lžíce
solamyl (bramborový škrob)
nebo hladká mouka 1,5 -
koření
dle chuti
sůl
česnek
sýr
mletá paprika
nebo uzená
Postup přípravy receptu
1
Kloboučky hlívy očistíme, posypeme kořením do listů dle chuti nebo potřeme rozetřeným česnekem. Osolíme, pokud nemáme koření s obsahem soli. Poté obalíme v mouce.
2
Těstíčko si umícháme v mističce z vajíčka a solamylu (hladké mouky) dle hustoty, přidáme koření, které máme rádi, nebo česnek a bylinky, případně jemně nastrouhaný sýr a osolíme. Přidat můžeme i jednu nebo dvě lžíce piva, vína nebo sodovky.
3
V těstíčku namáčíme hlívu, tu ihned smažíme v rozpáleném oleji dozlatova a odkládáme na ubrousek osušit od přebytečného oleje.