• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Hlíva ústřičná jako minutka
Napište svůj komentář k receptu

Hlíva ústřičná jako minutka

autor: Jarka O.
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hlíva ústřičná jako minutka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • hlíva ústřičná Čerstvá
    • hladká mouka
    • pepř mletý
    • kmín
    • sůl
    • slunečnicový olej

Postup přípravy receptu

1
Větší plodnice bez třeňů předem podusíme ve vlastní šťávě a necháme vychladnout, hodně mladé můžeme upravit rovnou. Opepříme je, posypeme drceným kmínem, obalíme je v hladké mouce a prudce osmažíme na oleji.
2
Solíme až před podáváním. Jíme s chlebem a cibulí nebo jinou zeleninou nebo s brambory a tatarskou omáčkou.
3
**Poznámka:** většinou si houby připravím předem, po vychladnutí dám do ledničky nebo do mrazáku a pak jen rychle obalím a usmažím. Je to dobrá a zdravá rychlovka k večeři.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hlíva s přírodním masem - minutka

Hlíva s přírodním masem - minutka

Smažená hlíva

Smažená hlíva

Zapečená hlíva s nivou

Zapečená hlíva s nivou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • 6Verunka 6 | 7. 1. 2010 19:39

    Recept je super. Je to rychlovka, a k žádnému velkému nasáknutí olejem nedochází. Díky p. Jaroslavo.

  • Jiří Veselý | 18. 11. 2007 14:35

    Dnes hodlám využít Váš recept.Komentář zašlu zítra a věřím, že se budu oblizovat ještě v sanitce.J:V.

  • Anonym | 20. 7. 2007 16:06

    Ivo, pojď se mnou do toho vycpání!

  • Iva | 20. 7. 2007 13:43

    Opravdu pochoutka, hlíva je výborná houba a má plno příznivých účinků na organismus. A anonym ať se jde vycpat :)

  • Anonym | 19. 3. 2007 10:53

    Máte pravdu,o to šlo !

  • Jaroslava Oumarová | 19. 3. 2007 10:18

    Martine, díky za podporu, ale o to Anonymovi nešlo :-))) Anonym si chtěl docela prostě rýpnout, rozčeřit hladinu...Asi mu to dělá radost:-))

  • MartinV | 19. 3. 2007 08:55

    Olej jako takový není škodlivý, problém bývá spíš v množství a hlavně kvalitě. Takže téhle rychlovky bych se nebál a s chutí do ní, zaslouží si to, je výborná :-) Z olejů na smažení vřele doporučuji Slunečnicový olej na smažení Davert (k dostání i přes Net od Probio). Je tepelně stálý a má výbornou čistou chuť (používám někdy i do syrových salátů); opět je znát kvalita, ani oleje se nedají ošidit ;-)

  • Anonym | 18. 3. 2007 20:43

    Zaplať pánBůh za něj!

  • Jaroslava Oumarová | 18. 3. 2007 19:10

    Anonyme, ale to už bude jiný recept :-))

  • Anonym | 18. 3. 2007 13:48

    Paní Oumarová,tepelně upravit jako minutku nemusíme mít právě kvůli nasáknutí olejem,proto zdravější je třeba zapečené s těstovinami.Zdraví zdar!!!

  • Zdeňka | 17. 3. 2007 17:26

    Když se zadaří a najdeme bedly,připravuji je přesně tak,akorát se nemusí předem dusit.Je to vynikající.Už se těším,až porostou.

  • Jaroslava Oumarová | 17. 3. 2007 16:08

    Anonyme, a co na tom není zdravé? To osmažení na oleji? Však ho nemusí být litr. A jak jinak chcete tepelně upravit houby jako minutku, než osmažením?

  • Anonym | 17. 3. 2007 12:51

    Paní Oumarová,možná, že je to dobrá,ale určitě ne zdravá rychlovka!

  • Jaroslava Oumarová | 8. 9. 2006 12:00

    Před obalením se může ještě potřít česnekem:-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Zdravě i chutně Z hub Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Hlíva ústřičná Kmín Pepř mletý Slunečnicový olej Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborové placky

Bramborové placky

Andělská očka

Andělská očka

Krůtí kostky se žampiony

Krůtí kostky se žampiony

Šlehačková roláda IV.

Šlehačková roláda IV.

Ananasový koláč III.

Ananasový koláč III.

Piškotové řezy s marmeládou a krémem

Piškotové řezy s marmeládou a krémem

Cejn na bylinkách

Cejn na bylinkách

Krémová kapustová polévka

Krémová kapustová polévka

Nivový dip (nejen) s pečeným bramborem

Nivový dip (nejen) s pečeným bramborem

Doporučujeme

30 minut
Citronové těstoviny s hráškem a lososem

Citronové těstoviny s hráškem a…

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

62
Výpečky z remosky po každé jinak
Výpečky z remosky po…
57
Kančí guláš - staročeský
Kančí guláš - staročeský
51
Křupaví ořechoví šnečci
Křupaví ořechoví šnečci
46
Troubový segedinský guláš
Troubový segedinský guláš
33
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou

Zajímavé články

4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra, kuře, ryby i steak
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra,…
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě pochutnáte!
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě…
AHA.cz Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Generace na nože: Proč si v práci lezeme na nervy kvůli věku?

Generace na nože: Proč si v práci lezeme na nervy kvůli věku?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Morbidní nález Míši Kuklové: Mrtvola na kuchyňské lince

Morbidní nález Míši Kuklové: Mrtvola na kuchyňské lince

SportRevue.cz FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Horoskop na víkend 14.–15. 6. 2025: Kdo zatouží po dobrodružství a komu hrozí konflikt?

Horoskop na víkend 14.–15. 6. 2025: Kdo zatouží po dobrodružství a komu hrozí konflikt?

  • Recepty.cz
  • Hlíva ústřičná jako minutka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact