Větší plodnice bez třeňů předem podusíme ve vlastní šťávě a necháme vychladnout, hodně mladé můžeme upravit rovnou. Opepříme je, posypeme drceným kmínem, obalíme je v hladké mouce a prudce osmažíme na oleji.
2
Solíme až před podáváním. Jíme s chlebem a cibulí nebo jinou zeleninou nebo s brambory a tatarskou omáčkou.
3
**Poznámka:** většinou si houby připravím předem, po vychladnutí dám do ledničky nebo do mrazáku a pak jen rychle obalím a usmažím. Je to dobrá a zdravá rychlovka k večeři.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
6Verunka 6
|7. 1. 2010 19:39
Recept je super. Je to rychlovka, a k žádnému velkému nasáknutí olejem nedochází. Díky p. Jaroslavo.
Jiří Veselý
|18. 11. 2007 14:35
Dnes hodlám využít Váš recept.Komentář zašlu zítra a věřím, že se budu oblizovat ještě v sanitce.J:V.
Anonym
|20. 7. 2007 16:06
Ivo, pojď se mnou do toho vycpání!
Iva
|20. 7. 2007 13:43
Opravdu pochoutka, hlíva je výborná houba a má plno příznivých účinků na organismus. A anonym ať se jde vycpat :)
Anonym
|19. 3. 2007 10:53
Máte pravdu,o to šlo !
Jaroslava Oumarová
|19. 3. 2007 10:18
Martine, díky za podporu, ale o to Anonymovi nešlo :-))) Anonym si chtěl docela prostě rýpnout, rozčeřit hladinu...Asi mu to dělá radost:-))
MartinV
|19. 3. 2007 08:55
Olej jako takový není škodlivý, problém bývá spíš v množství a hlavně kvalitě. Takže téhle rychlovky bych se nebál a s chutí do ní, zaslouží si to, je výborná :-) Z olejů na smažení vřele doporučuji Slunečnicový olej na smažení Davert (k dostání i přes Net od Probio). Je tepelně stálý a má výbornou čistou chuť (používám někdy i do syrových salátů); opět je znát kvalita, ani oleje se nedají ošidit ;-)
Anonym
|18. 3. 2007 20:43
Zaplať pánBůh za něj!
Jaroslava Oumarová
|18. 3. 2007 19:10
Anonyme, ale to už bude jiný recept :-))
Anonym
|18. 3. 2007 13:48
Paní Oumarová,tepelně upravit jako minutku nemusíme mít právě kvůli nasáknutí olejem,proto zdravější je třeba zapečené s těstovinami.Zdraví zdar!!!
Zdeňka
|17. 3. 2007 17:26
Když se zadaří a najdeme bedly,připravuji je přesně tak,akorát se nemusí předem dusit.Je to vynikající.Už se těším,až porostou.
Jaroslava Oumarová
|17. 3. 2007 16:08
Anonyme, a co na tom není zdravé? To osmažení na oleji? Však ho nemusí být litr. A jak jinak chcete tepelně upravit houby jako minutku, než osmažením?
Anonym
|17. 3. 2007 12:51
Paní Oumarová,možná, že je to dobrá,ale určitě ne zdravá rychlovka!