Hlívu nakrájíme na kousky o velikosti asi 1,5 x 1,5 cm.
2
Smícháme pivo, vejce, sýr, koření (pozor - koření Zlaté kuřea Gyros je slané, takže pak už nepřidávám sůl), mouku podle potřeby tak, aby těstíčko mělo hustotu asi jako na bramboráky a na hlívě drželo.
3
Kousky hlívy namáčíme do těstíčka a smažíme v rozpáleném oleji.
4
Podáváme s tatarkou, chlebem nebo bramborami. Místo hlívy lze použít i kuřecí prsa.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Zuzana Šindlerová
|12. 1. 2010 14:01
Neměla jsem doma pivo, tak jsem dala do těstíčka bílé víno a bylo to taky vynikající. Určitě za 1.
Jana Andrlová
|29. 1. 2007 11:44
Takto upravená hlíva opravdu není tuhá. Je to asi tím smažením v oleji, protože pokud se jen vaří, tuhá je.
alena Otavová
|24. 1. 2007 21:09
Tento těstíčkový recept se dá použít na jakoukoliv zeleninu. Vždy je to báječné.Mám jen otázku k autorce, a to, jestli takto upravená hlíva není tuhá?
Jana Andrlová
|4. 12. 2006 10:05
Na uvedené množství těstíčka asi 20 dkg hlívy. Je to množství na 3 - 4 porce.
Miroslava Severová
|4. 12. 2006 08:19
Dělala jsem v soboru k večeři a místo hlívy jsem použila bedly (měla jsem je v mrazáku, nechala jen mírně rozmrznout a pak pokračovala, dle receptu), bylo to výborné. Podávala jsem s chlebem a zapíjeli pivkem. Výborné, dávám za 1.
Anonym
|1. 12. 2006 18:11
U nás v obchodě prodávají chlazenou hlívu ústřičnou po 2 "hlavách".Recept je z jakého množství hlívy ústřičné jedné hlavy?!