Máslem vymažeme koláčovou formu, kterou vysypeme piškotovými drobečky (čerstvou strouhankou) a na dně formy necháme zbytek piškot (strouhanky), které trošku pokapeme rozpuštěným máslem, nasypeme pokrájená očištěná jablka (hrušky), která maličko pokapeme rumem a citronovou šťávou, posypeme cukrem a skořicí.
2
Žlouty vyšleháme s cukrem a špetkou citronové kůry, přidáme mouku, kterou dobře ve žloutcích promícháme a nakonec vmícháme i tuhý sníh z bílků.
3
Těsto nalijeme na jablka, vložíme do předehřáté trouby a při střední teplotě (170°C) pečeme asi 30 minut.
4
Koláč je určený k rychlé konzumaci, proto ,,hned,,.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Ročková
|17. 4. 2015 14:13
Hned a výborný a nejlepší ještě teplý :-)
Mirka
|7. 11. 2013 19:04
Upekla jsem manželovi koláč, oblizoval se až za ušima. K tomu ještě naše nová čajová souprava z www.dinezon.cz , nemělo to chybu. :-* <3
Jolanalana
|5. 10. 2013 18:30
upečeno ... voní úžasně, těšíme se na :-) nej !!!
Simona
|5. 3. 2013 19:29
Jo,jo,byl hned snědený :D
Marek
|2. 3. 2013 18:33
CO TO JE ZA KOLAC??? DELAL SEM TO PODLE RECEPTU A TO SE NEDA JIST PROSIM VAS TO JE HNUS!!! KDO TO DAL SEM TEN RECEPT AT SE NAUCI PORADNE PICT..RECEPT TEDA KOLAC SKONCIL V KOSI!!! DEKUJU ZA SKVELEJ HNUSNEJ RECEPT
Stánina
|7. 12. 2012 12:23
9 Dg ne?
Dany
|1. 12. 2012 18:56
tak do třetice..hotovo, přidala jsem drvené vlašské ořechy..na dno jsem dala opravdu hodně piškot, koláč je křehoučký výborný, rumem jsem taky nešetřila.
Dávám za 1. :-)
Dany
|1. 12. 2012 17:16
jsem blbka :) o jednu nulu jsem se sekla 8-) jdu na to <3
Dany
|1. 12. 2012 17:13
Skoro kilo cukru, to mi přijde šíleně moc...nebude to moc sladké? Chystám se právě na něj a teď jsem se kvůli tomu cukru zasekla :'(
HanaKvapil@seznam.cz
|26. 11. 2012 20:48
Tenhle typ s hruškami ráda zkusím. Obdržela jsem přepravku hrušek a zkusila zavařit s bezinkovou štávou a mletou skořicí. Taky jsem zvědava co to udělá.