Všechny potahovky se mají dávat na máslový krém( ať už jíškový, s pudinkem nebo jen s cukrem), dají-li se na krém s tvarohem, jogurtem nebo zakysanou smetanou - potečou jak psala Zuza. Když chcete odlehčený dort, dejte odlehčený krém jen mezi korpusy, ale potom celý dort potřete poctivě máslovým krémem a nic "téct" nebude. Dělám tak vždy a dort mně vydrží v lednici i několik dní beze změny. :-)
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, dává se pod tuto hmotu krém..? V komentářích tady čtu, že se nemá ráda s ničím tekutým.. :/
Ahoj, tak podle mých zkušeností, vím, že si udělala stejnou chybu jako já na začátku, takhle hmota se totiž nemá ráda s čímkoli tekutým, mě se stalo, že jsem dort potřela marmeládou a do druhého dme se mi skoro roztekla potahovací hmota, no hrůza, takže podle mých zkušeností to chce hlavně sucho a chlad a taky raději to nepotahovat moc dopředu, hmota vydrží i chvíli v lednici (přijde mi to však zbytečné, když je připravená během chvilky), jsme přece všechny šikovné a rozválet těsto netrvá tak dlouho, takže by to mělo jít i těsně před předáním ;-)
Hmotu jsem zkoušela poprvé z jojo bonbonů, dělala jsem růžičky, srdíčka a super, dneska jsem dělala dort a koupila jsem bílé marshmallow od harribo a hmota byla moc pěkná, krásně se válela i potahovala, dort vypadal moc hezky, sice mi přišlo, že na tom krému to trošku jakoby teče, ale po pár hodinách se na něm začaly dělat bubliny a přijde mi, že jich je čímdál tím víc, dort mám zítra večer předávat, tak se hrozím toho, jak bude vypadat, nevíte někdo čím to může být? Podle rad z internetu jsem růžičky a další přilepovala alkoholem (rumem). Nevím, jestli ji ještě někdy použiju.
Muzu se zeptat, jak je to s mnozstvim? kolik toho mam z jednoho balicku bonbonu? potrebuju potáhnout vetsi dort a ozdobit. Dekuji za odpoved
a ked som ten fondán robila aby sa podobal skutocnemu tak som tam pridala ar kvapiek mandlovej esencie a malo to chut a v vonu skutocneho mandloveho fondanu :-)
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda se s touto hmotou dá pracovat stejně, jako s marcipánem (dělat figurky, potahovat dort)a zda je chutná dobře. Předem děkuji za odpověď :-)
Na to zpracovávání mám pár "vychytávek": 1. misku, v které budeme bonbony nahřívat, předem vymazat olejem 2. namastit i vařečku 3. po rozehřátí bonbónů přidávat do misky cukr moučku a vařečkou zpracovávat 4. až poměrně tuhou hmotu přendat na pocukrovaný vál a dál zpracovávat ručně - podsypávat cukrem až do požadované hustoty hmotyKdyž ztuhne, dá se taky dobře povolit v MVT na 4 - 5 vteřin - raději vícekrát míň vteřin než to přehnat a spálit!!!S.
Když jsem dělala dort viz.výše,ozdůbky jsem si dělala zhruba 14 dní předem a vydržely mi v nádobě asi měsíc ( pak jsem je upotřebila dále).
Hmota z marshmellow má stejnou trvanlivost jako bonbóny - tedy za předpokladu, že tam přidáš jen cukr, který je také trvanlivý. Takže koukni na sáček od těch bonbónů a budeš vědět přesnou dobu trvanlivosti. Skladovat se tato hmota může jen tak bez lednice, pouze dobře zabalená ve foli
Dá se již hotová hmota nějak uskladnit a na jak dlouho?
hezkýý, to je nápad panečku,hned mě napadlo, že to bude zábava pro díťátka,až se bude zdobit cukroví..co vše lidi nevymyslí,já zírám;-)
to je super nápad.. moc děkuji... V dortíkách mám celkem praxi dělám fotbalová hřiště, fotbalové dresy a taky hokejky třípatrové dorty a marcipán apod. kupuji... tak tohle vyzkouším vypadá to super
Z růžovo-žlutých bonbónů vznikne lososově růžová, mám vyzkoušeno, můžete se podívat: http://mamincinyrecepty.wz.cz/ruzne-dorty/lososovy-dortik
Taky doporučuju k inspiraci www.cukrovi.kvalitne.cz - vlevo v nabídce Galerie fotografií - tam určitě tuto hmotu využijete.
Skutečně nevadí,že jsou dvoubarevné-pokud mají barvu růžovo bílou,vznikne krásná starorůžová barvička..Jinak tuto hmotu jsem barvila i na zelený odstín ( lístečky ) a v pohodě..
Na tom Livingu jsou naprosto neuvěřitelné věci, ty ženský tam jsou moc šikovný!!!!!
Já jsem to zkoušela i z klasických gumových medvídku,které jsem pomlela a zapracovávala moučkový cukr,až vznikla hmota jako marcipánová.Bonbónky jsem roztřídila podle barev a bylo to.:o)
Mají i modré šmouly, také to z nich jde.
Koukněte se na Living, do volné diskuze - téma " inspirace na pečení dortů, děvčata z toho dělají úplné zázraky
Jani,já ji běžně barvím potravinářskýma barvama..problém žádný.
Tak bych rekla, ze recept je z USA, tady jsou Marshmallow bile. No asi budete mit trosku ruzovy marcipan :)
Také mě to zaujalo, že je růžový snad nevadí, pravá hmota má také různé barvy a příchutě, možná bych tam přidala pár kapek hořkomandlové tresti nebo pár strouhaných hořkých mandlí. Ale nápad je super.
U nás prodávají Marsmallow v různých gramážích, ale to není problém. Zajímalo by mě spíš jestli nevadí, žejsou bonbony dvoubarevné. Jinak je to dobrý nápad.