• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Hlíva ústřičná jako minutka
Napište svůj komentář k receptu

Hlíva ústřičná jako minutka

autor: Jarka O.
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hlíva ústřičná jako minutka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • hlíva ústřičná Čerstvá
    • hladká mouka
    • pepř mletý
    • kmín
    • sůl
    • slunečnicový olej

Postup přípravy receptu

1
Větší plodnice bez třeňů předem podusíme ve vlastní šťávě a necháme vychladnout, hodně mladé můžeme upravit rovnou. Opepříme je, posypeme drceným kmínem, obalíme je v hladké mouce a prudce osmažíme na oleji.
2
Solíme až před podáváním. Jíme s chlebem a cibulí nebo jinou zeleninou nebo s brambory a tatarskou omáčkou.
3
**Poznámka:** většinou si houby připravím předem, po vychladnutí dám do ledničky nebo do mrazáku a pak jen rychle obalím a usmažím. Je to dobrá a zdravá rychlovka k večeři.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hlíva s přírodním masem - minutka

Hlíva s přírodním masem - minutka

Smažená hlíva

Smažená hlíva

Zapečená hlíva s nivou

Zapečená hlíva s nivou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • 6Verunka 6 | 7. 1. 2010 19:39

    Recept je super. Je to rychlovka, a k žádnému velkému nasáknutí olejem nedochází. Díky p. Jaroslavo.

  • Jiří Veselý | 18. 11. 2007 14:35

    Dnes hodlám využít Váš recept.Komentář zašlu zítra a věřím, že se budu oblizovat ještě v sanitce.J:V.

  • Anonym | 20. 7. 2007 16:06

    Ivo, pojď se mnou do toho vycpání!

  • Iva | 20. 7. 2007 13:43

    Opravdu pochoutka, hlíva je výborná houba a má plno příznivých účinků na organismus. A anonym ať se jde vycpat :)

  • Anonym | 19. 3. 2007 10:53

    Máte pravdu,o to šlo !

  • Jaroslava Oumarová | 19. 3. 2007 10:18

    Martine, díky za podporu, ale o to Anonymovi nešlo :-))) Anonym si chtěl docela prostě rýpnout, rozčeřit hladinu...Asi mu to dělá radost:-))

  • MartinV | 19. 3. 2007 08:55

    Olej jako takový není škodlivý, problém bývá spíš v množství a hlavně kvalitě. Takže téhle rychlovky bych se nebál a s chutí do ní, zaslouží si to, je výborná :-) Z olejů na smažení vřele doporučuji Slunečnicový olej na smažení Davert (k dostání i přes Net od Probio). Je tepelně stálý a má výbornou čistou chuť (používám někdy i do syrových salátů); opět je znát kvalita, ani oleje se nedají ošidit ;-)

  • Anonym | 18. 3. 2007 20:43

    Zaplať pánBůh za něj!

  • Jaroslava Oumarová | 18. 3. 2007 19:10

    Anonyme, ale to už bude jiný recept :-))

  • Anonym | 18. 3. 2007 13:48

    Paní Oumarová,tepelně upravit jako minutku nemusíme mít právě kvůli nasáknutí olejem,proto zdravější je třeba zapečené s těstovinami.Zdraví zdar!!!

  • Zdeňka | 17. 3. 2007 17:26

    Když se zadaří a najdeme bedly,připravuji je přesně tak,akorát se nemusí předem dusit.Je to vynikající.Už se těším,až porostou.

  • Jaroslava Oumarová | 17. 3. 2007 16:08

    Anonyme, a co na tom není zdravé? To osmažení na oleji? Však ho nemusí být litr. A jak jinak chcete tepelně upravit houby jako minutku, než osmažením?

  • Anonym | 17. 3. 2007 12:51

    Paní Oumarová,možná, že je to dobrá,ale určitě ne zdravá rychlovka!

  • Jaroslava Oumarová | 8. 9. 2006 12:00

    Před obalením se může ještě potřít česnekem:-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Zdravě i chutně Z hub Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Hlíva ústřičná Kmín Pepř mletý Slunečnicový olej Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Špagety sypané česnekem

Špagety sypané česnekem

Vanilkové rohlíčky - rychlé

Vanilkové rohlíčky - rychlé

Borůvkový tvarohový dort

Borůvkový tvarohový dort

Slaný koláč s pórkem

Slaný koláč s pórkem

Těstoviny s brokolicí raz dva

Těstoviny s brokolicí raz dva

Indiánci

Indiánci

Cappuccino roláda

Cappuccino roláda

Máslo s medvědím česnekem

Máslo s medvědím česnekem

Borůvkový koláč

Borůvkový koláč

Doporučujeme

60 minut
Pečené brambory s brynzou a slaninou

Pečené brambory s brynzou a slaninou

15 minut
Vaječné muffiny ve slanině

Vaječné muffiny ve slanině

30 minut
Halloweenské cupcakes ala netopýři

Halloweenské cupcakes ala netopýři

105 minut
Myslivecké kuře s česnekovou polentou

Myslivecké kuře s česnekovou polentou

70 minut
Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

40 minut
Lepenice s trhaným uzeným

Lepenice s trhaným uzeným

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

37
Ředkvičkový salát III.
Ředkvičkový salát III.
28
Hovězí Massaman karí s batáty
Hovězí Massaman karí s…
22
Sojové kostky na prudko s coleslaw salátem
Sojové kostky na prudko…
22
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami
20
Čerstvý špenát
Čerstvý špenát

Zajímavé články

Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento geniální podzimní dezert v pečené i nepečené verzi
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
Zelný salát 7x jinak: Vyrobte si jednoduchou a chutnou přílohu nabitou vitaminy
Zelný salát 7x jinak: Vyrobte si jednoduchou a…
Jak využít kdoule? Udělejte z nich voňavá povidla, kompot nebo je přidejte k masu
Jak využít kdoule? Udělejte z nich voňavá povidla…
AHA.cz Lenka Filipová v kritickém stavu: Rychlý převoz do nemocnice!

Lenka Filipová v kritickém stavu: Rychlý převoz do nemocnice!

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Velký horoskop na listopad: Kdo si sáhne na dno svých sil a koho čeká měsíc plný úspěchů?

Velký horoskop na listopad: Kdo si sáhne na dno svých sil a koho čeká měsíc plný úspěchů?

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Hvězdy Policejní akademie v Česku: Osmý díl bude v Praze!

Hvězdy Policejní akademie v Česku: Osmý díl bude v Praze!

SportRevue.cz Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Velký horoskop na listopad: Kdo si sáhne na dno svých sil a koho čeká měsíc plný úspěchů?

Velký horoskop na listopad: Kdo si sáhne na dno svých sil a koho čeká měsíc plný úspěchů?

  • Recepty.cz
  • Hlíva ústřičná jako minutka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact