• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Hlíva s rýží
Napište svůj komentář k receptu

Hlíva s rýží

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 28
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hlíva s rýží
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 350
      g hlíva ústřičná cca
    • 350
      g rýže 300 -
    • sůl
    • drcený kmín
    • majoránka
    • pepř mletý
    • 2
      ks cibule
    • olej nebo máslo
    • 50
      g špek nebo uzená slanina
    • česnek dle chuti
    • bylinky čerstvé, dle chuti

Postup přípravy receptu

1
Rýži uvaříme dle návodu na obalu. Po uvaření jí smícháme s dušenou hlívou, kterou si připravíme následně:
2
Na oleji nebo másle a jemně pokrájeném špeku si necháme zesklovatět drobně pokrájenou cibuli, na kterou poté přidáme nejprve zprudka osmažit na plátky pokrájenou hlívu. Pak oheň ztlumíme, hlívu zaklopíme a dusíme doměkka za občasného promíchání a odpaření přebytečné tekutiny. V polovině dušení přidáme k hlívě nastrouhaný česnek a koření dle chuti.
3
Nakonec dosolíme dle chuti a podáváme dozdobené bylinkami buď jako přílohu nebo jako hlavní chod se zeleninovým salátem nebo kyselou okurkou.
4
Pokud chceme mít bezmasý vegetariánský pokrm, přidáme o maličko více oleje a vynecháme špek.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Smažená hlíva

Smažená hlíva

Zapečená hlíva s nivou

Zapečená hlíva s nivou

Hlíva na kořenové zelenině se smetanou

Hlíva na kořenové zelenině se smetanou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • iva | 23. 11. 2016 20:13

    No to byla mnˇamina,co udělala mamina,Dle vašeho receptu ,příště se zas nacpu. :-*

  • Jarmila | 23. 11. 2016 16:40

    Skvělé! Hlíva je u nás jako doma :)

  • Vávrová | 29. 10. 2016 15:26

    Vynikající úsporný recept na čas i peníze, vřele ho doporučuji, protože u nás se osvědčil hned na poprvé.

  • Vávrová | 29. 10. 2016 15:26

    Vynikající úsporný recept na čas i peníze, vřele ho doporučuji, protože u nás se osvědčil hned na poprvé.

  • Marie Adamová | 5. 4. 2016 19:00

    Skvělý recept. Velmi jednoduchý a velice chutný. Děkuji za něj, určitě ho budu opakovat.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Rýže Vegetariánské a zdravé
Pokrmy Přílohy Z hub Z rýže Rýže Bezmasá jídla Oběd Svačina Večeře Smažení Dušení Vaření Dietní Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bylinky Česnek Cibule Drcený kmín Hlíva ústřičná Majoránka Olej Pepř mletý Rýže Špek Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Italské kuře

Italské kuře

Patizony zapečené s hermelínem

Patizony zapečené s hermelínem

Karbenátky po našem

Karbenátky po našem

Hermelínové řízky

Hermelínové řízky

Jednoduché pivní staročeské řízky

Jednoduché pivní staročeské řízky

Rychlobublanina

Rychlobublanina

Dukátové buchtičky s krémem

Dukátové buchtičky s krémem

Rychlá buchta s ovocem

Rychlá buchta s ovocem

Švestkové muffiny s mákem (hrnkový recept)

Švestkové muffiny s mákem (hrnkový…

Doporučujeme

20 minut
Čočkový dhál

Čočkový dhál

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

62
Vegetariánské karbanátky (rýžovo-zeleninové)
Vegetariánské karbanátky…
58
Špízy se svěžím salátem
Špízy se svěžím salátem
55
Cizrnové ragú s rýží
Cizrnové ragú s rýží
53
Grilovaná domácí pita s hummusem a jarní zeleninou
Grilovaná domácí pita s…
47
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem
Chřest s křupavou…

Zajímavé články

Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4 recepty, jak je chutně využít
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4…
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj připravit lahodný nápoj i dezert podle receptu Josefa Maršálka
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj…
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
AHA.cz František Ringo Čech (82): Nová žena! Ve věku vnučky

František Ringo Čech (82): Nová žena! Ve věku vnučky

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Tohle byly největší ikony 90. let! Jak vypadají dnes?

Tohle byly největší ikony 90. let! Jak vypadají dnes?

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Třetí díl Zrádců plný zvratů: Velký návrat vypadlíků! Ale má to háček

Třetí díl Zrádců plný zvratů: Velký návrat vypadlíků! Ale má to háček

SportRevue.cz 45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo musí přestat utrácet a kdo chytne ve vztahu druhý dech?

Horoskop na další týden: Kdo musí přestat utrácet a kdo chytne ve vztahu druhý dech?

Další doporučené recepty:

Hlíva s masovo-zeleninovou směsí
Hlíva s masovo-zeleninovou směsí
Hlíva s pohankou
Hlíva s pohankou
Hlíva s přírodním masem - minutka
Hlíva s přírodním masem - minutka
Hlíva v těstíčku
Hlíva v těstíčku
Hmota Marshmallow - nahradí marcipán
Hmota Marshmallow - nahradí marcipán
Hned měkké vánoční perníčky
Hned měkké vánoční perníčky
  • Recepty.cz
  • Hlíva s rýží
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact