou jsem se v receptu nikdy nesetkala...

  • Eva Hromádka | 19. 11. 2009 20:46

    Přiznám se i já, že jsem se zprvu taky divila, že ta Holandská omáčka je nějaká jiná... Taky neumím číst ;o).

  • zdenka supolova | 26. 4. 2009 18:45

    Tak to je trapas,pane Zdeňku...

  • Simča Sládková | 26. 4. 2009 18:18

    Vážený Zdeňku Erdingere - zkuste si přečíst název receptu!!!!!!! Simča

  • Zdeněk Erdinger | 26. 4. 2009 17:59

    Vážení přátelé,pravá holandská omáčka je něco jiného..nenechte se zmýlit..

  • iva stockingerova | 24. 2. 2009 15:36

    I má babička ji takhle dělávala.Byla výborná,vždy jsem chtěla uvařit velký hrnec.Děkuji za vzpomínku.

  • ladislava staffenová | 24. 2. 2009 15:33

    díky moc za recept!!! - už jsem ani nemyslela, že se někde objeví

  • pavel kupka | 24. 2. 2009 15:11

    Hodolansk omáčka nemá chybu.Dělávala ji moje maminka a nemůžu na ni zapomenout.

  • Michal Pohl | 11. 7. 2007 17:07

    Tuto omáčku vařila již moje babička a vždy jsem si na ní ohromně pochutnal. Ona do ní ještě přidávala nakrájené uvařené vejce.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše
Ostatní Zálivky a omáčky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Brambory Cibule Hladká mouka Klobása Kořenová zelenina Nakládané okurky Nové koření Pepř celý Podmáslí Sádlo Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Gratinovaný losos

Gratinovaný losos

Rýžový nákyp s brokolicí

Rýžový nákyp s brokolicí

Plněný vepřový řízek

Plněný vepřový řízek

Kastrůlkové ražniči

Kastrůlkové ražniči

Máslový ležák proti depresi

Máslový ležák proti depresi

Palačinky snů

Palačinky snů

Světlý piškotový korpus

Světlý piškotový korpus

Veganský indický sójový guláš

Veganský indický sójový guláš

Jablečný koktejl

Jablečný koktejl

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

80
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
40
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…
37
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
32
Kynutá bábovka s kakaem
Kynutá bábovka s kakaem
31
Bezinkový med
Bezinkový med

Zajímavé články

Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak začít nový den
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak…
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
AHA.cz Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Ženy.cz Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Blesk.cz Kubišová se vrací do Lucerny, ale... Vlasy si barvit nebudu!

Kubišová se vrací do Lucerny, ale... Vlasy si barvit nebudu!

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Další doporučené recepty:

Hnětynky
Hnětynky
Hnětynky - posvícenská specialita z Prácheňska
Hnětynky - posvícenská specialita z…
Hnízda s krémem
Hnízda s krémem
Hodslavská řezanka
Hodslavská řezanka
Hohenwartské fazole s uzeným
Hohenwartské fazole s uzeným
Holandská hrachová kaše
Holandská hrachová kaše
  • Recepty.cz
  • Hodolanská omáčka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact