• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Hmota Marshmallow - nahradí marcipán
Napište svůj komentář k receptu

Hmota Marshmallow - nahradí marcipán

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 15
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hmota Marshmallow - nahradí marcipán
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • marsmallow Bonbony JoJo
    • citronová šťáva
    • moučkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Celý sáček bonbónů vysypeme na talíř, přidáme 3 lžíce citrónové šťávy a vložíme do mikrovlnky na plný výkon zhruba na 30 vteřin, zkrátka než se roztopí.
2
Po vyjmutí začneme přidávat moučkový cukr (ze začátku to chce pevné nervy, protože se hodně lepí, ale výsledek stojí za to), dokud se nevytvoří vláčné těsto, které je pružné a bezvadně nahradí marcipánovou hmotu.Tvoříme dle fantazie - růžičky, postavičky atd. Potahujeme dorty...
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Marshmallow Muffiny

Marshmallow Muffiny

Marcipánová hmota falešná (varna)

Marcipánová hmota falešná (varna)

Potahovací hmota

Potahovací hmota

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Niki V. | 11. 6. 2014 20:02

    Všechny potahovky se mají dávat na máslový krém( ať už jíškový, s pudinkem nebo jen s cukrem), dají-li se na krém s tvarohem, jogurtem nebo zakysanou smetanou - potečou jak psala Zuza. Když chcete odlehčený dort, dejte odlehčený krém jen mezi korpusy, ale potom celý dort potřete poctivě máslovým krémem a nic "téct" nebude. Dělám tak vždy a dort mně vydrží v lednici i několik dní beze změny. :-)

  • Veronika | 22. 3. 2014 09:10

    Dobrý den, chtěla bych se zeptat, dává se pod tuto hmotu krém..? V komentářích tady čtu, že se nemá ráda s ničím tekutým.. :/

  • Maruš | 13. 11. 2013 19:19

    Ahoj, tak podle mých zkušeností, vím, že si udělala stejnou chybu jako já na začátku, takhle hmota se totiž nemá ráda s čímkoli tekutým, mě se stalo, že jsem dort potřela marmeládou a do druhého dme se mi skoro roztekla potahovací hmota, no hrůza, takže podle mých zkušeností to chce hlavně sucho a chlad a taky raději to nepotahovat moc dopředu, hmota vydrží i chvíli v lednici (přijde mi to však zbytečné, když je připravená během chvilky), jsme přece všechny šikovné a rozválet těsto netrvá tak dlouho, takže by to mělo jít i těsně před předáním ;-)

  • Zuza | 17. 10. 2013 23:22

    Hmotu jsem zkoušela poprvé z jojo bonbonů, dělala jsem růžičky, srdíčka a super, dneska jsem dělala dort a koupila jsem bílé marshmallow od harribo a hmota byla moc pěkná, krásně se válela i potahovala, dort vypadal moc hezky, sice mi přišlo, že na tom krému to trošku jakoby teče, ale po pár hodinách se na něm začaly dělat bubliny a přijde mi, že jich je čímdál tím víc, dort mám zítra večer předávat, tak se hrozím toho, jak bude vypadat, nevíte někdo čím to může být? Podle rad z internetu jsem růžičky a další přilepovala alkoholem (rumem). Nevím, jestli ji ještě někdy použiju.

  • Olizka | 13. 9. 2013 13:08

    Muzu se zeptat, jak je to s mnozstvim? kolik toho mam z jednoho balicku bonbonu? potrebuju potáhnout vetsi dort a ozdobit. Dekuji za odpoved

  • Donatella349 | 29. 5. 2013 13:11

    a ked som ten fondán robila aby sa podobal skutocnemu tak som tam pridala ar kvapiek mandlovej esencie a malo to chut a v vonu skutocneho mandloveho fondanu :-)

  • Lenka | 18. 5. 2012 18:00

    Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda se s touto hmotou dá pracovat stejně, jako s marcipánem (dělat figurky, potahovat dort)a zda je chutná dobře. Předem děkuji za odpověď :-)

  • Simča Sládková | 10. 10. 2007 17:55

    Na to zpracovávání mám pár "vychytávek": 1. misku, v které budeme bonbony nahřívat, předem vymazat olejem 2. namastit i vařečku 3. po rozehřátí bonbónů přidávat do misky cukr moučku a vařečkou zpracovávat 4. až poměrně tuhou hmotu přendat na pocukrovaný vál a dál zpracovávat ručně - podsypávat cukrem až do požadované hustoty hmotyKdyž ztuhne, dá se taky dobře povolit v MVT na 4 - 5 vteřin - raději vícekrát míň vteřin než to přehnat a spálit!!!S.

  • Michaela Houšková | 9. 10. 2007 13:43

    Když jsem dělala dort viz.výše,ozdůbky jsem si dělala zhruba 14 dní předem a vydržely mi v nádobě asi měsíc ( pak jsem je upotřebila dále).

  • Simča Sládková | 16. 9. 2007 23:08

    Hmota z marshmellow má stejnou trvanlivost jako bonbóny - tedy za předpokladu, že tam přidáš jen cukr, který je také trvanlivý. Takže koukni na sáček od těch bonbónů a budeš vědět přesnou dobu trvanlivosti. Skladovat se tato hmota může jen tak bez lednice, pouze dobře zabalená ve foli

  • Anonym | 16. 9. 2007 15:32

    Dá se již hotová hmota nějak uskladnit a na jak dlouho?

  • mia | 30. 8. 2007 09:11

    hezkýý, to je nápad panečku,hned mě napadlo, že to bude zábava pro díťátka,až se bude zdobit cukroví..co vše lidi nevymyslí,já zírám;-)

  • Lucie | 29. 8. 2007 11:08

    to je super nápad.. moc děkuji... V dortíkách mám celkem praxi dělám fotbalová hřiště, fotbalové dresy a taky hokejky třípatrové dorty a marcipán apod. kupuji... tak tohle vyzkouším vypadá to super

  • Lenka S | 28. 8. 2007 12:02

    Z růžovo-žlutých bonbónů vznikne lososově růžová, mám vyzkoušeno, můžete se podívat: http://mamincinyrecepty.wz.cz/ruzne-dorty/lososovy-dortik

  • Ivana C. | 28. 8. 2007 07:45

    Taky doporučuju k inspiraci www.cukrovi.kvalitne.cz - vlevo v nabídce Galerie fotografií - tam určitě tuto hmotu využijete.

  • Michaela Houšková | 28. 8. 2007 06:52

    Skutečně nevadí,že jsou dvoubarevné-pokud mají barvu růžovo bílou,vznikne krásná starorůžová barvička..Jinak tuto hmotu jsem barvila i na zelený odstín ( lístečky ) a v pohodě..

  • Simča Sládková | 27. 8. 2007 21:04

    Na tom Livingu jsou naprosto neuvěřitelné věci, ty ženský tam jsou moc šikovný!!!!!

  • Jana Kutačová | 26. 8. 2007 22:05

    Já jsem to zkoušela i z klasických gumových medvídku,které jsem pomlela a zapracovávala moučkový cukr,až vznikla hmota jako marcipánová.Bonbónky jsem roztřídila podle barev a bylo to.:o)

  • Anonym | 26. 8. 2007 21:29

    Mají i modré šmouly, také to z nich jde.

  • Anonym | 26. 8. 2007 21:11

    Koukněte se na Living, do volné diskuze - téma " inspirace na pečení dortů, děvčata z toho dělají úplné zázraky

  • Michaela Houšková | 25. 8. 2007 07:34

    Jani,já ji běžně barvím potravinářskýma barvama..problém žádný.

  • Marketa | 25. 8. 2007 03:00

    Tak bych rekla, ze recept je z USA, tady jsou Marshmallow bile. No asi budete mit trosku ruzovy marcipan :)

  • barča | 24. 8. 2007 18:36

    Také mě to zaujalo, že je růžový snad nevadí, pravá hmota má také různé barvy a příchutě, možná bych tam přidala pár kapek hořkomandlové tresti nebo pár strouhaných hořkých mandlí. Ale nápad je super.

  • Jana | 24. 8. 2007 11:37

    U nás prodávají Marsmallow v různých gramážích, ale to není problém. Zajímalo by mě spíš jestli nevadí, žejsou bonbony dvoubarevné. Jinak je to dobrý nápad.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Výjimečný den Posvícení Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Marsmallow Moučkový cukr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Marinovaná vepřová kýta

Marinovaná vepřová kýta

Dobré košíčky

Dobré košíčky

Tatarská pomazánka na topinky

Tatarská pomazánka na topinky

Americké hovězí

Americké hovězí

Rybičková pomazánka II.

Rybičková pomazánka II.

Placičky z hlávkového zelí s česnekovým dipem

Placičky z hlávkového zelí s…

Bílý smetanovo-tvarohový dort

Bílý smetanovo-tvarohový dort

Cibulovo-česnekové plátky

Cibulovo-česnekové plátky

Vanilkový krém z mikrovlnky

Vanilkový krém z mikrovlnky

Doporučujeme

30 minut
Pstruzi s bylinkami, citrony a salsou

Pstruzi s bylinkami, citrony a salsou

45 minut
Mini pizzy calzone II.

Mini pizzy calzone II.

45 minut
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

20 minut
Bezový sirup za studena

Bezový sirup za studena

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

520
Chlebíčky s vejcem
Chlebíčky s vejcem
364
Vegetariánské karbanátky (rýžovo-zeleninové)
Vegetariánské karbanátky…
159
Rybí hranolky z tresky
Rybí hranolky z tresky
101
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
75
Česnekové výhonky s rýží
Česnekové výhonky s rýží

Zajímavé články

Kvíz: Vtipné názvy hospod a barů. Uhodnete všechny?
Kvíz: Vtipné názvy hospod a barů. Uhodnete…
Jak na nakládaný hermelín? Naučíme vás ho krok za krokem!
Jak na nakládaný hermelín? Naučíme vás ho krok za…
Jak na dokonalou bublaninu? 6 rad, aby se vám vždy povedla
Jak na dokonalou bublaninu? 6 rad, aby se vám…
6 druhů ovoce a zeleniny, které byste neměli loupat
6 druhů ovoce a zeleniny, které byste neměli…
Tvarohové moučníky: Inspirujte se naší galerií a oslaďte si víkend s rodinou
Tvarohové moučníky: Inspirujte se naší galerií a…
AHA.cz Natálie Jirásková po konci s Mišíkem: Už je zase šťastná!

Natálie Jirásková po konci s Mišíkem: Už je zase šťastná!

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Styl první dámy pod lupou: V čem Eva Pavlová září a kde chybuje?

Styl první dámy pod lupou: V čem Eva Pavlová září a kde chybuje?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Astrolog Jiří Kubík exkluzivně o Jiřím Bartoškovi (†78): Horoskop alfa samce!

Astrolog Jiří Kubík exkluzivně o Jiřím Bartoškovi (†78): Horoskop alfa samce!

SportRevue.cz Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Magie na cesty. Jak si přičarovat spokojenou dovolenou se šťastným návratem domů podle Helen Stanku

Magie na cesty. Jak si přičarovat spokojenou dovolenou se šťastným návratem domů podle Helen Stanku

Další doporučené recepty:

Hlíva s přírodním masem - minutka
Hlíva s přírodním masem - minutka
Hlíva s rýží
Hlíva s rýží
Hlíva v těstíčku
Hlíva v těstíčku
Hned měkké vánoční perníčky
Hned měkké vánoční perníčky
Hnětynky
Hnětynky
Hnětynky - posvícenská specialita z Prácheňska
Hnětynky - posvícenská specialita z…
  • Recepty.cz
  • Hmota Marshmallow - nahradí marcipán
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact