• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Hnízda s krémem
Napište svůj komentář k receptu

Hnízda s krémem

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hnízda s krémem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto:
    • 250
      ml voda
    • 100
      g máslo
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 6
      ks vejce
    • sůl na špičku nože
  • Krém 1 :
    • 1
      ks vanilkový pudink
    • 300
      ml mléko
    • 150
      g moučkový cukr
    • 150
      g máslo - změklé
  • Krém 2 :
    • 250
      g máslo - změklé
    • 250
      g měkký tvaroh
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 200
      g moučkový cukr
  • Dohotovení:
    • čokoládové ozdoby nebo z marcipánu, bonbony ve tvaru vajíčka...

Postup přípravy receptu

1
Vodu svaříme se solí a máslem, do vroucí směsi vsypeme mouku. Mícháme dokud se těsto nepřestane lepit, necháme vychladnout. Pak za stálého míchání přidáváme jedno vejce po druhém, vypracujeme hladké těsto, které naplníme do cukrářského sáčku a na vymazaný plech(nebo s pečícím papírem) nastříkáme spirálky s vyšším okrajem. Pečeme ve vyhřáté troubě při 200°C cca 20 minut dorůžova a troubu zbytečně brzy neotvíráme, aby hnízda nesplaskla.
2
* Vychladlá hnízda můžeme plnit krémem dle vlastního výběru. Pro inspiraci jsem přidal alespoň dva.
3
Pudinkový krém: mléko a pudink svaříme v hustou hmotu, necháme vychladit a přimícháme do vyšlehaného másla s cukrem. Použít můžeme i kakaový pudink a k cukru přidáme trochu kakaa, pak budeme mít pudink kakaový.
4
Tvarohový krém: změklé máslo vyšleháme s cuky do pěny, pak vmícháme tvaroh a dobře promícháme.
5
Na krém před podáváním posadíme jedlé dekorativní ozdoby s velikonočním motivem.
6
* Hnízda můžeme použít i jindy než na Velikonoce, na dětskou párty, zahradní slavnost... , stačí jen zvolit vhodné zdobení.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ořechovorumová vosí hnízda

Ořechovorumová vosí hnízda

Vosí hnízda

Vosí hnízda

Vosí hnízda II.

Vosí hnízda II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • NinaK | 27. 2. 2012 10:34

    Probůh co to je??? :-$

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Dorty Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Dorty Řezy Dezerty Pečení Děti Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Posvícení Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoládové ozdoby Máslo Měkký tvaroh Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Sůl Vanilkový cukr Vanilkový pudink Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pleskačky

Pleskačky

Palačinky s nutellou a čoko šlehačkou

Palačinky s nutellou a čoko šlehačkou

Pravý segedínský guláš

Pravý segedínský guláš

Nivová pomazánka II.

Nivová pomazánka II.

Jednoduchá ovocná bublanina

Jednoduchá ovocná bublanina

Hovězí zázvorový guláš

Hovězí zázvorový guláš

Pekanový koláč

Pekanový koláč

Tortilly s fazolovou směsí

Tortilly s fazolovou směsí

Bylinkové kuře (králík) pečené na hlívě

Bylinkové kuře (králík) pečené na…

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

110
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
98
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
70
Kynutý švestkový závin (štrůdl)
Kynutý švestkový závin …
56
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
45
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Blesk pro ženy Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz Hvězdy ve varu na Innogy party: Hrdličky a pařmeni!

Hvězdy ve varu na Innogy party: Hrdličky a pařmeni!

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Další doporučené recepty:

Hned měkké vánoční perníčky
Hned měkké vánoční perníčky
Hnětynky
Hnětynky
Hnětynky - posvícenská specialita z Prácheňska
Hnětynky - posvícenská specialita z…
Hodolanská omáčka
Hodolanská omáčka
Hodslavská řezanka
Hodslavská řezanka
Hohenwartské fazole s uzeným
Hohenwartské fazole s uzeným
  • Recepty.cz
  • Hnízda s krémem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact