• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Hodolanská omáčka
Napište svůj komentář k receptu

Hodolanská omáčka

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hodolanská omáčka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g brambory
    • 150
      g kořenová zelenina
    • 1
      ks pepř celý
    • 1
      ks nové koření
    • 1
      ks bobkový list
    • sůl
    • 100
      g sádlo
    • 1
      ks cibule
    • 80
      g hladká mouka
    • 500
      ml podmáslí
    • 250
      g klobása
    • 100
      g nakládané okurky

Postup přípravy receptu

1
V litru vody uvaříme oloupané brambory se zeleninou, kořením a solí. Zvlášť na tuku osmahneme cibulku, přisypeme mouku a zalijeme podmáslím. Krátce povaříme a vlijeme za stálého šlehání vařenou zeleninu i s vývarem. Koření vybereme. Do husté omáčky vsypeme na kostičky nakrájené okurky a klobásu. Podáváme s chlebovou plackou nebo těstovinami.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Cuketová omáčka se smetanou a krůtím masem

Cuketová omáčka se smetanou a krůtím…

Pórková omáčka

Pórková omáčka

Houbová omáčka s paprikou a karlovarskými knedlíky

Houbová omáčka s paprikou a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • helča
    helča | 14. 11. 2018 09:47

    :) Ahoj - já když jsem poznala mého manžela- a poprvé od jeho maminky ochutnala Hodolanskou omáčku " - / neznala jsem to i když jsem a byla :) vyučená kuchařka / tak jsem se tenkrát ptala- co k tomu bude za přílohu ? maminka mého manžela se smála - a říkala , že se to jí jen tak a třeba s chlebem a strašně se divila, že já - jako kuchařka tohle neznám...!

  • Marie | 19. 3. 2015 12:59

    V pondělí jsem ji zkusila ,chutnala ne jenom mě ,ale pochvalovala mi ji celá má rodina . :-)

  • Bláža | 19. 1. 2013 16:23

    On se ten rodinný recept asi vždycky trochu liší, babička dávala i vajíčka na tvrdo, a místo klobásy byl vždycky junior... Teď ji vaří i dcera, a taky ji má trošku jinou, ale taky moc dobrou.. :-)

  • Veronika | 1. 8. 2012 11:50

    V Hodolanech jsem se narodila a skoro šestadvacet let žila, tuto omáčku dělávala prababička, babička, maminka a teď ji dceři vařím já, ovšem s kořenovou zeleninou jsem se v receptu nikdy nesetkala...

  • Eva Hromádka | 19. 11. 2009 20:46

    Přiznám se i já, že jsem se zprvu taky divila, že ta Holandská omáčka je nějaká jiná... Taky neumím číst ;o).

  • zdenka supolova | 26. 4. 2009 18:45

    Tak to je trapas,pane Zdeňku...

  • Simča Sládková | 26. 4. 2009 18:18

    Vážený Zdeňku Erdingere - zkuste si přečíst název receptu!!!!!!! Simča

  • Zdeněk Erdinger | 26. 4. 2009 17:59

    Vážení přátelé,pravá holandská omáčka je něco jiného..nenechte se zmýlit..

  • iva stockingerova | 24. 2. 2009 15:36

    I má babička ji takhle dělávala.Byla výborná,vždy jsem chtěla uvařit velký hrnec.Děkuji za vzpomínku.

  • ladislava staffenová | 24. 2. 2009 15:33

    díky moc za recept!!! - už jsem ani nemyslela, že se někde objeví

  • pavel kupka | 24. 2. 2009 15:11

    Hodolansk omáčka nemá chybu.Dělávala ji moje maminka a nemůžu na ni zapomenout.

  • Michal Pohl | 11. 7. 2007 17:07

    Tuto omáčku vařila již moje babička a vždy jsem si na ní ohromně pochutnal. Ona do ní ještě přidávala nakrájené uvařené vejce.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše
Ostatní Zálivky a omáčky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Brambory Cibule Hladká mouka Klobása Kořenová zelenina Nakládané okurky Nové koření Pepř celý Podmáslí Sádlo Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Oravská kulaša

Oravská kulaša

Tmavé housky pro domácí pekárnu

Tmavé housky pro domácí pekárnu

Uhlířina II.

Uhlířina II.

Vaječná pomazánka s rukolou

Vaječná pomazánka s rukolou

Valašské koláče - Frgále

Valašské koláče - Frgále

Sekané karbanátky

Sekané karbanátky

Lahodné tvarohovo-kávové řezy

Lahodné tvarohovo-kávové řezy

Kari placičky se sýrem a rýží

Kari placičky se sýrem a rýží

Ořechové fit muffiny

Ořechové fit muffiny

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

117
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
47
Domácí šťáva z josty
Domácí šťáva z josty
38
Jablečný koláč z remosky ala štrůdl
Jablečný koláč z remosky…
38
Broskvová / Meruňková marmeláda (džem) s rumem
Broskvová / Meruňková…
35
Bramborovo-fazolový salát
Bramborovo-fazolový salát

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Blesk pro ženy Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Hvězdy na červeném koberci a velká sláva

ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Hvězdy na červeném koberci a velká sláva

SportRevue.cz Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Další doporučené recepty:

Hnětynky
Hnětynky
Hnětynky - posvícenská specialita z Prácheňska
Hnětynky - posvícenská specialita z…
Hnízda s krémem
Hnízda s krémem
Hodslavská řezanka
Hodslavská řezanka
Hohenwartské fazole s uzeným
Hohenwartské fazole s uzeným
Holandská hrachová kaše
Holandská hrachová kaše
  • Recepty.cz
  • Hodolanská omáčka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact