• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Hnízda s krémem
Napište svůj komentář k receptu

Hnízda s krémem

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hnízda s krémem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto:
    • 250
      ml voda
    • 100
      g máslo
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 6
      ks vejce
    • sůl na špičku nože
  • Krém 1 :
    • 1
      ks vanilkový pudink
    • 300
      ml mléko
    • 150
      g moučkový cukr
    • 150
      g máslo - změklé
  • Krém 2 :
    • 250
      g máslo - změklé
    • 250
      g měkký tvaroh
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 200
      g moučkový cukr
  • Dohotovení:
    • čokoládové ozdoby nebo z marcipánu, bonbony ve tvaru vajíčka...

Postup přípravy receptu

1
Vodu svaříme se solí a máslem, do vroucí směsi vsypeme mouku. Mícháme dokud se těsto nepřestane lepit, necháme vychladnout. Pak za stálého míchání přidáváme jedno vejce po druhém, vypracujeme hladké těsto, které naplníme do cukrářského sáčku a na vymazaný plech(nebo s pečícím papírem) nastříkáme spirálky s vyšším okrajem. Pečeme ve vyhřáté troubě při 200°C cca 20 minut dorůžova a troubu zbytečně brzy neotvíráme, aby hnízda nesplaskla.
2
* Vychladlá hnízda můžeme plnit krémem dle vlastního výběru. Pro inspiraci jsem přidal alespoň dva.
3
Pudinkový krém: mléko a pudink svaříme v hustou hmotu, necháme vychladit a přimícháme do vyšlehaného másla s cukrem. Použít můžeme i kakaový pudink a k cukru přidáme trochu kakaa, pak budeme mít pudink kakaový.
4
Tvarohový krém: změklé máslo vyšleháme s cuky do pěny, pak vmícháme tvaroh a dobře promícháme.
5
Na krém před podáváním posadíme jedlé dekorativní ozdoby s velikonočním motivem.
6
* Hnízda můžeme použít i jindy než na Velikonoce, na dětskou párty, zahradní slavnost... , stačí jen zvolit vhodné zdobení.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ořechovorumová vosí hnízda

Ořechovorumová vosí hnízda

Vosí hnízda

Vosí hnízda

Vosí hnízda II.

Vosí hnízda II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • NinaK | 27. 2. 2012 10:34

    Probůh co to je??? :-$

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Dorty Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Dorty Řezy Dezerty Pečení Děti Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Posvícení Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoládové ozdoby Máslo Měkký tvaroh Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Sůl Vanilkový cukr Vanilkový pudink Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Listové řezy s krémem

Listové řezy s krémem

Tuňáková pomazánka light

Tuňáková pomazánka light

Sýrové rohlíčky s česnekem

Sýrové rohlíčky s česnekem

Italská kuchyně- předkrmy - salát Caprese

Italská kuchyně- předkrmy - salát…

Tvarůžková pomazánka speciál

Tvarůžková pomazánka speciál

Koláč z podmáslí

Koláč z podmáslí

Staročeské zelí s kroupami a uzeným

Staročeské zelí s kroupami a uzeným

Bůček na pivu - pikantní

Bůček na pivu - pikantní

Sezamové kuře v těstíčku

Sezamové kuře v těstíčku

Doporučujeme

30 minut
Lečo s fazolemi a klobásou

Lečo s fazolemi a klobásou

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

45 minut
Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

15 minut
Chalupářské poháry

Chalupářské poháry

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

74
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem
Restované žampiony s…
60
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
50
Klasické lečo
Klasické lečo
49
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
45
Meruňkové knedlíky - kynuté
Meruňkové knedlíky -…

Zajímavé články

Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal mrkvovou, dnes prodává nejvíc pistáciové
Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal…
Superpotravina týdne: Meloun. 6 překvapivých pozitivních účinků plus recepty, které možná neznáte
Superpotravina týdne: Meloun. 6 překvapivých…
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu, pecky rozhodně nepatří do koše. Víme, co s nimi!
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu…
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka si techniku zdobení vymyslela úplně sama!
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka…
AHA.cz Žilková do toho praští? Svědectví z první ruky mluví za vše

Žilková do toho praští? Svědectví z první ruky mluví za vše

Mimibazar Levandule: Provoní i léčí

Levandule: Provoní i léčí

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Ženy.cz Porno v puse? 5 tipů na dokonalé sladkosti

Porno v puse? 5 tipů na dokonalé sladkosti

Blesk.cz Sexy kovbojka Beyoncé až po uši v maléru: Zloději jí ukradli dosud nevydanou hudbu!

Sexy kovbojka Beyoncé až po uši v maléru: Zloději jí ukradli dosud nevydanou hudbu!

SportRevue.cz VIDEO: 17 sportovkyň, které pózovaly v plavkách pro magazín Sports Illustrated

VIDEO: 17 sportovkyň, které pózovaly v plavkách pro magazín Sports Illustrated

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy Nejhorší tchyně podle zvěrokruhu: Na které si musíte dát obzvlášť pozor?

Nejhorší tchyně podle zvěrokruhu: Na které si musíte dát obzvlášť pozor?

Další doporučené recepty:

Hned měkké vánoční perníčky
Hned měkké vánoční perníčky
Hnětynky
Hnětynky
Hnětynky - posvícenská specialita z Prácheňska
Hnětynky - posvícenská specialita z…
Hodolanská omáčka
Hodolanská omáčka
Hodslavská řezanka
Hodslavská řezanka
Hohenwartské fazole s uzeným
Hohenwartské fazole s uzeným
  • Recepty.cz
  • Hnízda s krémem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact