lžíce
koření
dle vlastní chuti: Adžika, grilovací, ďábelské, steakové...
1
lžíce
solamyl (bramborový škrob)
olej
na smažení
Masovo-zeleninová směs
200
g
vepřová plec
nebo drůbeží či králičí maso
koření
dle vlastní chuti (jako jsme použili na hlívu)
200
g
paprika
nejlépe barevná, pokrájená na nudličky
200
g
cibule
pokrájená na klínky
sůl
nebo sojová omáčka
Postup přípravy receptu
1
Maso pokrájíme na menší kousky (kostky, nudličky) okořeníme ho a dáme do misky. Pokud neobsahuje koření sůl, maso i osolíme. K masu přidáme na nudličky pokrájenou papriku a cibuli, promícháme a necháme odležet.
2
Mezitím si hlívu si pokrájíme na nudličky a dáme do mísy, kde ji nejprve posypeme kořením, promícháme a poté zaprášíme solamylem a opět promícháme, aby se nám rovnoměrně obalila. Pokud kořenící směs neobsahuje sůl, přidáme ji také. Takto připravenou hlívu ihned zprudka osmažíme dokřupava a dozlatova v pánvi s rozpáleným olejem.
3
Osmaženou hlívu vyndáme stranou (NEUJÍDAT!) a do pánve s olejem po hlívě nasypeme připravenou masovo-zeleninovou směs. Tu opět smažíme zprudka, aby se nám nezačala dusit, za občasného promíchání.
4
Když máme i masovo-zeleninovou směs osmaženou doměkka a dozlatova, přisypeme do pánve osmaženou hlívu, promícháme, dochutíme dle potřeby solí nebo sojovou omáčkou a ihned podáváme.
5
Podáváme s čerstvým pečivem, toustem, bramborovou přílohou nebo kopečkem dušené rýže.
6
Kdo rád pikantní jídla, přidá do směsi i kousek nasekané chilli papričky.